AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

AZ v Kolíně těsně prohrál

Vít Káňa | 28.01.2021

H A V Í Ř O V - Ve 24. kole se Havířov představil na ledě Kolína. Jako první udeřil tým z nejmladšího města, když se v polovině prvního dějství po pěkné souhře prosadil Martin Adamský. Kozli v druhé periodě přidali a více stříleli, za to byli odměněni brankami Krejčíka a Jankovského v polovině zápasu. AZ působil lehce opařeným dojmem, což se přeneslo i do třetí třetiny. V té byl Havířov u všeho o něco pomaleji, i když šance ke snížení měl. Domácí Husa zvýšil na 3:1 v 52. minutě. Pak přišel blesk z čistého nebe, teprve třetí střelou ve třetí třetině snížil nikým neatakovaný Filip Seman. Aleš Stezka nechal opuštěnou bránu, aby do hry mohl přijít šestý hráč AZetu, ale gól již na ZS v Kolíně nepadl žádný. Kozli vyhráli na AZetem 3:2. Další utkání čeká na hráče Havířova už v pátek 29. ledna, v Kalich Aréně vyzvou HC STADION Litoměřice.

CHANCE LIGA - 23.kolo čt 28.1.17:00
SC Kolínští Kozlové - AZ Heimstaden Havířov
3:2
(0:1, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 31. L. Krejčík (Zumr, J. Veselý), 33. Jankovský (Šafránek, Husa), 52. Z. Král (Jankovský, Husa) – 11. Adamský (Rašner, Rudovský), 54. F. Seman (Doktor, Chroboček). Rozhodčí: Luděk Pilný, Lukáš Květoň – Ondřej Bohuněk, Petr Bělohlav. Vyloučení: 4:2. Využití: bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 0. Střely na branku: 36:26. Zblokované střely: 4:10. Vhazování: 32:31. Průběh utkání: 0:1 3:1 3:2.

SC Kolínští Kozlové: Sejpal – Husa, Kukla, Blaha, Pýcha, Váchal, Muška – Němec, J. Stehlík, Semirád – R. Martínek, Petržilka, Štohanzl – Síla, J. Veselý, Zumr – L. Krejčík, Z. Král, Šafránek – Jankovský.
AZ Heimstaden Havířov: Stezka – Rašner, Bořuta, Chroboček, Lytvynov, Kachyňa, R. Havel, Mrowiec – Doktor, F. Seman, O. Procházka – Adamský, Prokeš, Horváth – Rudovský, Maruna, Petriska – Mastič, Mrva, Kořenek.

Autorem reportáže je: Tereza Marvánková Hölzlová (sckolin.cz)

Netradičně čtvrteční utkání začali aktivněji hosté. Hned ve 2. minutě prověřil nováčka v kolínské bráně Tomáše Sajdla útočník Havířova Martin Adamský. Královéhradecký junior proti němu však včas vytasil své betony. Později ho nicméně stejný hráč nakonec překonal. V jedenácté minutě, tři sekundy po konci kolínského oslabení, hosté využili tlak z početní převahy a skórovali. Rašner posunul puk od modré vedle brány, kde již zmíněný Martin Adamský z úhlu zvedl puk pod víko – 0:1. Ještě v první třetině ale měli šance i Kozlové. Třeba Zumr přešel na útočné modré přes hráče do útoku a vybídl ke střele Krejčíka. Ten však trefil jen betony gólmana Stezky. První třetina skončila 0:1.

Na gól si domácí museli počkat do poloviny zápasu. Ve 31. minutě se už mezi exekutory zapsal Lukáš Krejčík, který zamířil z kruhu na zadní tyč - 1:1. Zanedlouho se mezi střelce zapsal i hráč s číslem 73, Václav Jankovský. Ten neproměnil svou šanci v závěru první třetiny, pak znovu ne ve 25. minutě, ale do třetice se mu to podařilo. Ve hře čtyři na čtyři se Husa dostal k bráně, posouval puk do druhé vlny na Šafránka. Ten ale puk přenechal do další vlny Jankovskému. To překvapilo nejen bránící hráče, kteří se rozestoupili a nechali mu prostor na střelu, ale evidentně i gólmana. Proti jeho střele si totiž ani neškrtl - 2:1.

Těsné vedení drželi kozlové dlouho, a nakonec ho navýšili na - 3:1. V 52. minutě první pětka udělala závar před brankou hostí a Zdeněk Král byl volný na dorážku Husovy střely. Jednogólový náskok by Kolínu nestačil. Havířovští totiž po chybě Kolínských v obraném pásmu využili nehlídaného Filipa Semana před bránou a ještě snížili. Ve zbylých sedmi minutách ale už vážnější šanci na branku neměli. Hráli sice hodně v útočné třetině a odvolali i gólmana, ale Kolín bránil vedení zuby nehty. Nakonec ho ubránil a nad Havířovem zvítězil 3:2.

Youtube