AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Junioři vyhráli nad Přerovem 3:0, rozhodl hattrick Pindela

Petr Miklas | 22.09.2019

Dnes se hrálo 4. kolo REDSTONE extraligy juniorů v jehož rámci AZ hostil Přerov. Domácí hráči vyhráli 3:0, přičemž hlavní podíl na vítězství má kapitán Vojtěch Pindel, jenž nasázel hattrick. Kuriózní je, že se trefil v každé třetině, v oslabení, přesilovce i při hře pět na pět. Nikdo jiný gól nedal, brankář Marek Štipčák udržel čisté konto a AZ se může radovat ze 3 bodů.

Extraliga juniorů - 3.kolo ne 22.9.15:30
AZ Residomo Havířov - HC ZUBR Přerov
3:0
(1:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 19. Pindel, 25. Pindel (Ševěček, Koubek), 41. Pindel (Ivaščenko, Ševěček). Rozhodčí: Mrkva – Veselý, Vengřín. Vyloučení: 9:5. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 112. Střely na branku: 22:29 (10:7, 9:10, 3:12). Průběh utkání: 3:0.
AZ Residomo Havířov: Štipčák – Pavelek, Ševěček "A", Kočí, Uhlíř, Koubek, Thiel ,Topolanský – Čempel, Hudeček, Revaj, Tomeček, Pindel "C", Byčkov, Mrkvica, Kubík, Ivaščenko, Juhász, Vlček
HC ZUBR Přerov: Dufek – Gréč "A", Šabršula, Vohrabal, Fencl, Kopeček – Rozsahegyi, Kuba, Kleniar, Šafránek, Dobša, Zmeškal, Hradil "A", Šimanský, Borot "C", Mynář

Od začátku se hrálo ve vysokém tempu a s množstvím osobních soubojů. V 7. minutě hostující obránce Šabršula poslal domácího útočníka Ivaščenka do vzduchu, když předvedl ukázkový bodyček.

Mimo to si Zubři zahráli přesilovku, půl minuty dokonce 5 na 3, ale bez gólového efektu. První branka padla až v polovině 19. minuty, když při vlastním oslabení vybojoval puk domácí kapitán Vojtěch Pindel, který jel sám na Dufka, jehož překonal po blafáku bekhendem mezi betony.

V závěru třetiny byl vyloučen hostující Hradil, následně rozhodčí signalizoval další vyloučení, ale to přišlo až se závěrečným hvizdem. Vyloučen byl však zároveň i domácí hráč a tak měl AZ hrát ve druhé třetině přesilovku 4 na 3. Po první třetině domácí vedli 1:0.

Na začátku druhé třetiny ale domácí hráči přišli pozdě na led, za což hráčská lavice obdržela dvouminutový trest a přesilovka se nekonala. Ve 25. minutě měl dobrou šanci domácí Mrkvica, který se dostal před Dufka, ale byl faulován a tak nezakončil dobře. Byl z toho jen dvouminutový trest.

V následné přesilovce se prosadil opět Vojtěch Pindel, který tečoval Ševěčkovu střelu. Ve 38. minutě mohl snížit Kuba, jenž po Hradilově nahrávce pálil z první z mezikruží, ale Štipčák předvedl výborný zákrok betonem a puk zastavil.

Ve druhé třetině padly hned tři branky. Na konci 22. minuty využil AZ přesilovku, když Bílkovo nahození tečoval Pavel Makovec a bylo vyrovnáno. Ve 31. minutě se do brejku dostal Kubík, ale tváří v tvář Halouzkovi neuspěl se střelou mezi betony. Po čtyřiceti minutách proto platil stav 2:0.

Hned po šestnácti vteřinách třetí části se znovu trefil Vojtěch Pindel, který tak zkompletoval čistý hattrick! Ve zbytku třetiny už se nic zásadního nestalo, AZ kontroloval svůj náskok a nakonec zaslouženě vyhrál 3:0.

Další utkání junioři sehrají v pátek 27.9. na domácím ledě proti Vsetínu. 

Youtube