AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Junioři ve Vítkovicích dvakrát srovnali, ale na výhru to nakonec nestačilo

Josef Nudera | 04.01.2022

Junioři, bojující o udržení Extraligy, zajížděli na led rivala z Vítkovic. Zápas nabídl řadu zajímavých momentů a skvělý výkon havířovského brankáře Zlatnického, který dokázal pokrýt celkem 40 střel soupeře. AZ dokázal celkem dvakrát srovnat jednobrankovou ztrátu, a to brankami Martina Pavlačky a Davida Pastora. Utkání ale Vítkovice definitivně získaly v 53. minutě. Na tuto branku už AZ odpověď nenašel a z Ostravy se tak vrací bez bodů. Další zápas čeká havířovské juniory v pátek 7.1.2022 na ledě Liberce, o den později se utkají s Mladou Boleslaví.

DHL extraliga juniorů - 27.kolo út 4.1.17:00
HC Vítkovice Ridera - AZ Heimstaden Havířov
3:2
(0:0, 2:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 21. Tvrdý (Gebauer, Kubík), 36. Gebauer (Prčík, Bialy), 53. Smolka (Gebauer) – 25. Pavlačka (Pastor), 46. Pastor (Hledík). Rozhodčí: Kohoutek, Cabák – Vengřín, Vašíček. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 165. Střely na branku: 43:20 (12:7, 20:7, 11:6). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.

HC Vítkovice Ridera: Bartošák – Hodinář, Bystroň, Smolka, Puchala, Prčík, Bialy, Havlík – Slusarzyk, Kotásek (A), Tvrdý, Schauer, Macias, Holaník, Krejsa (C), Melovský, Kubík, Gebauer (A)
AZ Heimstaden Havířov: Zlatnický – Kremnický, Bílek, Kubíček (A), Zavřel, Kyselý, Fědor, Kočí (A) – Plevka, Horváth, Pastor, Makovec, Becher, Pavlačka, Byčkov (C), Špaček, Hledík, Bárta

Havířov mohl do utkání vstoupit lépe, než Vítkovice, ale to by musel využít ve 4. minutě nabídnutou přesilovou hru. Paradoxně nejvíce zahrozili hosté, když musel Zlatnický zastavit nebezpečnou střelu Slusarczyka. A Vítkovice byly i dále nebezpečné. V 11. minutě si vypracovaly velký tlak, ale střelu Melovského dokázal Zlatnický opět zlikvidovat.

Jakoby chtěl Havířov ukázat, že umí ve vlastním oslabení také soupeři zatopit. Do největší havířovské šance první třetiny se dostala dvojice Bárta Plevka, ale druhému jmenovanému puk utekl a bylo po velmi nebezpečném přečíslení. Obecně ale byly aktivnějším týmem Vítkovice.

Hned na začátku druhé třetiny Vítkovice udeřily. Až do zakončení se dostal Gebauer, toho sice ještě dokázal Zlatnický zastavit, ale dorážku Jiřího Tvrdého již ne – 1:0.

AZ se nenechal s vyrovnáním dlouho čekat. Ve 25. minutě se projel Martin Pavlačka až do zakončení, kde sice uspěl až s dorážkou, ale i tak se mohl Havířov radovat z vyrovnání – 1:1. Havířov držel dobrými zákroky Zlatnický, což potvrdil i při zakončení Kubíka před polovinou zápasu.

Ve 36. minutě si Vítkovice vzaly vedení zpět. Jakub Gebauer vyslal na Zlatnického dvě střely, první sice skončila na tyčce, ale druhá už za zády brankáře AZ – 2:1.

Havířovu se i napodruhé podařilo se soupeřem srovnat krok. Vyrovnání přišlo ve 46. minutě, kdy našel Hledík přesnou přihrávkou na kruhu stojícího Davida Pastora, který překonal pohotovou střelou Bartošáka – 2:2.

Vzhledem k dobrému výkonu brankáře Zlatnického to vypadalo, že by Havířov mohl ze zápasu s Vítkovicemi vytěžit body. Nakonec ale rozhodlo oslabení. V 53. minutě zasadil AZetu rozhodující ránu, střelou od modré, René Smolka, který se trefil v přesilovce přesně pod horní tyčku – 3:2.

Havířov se ale nevzdával a chvíli po obdržené brance mohl i vyrovnat. Špaček byl téměř sám před Bartošákem, ale puk za záda vítkovického brankáře nedostal. V závěru utkání hrál Havířov ještě přesilovku, ale nevyužil ji. Naopak domácí si, i díky havířovskému oslabení, poslední dvě minuty utkání více méně kontrolovali. Havířov prohrál s Vítkovicemi 2:3.

Youtube