AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Junioři ve druhém čtvrtfinále rozstříleli Ústí 12:0

Tomáš Vlček | 04.03.2020

Dnešní druhé čtvrtfinále play-off REDSTONE extraligy juniorů nabídlo stejný obraz hry jako to první. AZ měl nad ústeckým Slovanem velkou převahu, kterou ale tentorkát dokázal přetavit v jasné až drtivé vítězství. V sérii se tak ujal vedení 2:0 a ke třetímu utkání nastoupí v sobotu od 17:30 na soupeřově ledě.

Extraliga juniorů - 0.kolo st 4.3.18:00
AZ Residomo Havířov - HC Slovan Ústí nad Labem
12:0
(1:0, 5:0, 6:0)

Branky a nahrávky: Bernovský (TS), 28. Juhász (Kočí, Štefka), 29. Bambula, 35. Byčkov (Grygar, Tomeček), 36. Bambula (Bernovský, Fridrich), 38. Bambula (Ševěček, Bernovský), 46. Byčkov (Štefka, Dajčar), 46. Juhász (Pindel, Grygar), 47. Tomeček (Byčkov, Štefka), 47. Horváth (Uhlíř, Pindel), 52. Dajčar (Pindel), 55. Fridrich (Bambula, Horváth). Rozhodčí: Král – Bubela, Zedník. Vyloučení: 4:5, navíc Kočí (HAV) 10 min. OT. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 300. Střely na branku: 56:13 (22:5, 21:3, 13:5). Průběh utkání: 0:0, 12:0.

AZ Residomo Havířov: Štipčák – Zmarzlák, Kočí, Ševěček, Uhlíř, Dajčar, Koubek, Grygar – Pindel, Fridrich, Bambula, Štefka, Horváth, Tomeček, Bernovský, Revaj, Juhász, Byčkov, Kubík
HC Slovan Ústí nad Labem: Svoboda (od 40. min. Kmoch) – Šešina, Stuchlý, Jarábek, Gotfried, Polata, Štepánek – Matloch, Koval, Hampl, Brandner, Harkabus, Janoušek, Tot, Čermák, Šindelář, Macek

Dnešní zápas začali lépe hráči domácího AZetu. Hned první střídání ohrozilo ústeckou branku několikrát po sobě, ale gólman Svoboda nátlaku odolal. K dalším šancím Havířova se přidal i Fridrich a pak Štefka, který mohl dorážet před bránou. Tento tlak se AZetu vyplatil, protože vzápětí po další šanci bylo odpískáno trestné střílení, když obránce Štěpánek zalehl puk v ústeckém brankovišti. Jan Bernovský při exekuci TS předvedl povedený blafák do protipohybu gólmana a bylo to 1:0. 

Další šance byly k vidění jen na jedné straně. Juhász střílel z mezikruží po nabídce Pindela, ale netrefil branku. Poté to Fridrich zkusil individuálně, objel dva protihráče, ale svým zakončením jen trefil Svobodu. A nakonec se Bambula dostal sám před Svobodu, ale svůj blafák nedotáhl, protože byl faulován. Přesilovku v závěru třetiny AZet nevyužil a do šaten se tak šlo za stavu 1:0.

Na začátku druhé třetiny se obraz hry nezměnil, domácí pokračovali v tlaku. Až ve 27. minutě využil AZ svou druhou přesilovku. Kočí při své střele od modré sice zlomil hůl, puk ale doklouzal k brankovišti, kde jej Lukáš Juhász doklepl prázdné branky – 2:0. Poté za dvě minuty dostal trest 2+10 Fabien Kočí za zásah do oblasti hlavy a krku. I v oslabení se ale povedlo ujet Janu Bambulovi a přesnou střelou nad vyrážečku se trefil do šibenice – 3:0 pro AZ. 

34. a 35. minuta patřila opět gólům Havířova. Filip Byčkov si na hraně brankoviště sebral odražený puk a švihem jej pohotově poslal k levé tyči – 4:0. Poté už na 5:0 navýšil znovu Jan Bambula, který do prázdné brány zakončoval po krásném ťukesu s Fridrichem a Bernovským. Ve 37. minutě dovršil Jan Bambula svůj hattrick, když ve druhé využité přesilovce AZetu napálil odražený puk, který pak zapadl přesně k pravé Svobodově tyči - 6:0.

První změnou ve třetí třetině bylo střídání gólmanů v týmu Ústí nad Labem. Tomáše Svobodu nahradil v brankovišti Petr Kmoch. Od 45. minuty se strhla lavina gólů a Havířova, který v průběhu necelých dvou minut vstřelil hned čtyři góly. Nejprve se Filip Byčkov trefil pod horní tyč - 7:0. Autorem další branky byl Lukáš Juhász. Poté se Daniel Tomeček prosadil po šanci z levé strany - 9:0. A desátou branku AZetu dosáhl střelou mezi Kmochovy betony Kevin Horváth

Ve 49. minutě proložili hosté vývoj hry svou šancí, kdy se Janoušek dostal, po chybě AZetu v rozehrávce, k puku, ale svůj samostatný únik nevyužil. Poté ale přišla další sada gólů AZetu. V 51. minutě se Tomáš Dajčar trefil z levého kruhu k bližší tyči a bylo to 11:0. Pomyslnou dvanáctku načepoval hostům Petr Fridrich v 52. minutě, když z levého kruhu propálil Kmocha. Brankář Marek Štipčák si nakonec udržel čisté konto a Havířov vysokou výhrou navýšil stav čtvrtfinálové série na 2:0.

Autor reportáže a ohlasů: Daniel Wróbel, www.hc-havirov.cz

Ohlasy k utkání


Tomáš Potěšil (AZ RESIDOMO Havířov): My jsme kluky po včerejším zápase nabádali k tomu, aby ze mnoha svých šancí alespoň něco proměnili. První třetina byla něco podobného jako včera. Poté si myslím, že po třetím gólu v oslabení už nějakým způsobem mužstvo hostů rezignovalo a kluci si zbývající průběh utkání pohlídali a užívali si ho. Padaly hezké branky, makali jsme dopředu i dozadu a když to řeknu, tak jsme jednoznačně dominovali. Samozřejmě k dalšímu zápasu nastoupíme v Ústí a každý zápas začíná za stavu 0:0. Takže musíme vyčistit hlavy a utkání nepodcenit.


Jiří Merta (HC Slovan Ústí nad Labem): Jenom v krátkosti k dnešnímu zápasu. První třetina byla z naší strany dobrá, snažili jsme se plnit to, co jsme měli. Poté jsme dostali tři rychlé góly a bylo po zápase. Dneska bylo jedno mužstvo na ledě, to byl Havířov, a my mu gratulujeme.

Fotogalerie k zápasu
Youtube