AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Junioři berou na Lapači tři body

Vít Káňa | 15.12.2019

H A V Í Ř O V - Junioři 15. prosince vyrazili na Lapač, aby se od 12 hodin postavili domácímu Vsetínu. Nastoupili proti sobě dva nejlepší týmy skupiny Východ REDSTONE Extraligy juniorů. V první třetině měli více šancí Valaši, ale výborného Štipčáka nepřekonali. Ve druhé třetině nebyl uznán gól Vsetína, ale AZ se trefil na konci třetiny dvakrát, nejprve ve 39. minutě Vojtěch Pindel a o minutu později Daniel Tomeček. Valaši sice na začátku třetiny snížili, ve 41. minutě se trefil Klímek. Nicméně stav 1:2 na Lapači zůstal. AZ v příštím kole 20. prosince přivítá doma brněnské Warriors, zápas začíná v 18 hodin.

Extraliga juniorů - 22.kolo ne 15.12.12:00
VHK Vsetín - AZ Residomo Havířov
1:2
(0:0, 0:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 41. Vavřík (Klímek) – 39. Pindel (Juhász, Ivaščenko), 40. Tomeček (Vlček, Uhlíř). Rozhodčí: Šudoma – Maloušek, Kociňák. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 78. Střely na branku: 33:36. Průběh utkání: 0:2 1:2.

VHK Vsetín: Málek – Zeman, Pernický, Ondračka, Holáň, Kožený, Kunst – Pospíšil, Baďura, Apolenář, Vrána, Hilšer, Klímek, Jurek, Vavřík, Frimel.
AZ Residomo Havířov: Štipčák – Uhlíř, Šěvěček, Kočí, Koubek, Pavelek, Kubíček – Tomeček, Pindel, Urban, Revaj, Mrkvica, Kubík, Čempel, Ivaščenko, Juhász, Vlček, Byčkov, Moškoř.

Do utkání měli lepší vstup hráči Valašského hokejové klubu, kteří si vytvořili tlak na havířovského gólmana Štipčáka. Ve druhé minutě tečoval před bránou AZetu vsetínský Frimel, ale jeho střela těsně minula Štipčákovu svatyni. Ve 4. minutě musel Ševěček řešit útok Valachů, kteří byli v přečíslení dva na jednoho, ujeli Klimek s Vavříčkem, ale nebezpečnou situaci zvládl a puk srazil do rohu kluziště. Pátá minuta přinesla dvě šance na obou stranách, teč vsetínského Klimka neskončila mezi třemi tyčemi, to samé platilo i o šanci havířovského Čempela. V sedmé minutě se sám před brankářem Štipčákem zjevil Klimek, ten nejprve svou střelou trefil havířovského gólmana, z následné dorážky se mohl prosadit Baďura, ale selhal. Valaši měli na ledě herní převahu. Na konci osmé minuty se předvedl gólman AZetu, nejprve na něj pálil Pernický od modré, jeho střelu vyrazil, k puku se dostal domácí Baďura a z levého kruhu mířil na nekrytou stranu branky. Štipčák ho však famózním zákrokem vychytal. V desáté minutě měl dobrou šanci hostující Vlček, ale gólman Málek zasáhl. Ve 12. minutě měli hráči Vsetína větší tlak, nejprve se k osamocenému puku před gólmanem Štipčákem dostal Apolinář. Ten trefil jen levý beton gólmana, k odraženému puku se dostal Kožený, ale i jeho pokus brankář domácích chytil. Ve 13. minutě přichází tlak AZetu, gólman Málek je v permanenci, střely Ševěčka a Tomana, ale neskončily v síti. Havířov tlačí a Vsetín se často osvobozoval jen za cenu zakázaných uvolnění. V 15. minutě byl potrestán domácí Hilšer. Přesilovku AZ nevyužil, domácí několikrát vyhodili touš přes všechny čáry. V 19. minutě byl vyloučen za nedovolené bránění domácí Kožený. V přesilové hře byl v šanci havířovský Revaj, ten si z levého křídla nabruslil před Málka, ten jeho pokus kryl. První třetina tak skončila bez gólu.

