AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Junioři překvapivě podlehli Warriors Brno

Tomáš Vlček | 23.02.2020

Předposlední zápas základní části své extraligy sehráli dnes v Gascontrol Aréně havířovští junioři. Proti poslednímu celku tabulky Warriors Brno však nepotvrdili roli favorita a díky inkasované brance při své dvojnásobné přesilovce prohráli 0:1. Další zápas sehraje AZ v pátek v Litomyšli. Pak už bude následovat play-off o postup do nejvyšší juniorské soutěže.

Extraliga juniorů - 35.kolo ne 23.2.14:30
AZ Residomo Havířov - Warriors Brno
0:1
(0:1, 0:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 16. Sedláček (Leška, Pröschl). Rozhodčí: M. Novák – Vengřín, Janoško. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 85. Střely na branku: 28:20 (10:6, 9:4, 9:10). Průběh utkání: 0:0, 0:1.

AZ Residomo Havířov: Štipčák – Uhlíř, Koubek, Ševěček (A), Pavelek, Kočí, Grygar, Zmarzlák – Pindel (C), Revaj, Byčkov, Mrkvica, Štefka, Plandor, Tomeček, Horváth, Ivaščenko, Juhász (A), Kubík.
Warriors Brno: Kašpar – Miloš (C), Bazala, Daněk, Půst, Furch, Sedláček – Marčík, Leška, Pröschl, Žák, Karpíšek (A), Molnár, Mudrych (A), Kavický, Stárek, Špaček, Rašovský, Krška

Do zápasu vstoupili možná překvapivě lépe hosté, ale branku z toho nevytěžili a hra se postupně srovnala. Gólovky přišly až v polovině třetiny. Nejprve měli obrovskou dvojšanci Warriors. Po chybě domácích u vlastní branky ale Leška neprostřeli Štipčáka a pak Molnár netrefil odkrytou branku! Chvíli na to na druhé straně v situaci 2 na 1 Horváth z pravé strany neprostřelil Kašpara, a Pindel nedokázal doklepnout skákající puk do odkryté branky.

AZ pak ubránil oslabení a sám mohl jít do vedení ve dvojnásobné přesilovce. Gól však padl překvapivě na druhé straně. Obránce Tomáš Sedláček ujel po pravém křídle a přesnou střelou do vzdálenější šibenice otevřel skóre – 0:1. AZ se neprosadil ani ve zbytku přesilovky, ani do konce třetiny, a tak bylo skóre po dvaceti minutách lepší pro hosty.

Ve druhé třetině už se AZeťáci ukázali v lepším světle, a vypracovali si i několik šancí. Jenže Byčkovovi přeskočil puk v dobré pozici hůl a Ševěček a chvíli po něm i Juhász trefili tyčku Kašparovy branky. Za hosty byl v dobré pozici v oslabení Leška, ale mířil nad a v závěru v přesilovce stejný hráč nevyzrál na přesunujícího se Štipčáka u jeho pravé tyče.

Ve třetí třetině se sice havířovští snažili o vyrovnání, ale pozorně bránící hosté jim to nedovolili. A když už se zrodila nějaká ta šance, stál v bráně pozorný Kašpar. Vychytal například Tomečka, Revaje či Byčkova, proti Grygarovi mu pomohla tyč. A tak se nakonec zrodil překvapivý výsledek utkání v podobě výhry Warriors 1:0.

Ohlasy k utkání


Tomáš Potěšil (AZ Havířov): Samozřejmě se mi hovoří těžce. Potřebovali jsme bod pro jistotu prvního místa, ale ještě horší než to, že jsme ho nezískali, je výkon, který jsme předvedli. Warriors dneska hráli o všechno a tak budou hrát i všechny další týmy, které nás čekají v play-off. Do utkání jsme vstoupili vlažně, kluci se nebyli schopni emočně na ten zápas připravit. Dostali jsme gól paradoxně v naší přesilovce 5 na 3 a celý zápas jsme nebyli schopni si vytvořit soustavný tlak. Sice jsme dali nějaké tři tyčky, ale nebyli jsme schopni soupeře přehrát. A to je to nejhorší zjištění momentálně, a nejvíce mě to mrzí. Myslím, že to je i o partě. Nicméně musíme se z toho otřepat, máme ještě zápas v Litomyšli, který musíme vyhrát, abychom udrželi první pozici a získali výhodu domácího prostředí pro zápasy play-off.

Fotogalerie k zápasu
Youtube