AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Junioři skvěle zvládli závěr třetí třetiny a z třineckého ledu vezou první letošní výhru

Josef Nudera | 28.09.2021

V rámci 7. kola extraligy juniorů se vydal Havířov ve sváteční den na led třineckých Ocelářů. Do zápasu sice měli lepší vstup domácí, když v 5. minutě otevřeli skóre utkání. Zápas byl dále vyrovnaný a ještě necelé 4 minuty před jeho koncem domácí vedli 2:1. Pak ale zaúřadovali junioři s AZ na hrudi a dvěma rychlými brankami v rozmezí necelé minuty otočili utkání na svou stranu. První letošní výhru za tři body pečetil do prázdné branky dvougólový Ondřej Becher. Povzbuzený AZ čeká další utkání v pátek 1. 10. na ledě MOTORU České Budějovice.

DHL extraliga juniorů - 7.kolo út 28.9.17:00
HC Oceláři Třinec - AZ Heimstaden Havířov
2:4
(1:1, 0:0, 1:3)

Branky a nahrávky: 5. Moškoř (Chovaniak, Ullrych), 42. Jobánek (Pětník, Kozlík) – 17. Byčkov (Kočí), 57. Špaček (Kubíček, Mastič), 58. Becher (Pastor), 60. Becher (Kočí). Rozhodčí: Vaněk – Novotný, Tvrdý. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 35:41 (10:14, 13:14, 12:13). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:4..

HC Oceláři Třinec: Švančara – Hykl, Andrle, Chovaniak (A), Kareš, Bujak, Marcinko – Moškoř, Šutý, Wardas (C), Pětník, Geidl, Przybyla, Ullrych, Matěj (A), Ramik, Kozlík, Jobánek
AZ Heimstaden Havířov: Zlatnický – Kremnický, Kubíček, Zavřel, Kyselý, Fědor, Kočí (A) – Plevka, Mastič, Horváth, Pastor, Makovec, Becher, Pavlačka, Kalčík, Byčkov (C), Špaček, Bárta

Vstup do utkání měli lepší hráči s drakem na hrudi, kteří v čase 4:29 otevřeli gólový účet tohoto zápasu. Jan Moškoř ukázal ukázkový forčeking a po zachycení kotouče v mezikruží zakončil bekhendem přesně k levé tyči. Po vstřelené brance Třinec ještě o něco výrazněji ožil a připravoval si další šance. Kareš, Moškoř a Kozlík ale po svých střelách v rozmezí tří minut hostujícího brankáře Zlatnického nepřekonali.

Od druhé poloviny úvodní dvacetiminutovky byl zase o něco aktivnější hostující celek, který si v patnácté minutě vynutil přesilovou hru. V početní převaze hosté trávili většinu času ve své útočné třetině, třinecká obranná hráz však kryla všechny jedovaté pokusy. V čase 16:59, těsně před vypršením Karešova trestu, už ale kapitulovala a Havířov srovnal skóre. Filip Byčkov střílel z levého kruhu a poslal kotouč ke vzdálenější tyči, mimo dosah Švančary.

Druhá třetina přinesla spíše bojovný hokej, hrálo se nahoru-dolů, k vidění však mnoho šancí nebylo, a to i přesto, že se hrálo po jedné přesilovce na obou stranách. Zatímco ta havířovská mnoho pozdvižení nepřinesla, ta třinecká v samotném závěru prostředního dějství už přeci jen byla o něco povedenější. Jak Wardas, který zakončoval z první v bezprostřední blízkosti před brankou, tak ani Marcinko, který nadvakrát střílel od modré, ale po svých střelách Zlatnického nepřekonali.

Úvodní okamžiky třetí periody přinesli další radost na třineckou střídačku. Už po odehrání necelých devadesáti sekund totiž Jonáš Jobánek svou střelou u brankoviště dokonale překvapil Zlatnického a poslal tak Třinec znovu do vedení. Dalších patnáct minut se neslo v podobném duchu jako ve druhé třetině, hra byla neučesaná a až na pár výjimek mnoho zajímavých akcí k vidění nebylo.

Pak ale přišla třinecká černá tříminutová pasáž hry, která zcela zamíchala kartami. Nejdříve v čase 56:51 využil přesilovou hru Adam Špaček ukázkovou střelou od modré čáry, kterou propálil vše, co mu stálo v cestě a vyrovnal tak stav na 2:2. Následně o necelou minutu poté zakončoval přesně Ondřej Becher, který propasíroval kotouč v bezprostřední blízkosti až za Švančarova záda. Oceláři to poté zkusili v šesti hráčích v poli, bohužel k vyrovnání nedošlo a tři sekundy před závěrečnou sirénou pečetil první letošní výhru Havířova znovu Ondřej Becher.

Autor reportáže: Dominik Stošek (hcocelari.cz)

Youtube