AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Junioři nestačili na Bílé Tygry Liberec, prohráli 0:5

Josef Nudera | 07.01.2022

Páteční podvečer patřil 28. kolu Extraligy juniorů, v rámci kterého dnes nastoupil Havířov v Liberci. Liberec si dokázal v průběhu první třetiny vybudovat dvoubrankový náskok, který si zkušeně hlídal. Díky druhé třetině, kdy Havířov srovnal herně krok, to byl poměrně vyrovnaný zápas, ale ve třetí třetině se Liberec definitivně utrhl, přestřílel Havířov a přidal další tři branky. Junioři tak z utkání v Liberci odcházejí bez bodového zisku s prohrou 0:5. Další zápas hrají junioři AZ Heimstaden Havířov na tripu o den později, v sobotu 8.1.2022 vyzvou Mladou Boleslav.

DHL extraliga juniorů - 28.kolo pá 7.1.17:00
Bílí Tygři Liberec - AZ Heimstaden Havířov
5:0
(2:0, 0:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 5. Jenčovský (Patzetl, Meisel), 19. Plos (Zajíček, Starý), 48. Nezbeda (Měchura), 58. Leden (Kollert, Hladík), 58. Měchura (Nezbeda). Rozhodčí: Bernat, Domský – Kettner, Gabriel. Vyloučení: 8:9. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 68. Střely na branku: 42:23 (12:6, 11:9, 19:8). Průběh utkání: 5:0.

Bílí Tygři Liberec: Vopravil – Hampl, Kollert, Starý, Hladík, Patzelt, Meisel – Leden, Nezbeda (C), Cikhart, Jansa, Pavlík, Kříž, Měchura (A), Plos, Jnečovský, Zajíček, Gajda
AZ Heimstaden Havířov: Nowak – Kremnický, Bílek, Kubíček (A), Zavřel, Kyselí, Fědor, Kočí (C) – Pevka, Horvát, Pastor (A), Makovec, Becher, Pavlačka, Klačík, Špaček, Hledík, Bárta

V první části měli liberečtí výraznou převahu. Poprvé se prosadil Mikuláš Jenčovský, který se po nahrávce rovnou z buly ocitl sám před bránou. Druhý gól Tygrů si připsal Lukáš Plos po nahrávce Zajíčka, který právě odjížděl z trestné lavice.

Druhá dvacetiminutovka žádný gólový moment nenabídla. Asi nejblíže ke změně stavu byl Liberec. Po střele Jakuba Zajíčka, kterou brankář soupeře nedokázal zachytit přišlo mnoho dorážek. Kotouč se ale do brány bohužel nedostal. Po druhé třetině zůstává stav 2:0.

I v poslední třetině měli Bílí Tygři navrch. V čtyřicáté osmé minutě se po nahrávce Adama Měchury prosadil Lukáš Nezbeda, který stál sám před brankou. Poté se ve zmatené situaci před brankou nejlépe zorientoval Matěj Leden a dorazil puk za Nowakova záda. Poslední gól Liberce patřil Adamu Měchurovi, který střílel z pravého kruhu.

Autor reportáže a ohlasů: Kristýna Šlechtová (Bílí Tygři Liberec)

Ohlasy k utkání


Richard Lobo (Bílí Tygři Liberec): „Byl to těžký zápas po dlouhé pauze. Na začátku jsme se hledali. Havířov už hrál v úterý, tak byl rozehranější. Jsme rádi, že jsme ten zápas zvládli, gólman nás podržel. Ve třetí třetině jsme se i trochu rozstříleli. Zítra nás čeká Třinec, tomu máme co vracet, prohráli jsme tam 7:3. Snad se na ten zápas dobře připravíme."


Tomáš Urbánek (AZ Heimstaden Havířov): „Utekl nám začátek zápasu a soupeř se dostal do dvoubrankového vedení. Potom jsme srovnali krok a druhou třetinu jsme odehráli velmi dobře. Chybělo nám štěstí. Měli jsme hodně šancí, ale nedokázali jsme je proměnit. Myslím, že zápas rozhodl třetí gól, po kterém nám nám spadly hlavy."

Youtube