Do druhé třetiny se přesunul zbytek trestu vsetínského Koženého. AZ se dostal v přesilovce do tlaku, ale Pindel ve velké šanci, jen trefil gólmana Málka. Přesilová hra AZetu zůstala nevyužita. Ve 23 minutě měli šanci Valaši, ale Pernický s Jurkem nenašli recept na výborného Štipčáka. O minutu později vsetínským obráncům ujel havířovský Juhász, sice vystřelil, ale jeho pokus našli v rohu obránci, kteří přihrávkou do úniku poslali Vránu, ten svou šanci nevyužil. V 26. minutě šel okusit pohodlí trestné lavice na dvě minuty havířovský Mrkvica, který vyhodil kotouč. Vsetín měl v přesilovce šanci Hilšera, ten trefil jen boční síť Štipčákovi brány. Hilšer se pak ve 27. minutě dostal na trestnou lavici za hákování a obdržel dvouminutový trest. Ve 29. minutě, to už měl AZ k dispozici přesilovou hru pět na čtyři byl ve velké šanci Pindel, jeho pokus Málek vyrazil a následnou Urbanovu dorážku zblokoval vsetínský Kožený. Tlak Havířova sílil, ale ve 35 minutě se Juhász provinil hákováním a Az se musel bránit. V přesilovce ránu Hilšera na hranici brankoviště usměrnil Zeman mezi betony havířovského Štipčáka. Valaši se už radovali ze vstřeleného gólu, ale sudí jim radost překazil, protože rozpažil. Hosté se v druhé půli přesilovky dokázali zkoncentrovat na tlak Valachů a drželi puk na svých holích. Oba týmy se střídali v šancích. Gól přinesla až 39. minuta, když se na hranici brankoviště gólmana Málka sám zjevil Vojtěch Pindel, mezi betony Málka otevřel skóre zápasu, stav byl 0:1. Domácí byli otřeseni nejprve neuznaným gólem a pak rychlou brankou Pindela. Ve 40. minutě se prosadili opět Slezané, Daniel Tomeček si sjel z levého křídla před vsetínského gólmana a prudkou střelou na bližší tyč zvýšil na 0:2. Druhá třetina pro domácí, naštěstí, skončila.

Třetí třetina začal gólem Valachů, havířovského Štipčáka překonal ve 41. minutě domácí Michael Vavřík, který dorážel střelu Klímka, na světelné tabuli svítil stav 2:1. Gól domácím pomohl, přidali v napadání. AZ se dostal pořádně ke slovu až ve 44. minutě, když tvrdě pálil Ivaščenko, Málkovi sice puk vypadl, ale AZ se k němu nedokázal dostat včas. 46. minuta a Vsetín trefil tyč. Frimel zůstal nikým nehlídán, jeho střelu Štipčák vytěsnil jenom na tyč, od které se puk odrazil do rohu. V 50. minutě přichází voda na mlýn domácích, hráčská lavice Havířova obdržela dvou minutový trest za zdržování hry, vystřídala totiž hráče po zakázaném uvolnění. Trest jel odpykat Jan Moškoř. Valaši tlačili, nejprve střílel Ondračka, jeho střelu tečoval Zeman, poté byl v šanci i Pernický, ale Štipčáka nepřekonali. AZ oslabení přežil. V 55. minutě vypadl Málkovi puk z Lapačky, ale havířovský Kočí jeho zaváhaní nevyužil. Pindel se sám po křídle dostal do pásma, vystřelil, ale Málek jeho pokus s velkým úsilím vytěsnil mimo branku. V 58. minutě přišla asi největší šance velká Vsetína na vyrovnání zápasu. Klimek pálil a kožený tečoval, ale puk v bráně po této akci neskončil. V čase 58:46 gólman Málek zůstal na střídače, Valaši to zkoušeli v šesti. AZ byl pod tlakem a vyhazoval puky na zakázaná uvolnění, gól se už Vsetínu do konce zápasu dát nepovedlo. AZ na Vsetíně zvítězil 2:1 a veze si domů tři body. 

Ohlasy k utkání


Juraj Jurík (VHK ROBE Vsetín): Utkání s Havířovem bývají vyrovnaná a už od začátku jsme věděli, že rozhodující pro další vývoj bude to, kdo dá první gól. Bohužel byli jsme to my, kdo ten první gól dostal. Chybou bylo, že jsme hned vzápětí inkasovali na 0:2 a soupeř šel do dvoubrankového trháku. I přes velkou snahu a nasazení ve třetí třetině to bohužel stačilo jen na zkorigování skóre.


Tomáš Potěšil (AZ RESIDOMO Havířov): Celé utkání bylo hodně vyrovnané a myslím si, že rozhodla ta poslední minuta ve druhé třetině, kdy jsme dali dva slepené góly, které podle mě byly pěkné a zasloužené. Zápasu dal samozřejmě náboj rychlý gól po dvaceti čtyřech sekundách ve třetí třetině, takže se Vsetín dostal do hry. My jsme to zodpovědnou hrou uhráli, takže si myslím, že jsou to zasloužené tři body.

Youtube