AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Junioři dokázali potvrdit roli favorita a vezou z ledu Kladna 3 body

Josef Nudera | 19.11.2021

V pořadí 18. kolem pokračovala Extraliga juniorů. Havířovská juniorka svedla souboj na ledě Kladna. Havířov vstoupil jako papírový favorit do utkání velmi dobře a po brankách Špačka, Bechera a Horvátha vedl před polovinou utkání 3:0. Kladno ale zápas dokázalo zdramatizovat a ve třetí třetině se dotáhli Rytíři na rozdíl jediné branky. O zisku 3 bodů rozhodl gólem do prázdné branky Ondřej Becher v samotném závěru utkání. AZ získal důležité tři body do tabulky, které bude chtít potvrdit v sobotu 20.11.2021 na ledě Sparty Praha.

DHL extraliga juniorů - 19.kolo pá 19.11.16:45
Rytíř Kladno - AZ Heimstaden Havířov
2:4
(0:1, 0:2, 2:1)

Branky a nahrávky: 50. Hrabík (Ticháček, Funk), 57. Hrabík (Ticháček, Funk) – 15. Špaček, 21. Becher (Zavřel), 26. Horváth (Kočí, Fědor), 60. Becher. Rozhodčí: Battěk – Frodl, Hynek. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 36:29 (12:8, 11:10, 13:11). Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:4.

Rytíř Kladno: Burda – Strnad, Staněk (A), Perný, Koštoval, Funk (C), Ticháček, Sýkora, Kohlíček – Hurta, Kočka, Šimek, Šíma, Hrabík, Sachr, Kuzďas, Vimmer
AZ Heimstaden Havířov: Nowak – Kubíček (A), Zavřel, Kyselý, Fědor, Ludvík, Kočí (A) – Plevka, Horváth, Pastor, Valach, Becher, Kalčík, Byčkov (C), Špaček, Bárta, Bočorišvili

Havířov vstoupil do utkání na Kladně velmi dobře a od začátku potvrzoval roli favorita. První branky se dočkali havířovští junioři v 15. minutě, když se prosadil Adam Špaček – 0:1. V první třetině už žádná další branka nepadla.

Skvěle se podařil Havířovu vstup také do druhé třetiny. V ní nebylo třeba čekat na branku tak dlouho, jelikož dokázal kladenského brankáře překonat po 56 sekundách třetiny Ondřej Becher – 0:2. V této třetině Havířov svůj náskok ještě navýšil, když využil bleskově přesilovou hru Kevin Horváth – 0:3.

Už to vypadalo, že bude tento zápas jednoznačně v moci Havířova, ale Kladno se ještě nevzdávalo. Ve třetí třetině se prosadil nejprve v 50. minutě Ondřej Hrabík, aby snížil na rozdíl dvou branek – 1:3. Stejný hráč dokázal v 57. minutě dostat Rytíře na dostřel Havířova – 2:3. Ve třetí třetině to byl povedený výkon od Ondřeje Hrabíka.

Kladno to v závěru zkusilo bez brankáře, tlačilo, ale Havířov už dokázal výhru uhájit. Do prázdné branky pečetil konečnou výhru 4:2 Ondřej Becher. AZ dokázal vybojovat na Kladně tři body, které se pokusí potvrdit na ledě Sparty Praha, kde hraje v sobotu 20. listopadu.

Youtube