AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Junioři proti lídrovi sahali po bodech

Tomáš Vlček | 04.12.2021

23. kolo extraligy juniorů přivedlo na havířovský led jasného suveréna letošního ročníku - tým HC Škoda Plzeň. Mladí AZeťáci se soupeře nezalekli a po výtečném úvodu šli brzy do dvoubrankového vedení. Hosté sice postupně svůj výkon zlepšili, ale ještě po 40 minutách měl AZ gól navrch. Až v poslední třetině Plzeň s trochou štěstí překlopila skóre na svou stranu a potvrdila roli favorita. Další zápas sehraje juniorka doma 19. prosince proti Č. Budějovicím.

DHL extraliga juniorů - 24.kolo so 4.12.12:00
AZ Heimstaden Havířov - HC Plzeň 1929
3:4
(2:1, 1:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 2. Becher, 6. Bárta (Kubíček, Byčkov), 30. Špaček (Bárta, Kubíček) – 20. Kvasnička (Hamšík, Pavlák), 32. Kopic (Soukup D., Slanina), 43. Soukup M. (Korčák, Dvořák), 44. Slanina (Dolhý). Rozhodčí: Vaněk, Goňa – Vengřín, Hlavatý. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 85. Střely na branku: 31:40 (14:11, 9:17, 8:12). Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:4.

AZ Heimstaden Havířov: Nowak – Bílek, Kubíček, Zavřel, Kyselý, Fědor, Kočí – Plevka, Horváth, Pastor, Makovec, Becher, Kalčík, Byčkov, Špaček, Hledík, Bárta.
HC Plzeň 1929: Lokajíček (6. Němeček) – Houdek, Dolhý, Hamšík, Jánský, Malák, Pavlák – Kvasnička, Kopic, Adamec, Korčák, Dvořák, Slanina, Soukup M., Pešek, Soukup D., Ženíšek, Kuchárik

Už na začátku druhé minuty AZ bleskově otevřel skóre utkání. Ondřej Becher pronikl středem kluziště s pukem na hokejce do pásma a přesnou střelou do šibenice překonal plzeňského brankáře Lokajíčka – 1:0. Navíc za 4 minuty po rychlé protiakci a střele Denise Bárty z levé strany na bližší tyč to bylo už 2:0. Hosté na to reagovali výměnou gólmanů a do klece šel Němeček. Nápor AZetu pokračoval i díky dvěma vyloučením na plzeňské straně. Postupně se ale hosté uklidnili a hru srovnali. Minutu před sirénou se navíc Vlastimil Kvasnička trefil z mezikruží přesně mezi Nowakovy betony a do šaten se tak šlo za stavu 2:1.

Ve druhé třetině byly dlouho vidět jen šance na obou stranách, ale branky přišly až v polovině utkání. Nejprve se v přesilovce prosadil opakovanou dorážkou na brankovišti domácí Adam Špaček – 3:1. Jenže za necelé dvě minuty Marek Kopic dorazil za čáru puk ležící v havířovském brankovišti a bylo to zase jen o gól – 3:2. AZ pak úspěšně ubránil dvě oslabení a po 40 minutách držel stále jednobrankový náskok.

Ze třetí třetiny neuplynuly ani čtyři minuty a hosté skóre otočili ve svůj prospěch. Nejprve totiž jejich rychlý útok zakončil Marek Soukup střelou mezi gólmanovy betony a bylo to 3:3. A za necelou minutu Jan Slanina nahodil puk na branku a od držadla Nowakovy hole se kotouč odrazil, pro domácí nešťastně, za brankovou čáru – 3:4. AZ se sice snažil o opětovné srovnání, ale nepodařilo se mu to ani v závěrečné power-play podpořené přesilovkou. Naopak, hosté zkušeně své vedení udrželi. AZ se však za dnešní výkon proti suverénovi letošního ročníku extraligy nemusí stydět, spíše může litovat, že jde ze zápasu bez bodu.

Ohlasy k utkání


Tomáš Potěšil (AZ HEIMSTADEN Havířov): Dnes jsme hráli proti nejlepšímu týmu soutěže a z tohoto zápasu odcházíme se vztyčenou hlavou. Samozřejmě porážka bolí, ale zase musíme uznat kvalitu Plzně. Kluci nechali na ledě všechno, bojovali neskutečným způsobem. Myslím si, že jsme do třetí třetiny vstoupili trochu zakřiknutě, že bychom mohli s Plzní uhrát nějaké body. No a pak jsme dostali, po dvou takových hrubých individuálních chybách, dva góly. Když jsme se toho trochu zalekli, ale já jsem na to mužstvo hrdý, protože jsme donutili Plzeň hrát na 120 procent, aby ten zápas mohli otočit. Hráli jsme proti kvalitě a myslím si, že se nemáme rozhodně zač stydět.

Youtube