AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

AZ dvě třetiny vedl, ale nakonec padl v prodloužení

Petr Miklas | 20.11.2021

Dnes měli hráči AZetu nakročeno k vítězství, když po dvou třetinách vedli díky výborným zákrokům Dolejše a brankám Doktora s Dostálkem 2:0, ale ve třetí třetině Slovan srovnal a v poslední vteřině prodloužení strhnul vítězství na svou stranu. O další body bude AZ bojovat v sobotu 27.11. na ledě Frýdku-Místku.

Chance liga - 22.kolo so 20.11.17:00
AZ Heimstaden Havířov - HC Slovan Ústí nad Labem
2:3p
(1:0, 1:0, 0:2 - 0:1)

Branky a nahrávky: 12. J. Doktor (Kadeřávek), 26. Dostálek (Hudeček, M. Hlaváč) – 44. Štěpán Bláha (Vladimír Brož, Vrdlovec), 45. E. Mareš (Vladimír Brož, Vrdlovec), 65. Vladimír Brož (Štěpán Bláha). Rozhodčí: Vrba, Marek – Gančarčík, Komínek. Vyloučení: 1:1. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 567. Střely na branku: 38:30 (9:12, 13:5, 15:12, 1:1). Zblokované střely: 14:5. Vhazování: 36:34. Průběh utkání: 2:0, 2:3.

AZ Heimstaden Havířov: Dolejš – Chroboček, Kadeřávek, M. Hlaváč, T. Pastor, Lytvynov, Korím – Maruna (C), Pechanec, L. Bednář – Dostálek, Hudeček (A), J. Doktor – Paś, Handl, Š. Kratochvil – Severa, Mrva, M. Hrubec.
HC Slovan Ústí nad Labem: L. Cikánek– Vladimír Brož (A), Š. Havránek, Trefný, Záruba, L. Chalupa, E. Mareš – Štěpán Bláha, Vrdlovec (A), Trávníček (C) – J. Žolobov, D. Soukup, M. Tůma – T. Čermák, Jouza, Bernat.

Slovan začal aktivněji a už v 1. minutě musel Dolejš v havířovské brance likvidovat nebezpečnou střelu Bláhy a pak dorážku Vrdlovce. AZ se osměloval později, ale postupně získával navrch. Dlouho se však jen zastřeloval. Až ve 12. minutě vysunul Kadeřávek na pravé křídlo Jakuba Doktora a jeho nahození si srazil obránce do vlastní branky – 1:0. V 17. minutě mohlo být vyrovnáno, ale Dolejš Bláhovu tutovku skvělým přesunem a zákrokem chytil. V závěru třetiny mělo Ústí přesilovku, ale do šaten se šlo za těsného vedení AZetu.

Druhou třetinu začala dvojšance domácího Kratochvila, ale Cikánek byl vždy na místě. Pak hrál AZ přesilovku. V ní měl velkou šanci Maruna, ale netrefil se z blízka po průniku mezi tři tyče a Dostálka z otočky vychytal Cikánek. Až na začátku 26. minuty se podařilo AZetu tuto početní výhodu využít, když Vlastimil Dostálek uklidil do odkryté branky Hudečkovu parádní nabídku – 2:0.

Dvoubrankové vedení dostalo AZ na koně a další šance na sebe nedaly dlouho čekat. Tu Dostálka a poté i Doktora však Cikánek zlikvidoval. Hosté se dostali k ohrožení havířovské branky až v závěru třetiny. Střelu Vrdlovce vyrazil Dolejš špičkou betonu, Žolobov při rychlém průniku z křídla minul vzdálenější tyč.

Ze třetí třetiny neuplynulo ani 5 minut a bylo vyrovnáno. Nejprve se prosadil na hraně brankoviště Štěpán Bláha a za půl minuty z levé strany Erik Mareš bombou k pravé tyči. A to ještě chvíli poté v situaci 2 na 1 vychytal Dolejš Vrdlovce. Na druhé straně pak zahrozil z blízka Dostálek, Cikánek vyrazil do ochranné sítě. Stejně tak pokryl ústecký gólman i šance Hudečka a Bednáře. Do konce třetiny už se žádná branka neurodila, a tak se šlo do prodloužení.

V něm se více bruslilo, než střílelo, ale vteřinu před koncem skóroval z úniku, ale také z ofsajdové pozice, Vladimír Brož a rozhodl, že Slovan bere ze zápasu dva body, na AZ zbyl jeden.

Ohlasy k utkání


Petr Sikora (AZ HEIMSTADEN Havířov): Všichni viděli, jaký zápas jsme dneska hráli. Byl to opět a zase nešťastný zápas. Z naší strany jsme šli do relativně klidového vedení 2:0, v něm už musíme ten zápas zkušeně dohrát. My jsme se toho nějak polekali a začali jsme vymýšlet. Nevím, co si ti hráči mysleli, že jim dáme pět gólů, anebo je prostě smeteme. Místo abychom hráli ukázněně, takticky a pohlídali si to, tak jsme zase začali vymýšlet kraviny. No a to nás stálo ty dva body.


Jaroslav Roubík (HC SLOVAN Ústí nad Labem): Dnes to byl parádní zápas. I když v týdnu jsme byli strašně rozebraní, na tréninku se nás v pátek sešlo snad devět, což bylo hrozný. Kluci měli nějaké virózy, tak jsme tady přijeli v patnácti lidech. Chtěli jsme uhrát alespoň bod, nebo aspoň dobře bránit. Nikam se nepouštět a chtěli jsme hrát taktický hokej. Nepřijeli jsme tady útočit, na těch patnáct lidí se toho nedá moc odehrát. I když Havířov utekl do dvoubrankového vedení, tak jsme hráli dobře. Věděli jsme před třetí třetinou, že jsme schopni jeden, nebo dva góly dát. Což se nám nakonec podařilo.

Fotogalerie k zápasu
Youtube