AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Páté utkání FINÁLE ve čtvrtek 25.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Benátky zápas s AZetem otočily a vyhrály 4:2

Jakub Piskoř | 01.12.2021

AZ načal druhou polovinu soutěže se sousedem z tabulky Benátkami. Zápas pro Havířov začal velmi dobře a jako první se prosadil Jan Hudeček. V přesilové hře přidal další branku Šimon Kratochvil a do šaten šel AZ s vedením 2:0. I druhá třetina začala větší aktivitou domácích, ale hosté snížili šťastnou tečí a dostali se do zápasu. Ve druhé dvacetiminutovce ještě stihly Benátky dorovnat a v poslední periodě zápas otočit, když vítěznou branku vstřelily 4 minuty před koncem. Poslední trefa už byla do prázdné brány a utkání tak skončilo 2:4.

Chance liga - 25.kolo st 1.12.17:30
AZ Heimstaden Havířov - HC Benátky nad Jizerou
2:4
(2:0, 0:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 7. Hudeček (J. Doktor, T. Pastor), 18. Š. Kratochvil (L. Bednář, Pechanec) – 25. Kalaj (Jansa), 35. Čederle (Kunst, R. Duda), 56. Dušek (R. Duda, Daniel Špaček), 60. Jiruš. Rozhodčí: Koziol, Cabák – Měkýš, Otáhal. Vyloučení: 2:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 424. Střely na branku: 42:28 (15:7, 9:10, 18:11). Zblokované střely: 6:13. Vhazování: 32:37. Průběh utkání: 2:0, 2:4.

AZ Heimstaden Havířov: Fučík – M. Hlaváč, T. Pastor, Chroboček, Kadeřávek, Korím, Lytvynov – Dostálek (C), Hudeček (A), J. Doktor – Š. Kratochvil, Pechanec (A), L. Bednář – Mrva, Handl, Bambula – Severa, Damašek, M. Hrubec.
HC Benátky nad Jizerou: D. Král – Žůrek, Aubrecht (A), Kunst, Hampl, Bukač, Patzelt – Měchura, Dušek, Daniel Špaček (A) – Pabiška (C), Čederle, Jiruš – R. Duda, Jansa, A. Dlouhý – Kalaj, E. Čermák, Wiencek

AZ byl v úvodu první třetiny aktivnějším týmem, šance Doktora, Chrobočka a Hrubce se ale neujaly. V 7. minutě se za gólmanem Benátek Králem rozezněla tyč po střele Doktora, puk se dostal k volnému Janu Hudečkovi, před kterým byla odkrytá brána, 1:0. O chvílii později se benátský Jansa provinil podrážením, AZ však přesilovku nevyužil, Doktora v největší šanci vychytal lapačkou Král.

V GASCONTROL Aréně se hrál aktivní hokej, ale na výraznější šanci si museli fanoušci počkat až do 16. minuty. Hostující Hampl se provinil držením a AZ mohl jít do vedení, střelu Dostálka však obránce srazil ještě do rohu. V téže přesilovce Bednář střílel z levého kruhu, jeho pumelici tečoval v 18. minutě Šimon Kratochvil, AZ vedl 2:0. Tímto stavem skončila i první perioda.

Druhé dějství začalo přesilovkou AZetu, Žurek dostal dvě minuty za podrážení. Havířovští měli šance, ale přesilovka zůstala nepotrestána. O chvíli později dostali svou výhodu i hráči hostí. V ní měl paradoxně největší šanci Dostálek, jeho únik, ale ten skončil pouze na betonu Krále. Hra se přiostřila, Benátky se dostaly ke snížení ve 25. minutě, Adam Kalaj tečoval z otočky nahození Čermáka na Fučíkovu branku, bylo to 2:1. Pojizeřané měli o chvíli později obrovskou šanci, Jiruš však trefil jenom břevno. Před polovinou zápasu byl domácí Dostálek blízko navýšení stavu ale Krále, který ležel na zemi, nepřekonal. V polovině zápasu AZ hrál přesilovku. V ní měl Dostálek na holi navýšení stavu, ale s jeho dorážkou si poradil Král. Ve 35. minutě se Sebastian Čedrle tečoval Kunstovu střelu, Benátky vyronaly na 2:2. AZ si vzápětí vybral oddechový čas. Hra se trochu zklidnila a do konce periody už gól nepadl.

Tempo ve 3. dějství poněkud opadlo. Na začátku měli sice havířovští hráči početní výhodu po faulu Duška, ale po chybě Doktora Wiencek upaloval sám na Fučíka, ten však, s vypětím všech sil, neinkasoval. AZ měl další přesílovku o chvíli později, ale ta zůstala opět nepotrestána. Ke konci zápasu bylo vidět, že ani jeden ze soupeřů nechce udělat chybu. AZ deset minut před koncem třetí dvacetiminutovky musel bránit, ale Benátky se během početní výhody nedostaly k přímému ohrožení branky. Havířovští zahrozili Pechancem, který tváří v tvář Královi neuspěl. Benátky však ano, v 56. minutě uspěl Antonín Dušek střelou švihem z pravého kruhu a propálil Fučíka, 2:3. Havířov hrál power-play, ale v ní inkasoval. V 60. minutě se prosadil do prázdné branky Antonín Jiruš. AZ Havířov doma prohrál s Benátkami nad Jizerou 2:4.

Ohlasy k utkání


Petr Sikora (AZ HEIMSTADEN Havířov): Poslední tři tiskovky je to furt to samé dokola. My se pořád na něco vymlouváme, ale tady už vidíme, že se není nač vymlouvat. Zřejmě tam není dostačující kvalita, abychom to dotáhli do vítězného konce. Vyhrávat zápasy na dva góly. Ono můžeš tak vyhrát jednou z deseti zápasů. Jenže nemůžeš vyhrávat pravidelně zápasy a bodovat v soutěži na jeden, dva góly. Poslední zápas s Ústím jsme nedali žádný. Momentálně, v tom týmu není kvalita, abychom dali nějaké góly. No a abychom, i když v zápase vedeme o dva góly, ho vyhráli. Po první třetině vedeš 2:0 a musíš to odehrát zkušeně, aktivně, prostě s kotoučem na holi. Takový zápas bychom potřebovali, ale momentálně na to nemáme asi ani vnitřní sílu.


Antonín Nečas (HC Benátky nad Jizerou): Každý zápas v této lize je těžký, je na krev. Pro nás je každý bod vzácný. Utkání pro nás začalo jako to poslední v Ústí, prohrávali jsme 0:2 po 1. třetině. Zkusili jsme kluky motivovat a vrátit je zpátky do hry, což se nám postupnými kroky dařilo. Ale bohužel jsem si to komplikovali. Měli jsme osm vyloučených, to se těžko dostává do utkání, když hrajete nekompletní. Nám se to ale dnes podařilo a jsou to pro nás zlaté tři body.

Fotogalerie k zápasu
Youtube