AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

AZ v derby čtyřikrát inkasoval a z Polárky jede s prázdnou

Vít Káňa | 27.11.2021

H A V Í Ř O V - V rámci 24. kola CHANCE ligy vyjeli havířovští hokejisté na led frýdecké Polárky, kde vyzvali tým HC Frýdek-Místek. AZ poprvé inkasoval už v úvodu po střele Lysczarczyka. Akcie AZetu držel v 1. dějství gólman Dolejš. Ten ale inkasoval opět v úvodu 2. třetiny, když ve 22.minutě tečoval puk nechytatelně Filip Komorski. AZ měl více střel i šancí, v té největší však Doktor jenom orazítkoval tyč. Třetí gól Rysů přidal v polovině zápasu přesilovkovou tečí Christov. AZ měl ve třetím dějství výhodu přesilovky, ale v ní, po chybě na modré čáře, skóroval v úniku Filip Komorski. AZ nedal gól ani z trestného střílení, které bylo nařízeno po faulu na Handla. Frýdek-Místek porazil doma Havířov 4:0. V dalším ligovém zápase přivítají hráči AZetu doma ve středu 1. prosince tým HC Benátky nad Jizerou.

Chance liga - 24.kolo so 27.11.17:00
HC Frýdek-Místek - AZ Heimstaden Havířov
4:0
(1:0, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 3. Lyszczarczyk (Teper, Klimša), 22. Komorski (Klimša, Lyszczarczyk), 30. Christov (D. Krenželok, David Bartoš), 45. Komorski. Rozhodčí: Čech, Skopal – Hanzlík, Kučera. Vyloučení: 7:6. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 561. Střely na branku: 18:29 (5:11, 9:5, 4:13). Zblokované střely: 0:5. Vhazování: 31:48. Průběh utkání: 4:0.

HC Frýdek-Místek: Baroš – Ciura, Teper, Zbořil, J. Michálek, D. Krenželok, Matyáš – Christov (C), David Bartoš, Šlahař – Lyszczarczyk, Komorski, Klimša (A) – Kofroň, Peterek, Martynek (A) – Goiš, Matiaško, Ján Blaško – Čmiel.
AZ Heimstaden Havířov: Dolejš – Chroboček, Kadeřávek, T. Pastor, M. Hlaváč, Valenta, Korím, Lytvynov – L. Bednář, Pechanec, Maruna (C) – J. Doktor, Hudeček (A), Dostálek – Mrva, Handl, Paś – Severa, M. Hrubec, Damašek.

V úvodu utkání se musel AZ bránit, Hudeček totiž dostal menší trest za sekání. Toho Rysi využili ve 3. minutě, Alan Lyszczarczyk se trefil střelou zápěstím z vrcholu kruhu, Dolejš měl zakrytý výhled a tak nemohl včas zakročit. Autor prvního gólu doslal v 5. minutě menší trest za sekání, ale AZ oslabení soupeře nepotrestal. AZ nepotrestal ani druhou přesilovku, v ní byl v dobré pozici Dostálek, ale jeho teč minula branku domácích. Pak fauloval havířovský Doktor, domácí měli dvě dobré šance, ale Klimša ani Lysczarczyk neskórovali. Do šaten se šlo za stavu 1:0.

V úvodu druhého dějství jsme zaregistrovali šance AZetu, ale Doktor, ani po něm, Korým neuspěli. Naopak Rysi přidali druhý gól, ve 22. minutě. Klimša oslovil Filipa Komorského a ten bekhendem šikovně změnil dráhu puku před Dolejšem, který byl bezmocný, 2:0. Ve 25. minutě Matiaško vyhodil puk mimo hrací plochu a AZ hrál přesilovku. V ní měl parádní šanci Doktor, ale orazítkoval jenom tyčku.

Ve 29. minutě trefil havířovský Pastor domácího Komorského loktem do obličeje a šel si na dvě minuty odpočinout. Kofroň ještě svou šanci nevyužil, ale ve 30. minutě putoval touš po ose Kofroň-Krenželok a Vít Christov, ten z vrcholu kruhu bombou propálil všechno, co mu stálo v cestě, 3:0. Více střel měl AZ, ale do konce periody už ani jeden z týmů neskóroval.

V úvodu závěrečné dvacetiminutovky se provinil faulem domácí Matyáš, ten nafasoval dvě minuty za faul kolenem. AZ místo, aby útočil, tak v přesilovce inkasoval. Chroboček vyprodukoval hrubku na útočné modré. Toho využil ve 45. minutě Filip Komorski, který zachycený kotouč, po parádním sólu, dostal pod pravým betonem Dolejše do branky, 4:0. AZ po obdržené brance zbytek přesilovky nevyužil. V 54. minutě srazil Teper havířovského Handla ve vyložené příležitosti a sudí nařídil trestné střílení. Handl však nedostal puk přes vyrážečku Baroše. V závěru se hosté usadili v obranné třetině domácích, gól však už nedali. HC Frýdek-Místek porazil doma AZ HEIMSTADEN Havířov poměrem 4:0.  

Ohlasy k utkání


Mojmír Trličík (HC Frýdek-Místek): Myslím si, že to jsou pro nás zasloužené tři body. Věřím, že diváky hokej bavil, a to z obou stran. My jsme však dokázali zužitkovat naší silnou stránku, čímž jsou přesilovky. V nich jsme dali dvě branky, pak jsme dokonce potrestali chybu soupeře při jejich přesilové hře. Ve třetí třetině jsme už nedopustili žádný obrat, ani nějaké zkomplikování našeho vedení. Přesto je třeba se podívat na to, že jsme si těch zakončení mohli v zápase vypracovat daleko více. Máme jich totiž málo, což by se nám v dalších utkáních nemuselo vyplatit. Tam je určitě rezerva, abychom byli ještě úspěšnější.


Petr Sikora (AZ HEIMSTADEN Havířov): Zápas nám krásně ukázal to, že stále hledáme někde chybu a výmluvy. Jenže tady už bylo jasně vidět, že ta chyba je pouze a jen v nás. Už to není ok, něco se musí stát, něco musíme s tím týmem udělat. Hlavně s našim herním projevem. Nějaké šance máme, ale nedáváme góly. Pak inkasujeme a už se vezeme.

Youtube