AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Dorost AZetu porazil dobře hrající Přerov 2:1

Petr Miklas | 16.11.2019

Dnes čelili naši dorostenci dobře hrajícímu soupeři, který dlouho držel šanci na body, ale nakonec odjíždí s prázdnou po prohře o gól. AZ měl střeleckou převahu, kterou přetavil ve 2 góly, hosté se prosadili jen jednou. Havířov si tedy připisuje tři body. Dobrý výkon předvedli oba brankáři.

ELIOD Extraliga dorostu - 0.kolo so 16.11.13:30
AZ Residomo Havířov - HC ZUBR Přerov
2:1
(0:0, 2:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 32. Moškoř (Becher, Puzoň), 40. Bárta (Moškoř, Becher) – 30. Brázda (Štíbr). Rozhodčí: Hykel - Janoško, Návrat. Vyloučení: 5:5. Bez využití: Diváci: 99. Střely na branku: 39:17 (16:6, 16:5, 7:6). Průběh utkání: 0:1, 2:1.

AZ Residomo Havířov: Nowak – Wlodara, Bílek, Kremnický, Kubíček P. "A", Puzoň, Zmarzlák – Pavlačka, Kubík, Moškoř "C", Makovec, Kolat, Becher, Urbančík, Vojkůvka, Csabi, Bárta, Horváth "A", Belan.
HC ZUBR Přerov: Suchánek (Žurek) – Koblížek, Růžička, Tomiga, Holík, Billa – Štíbr, Brázda, Kuncek, Halík "C", Hradil, Marek Ri., Kuchta, Marek Re., Buršík, Mann, Jobánek "A", Šilhavý "A".

Utkání začalo opatrně, dlouho se hrálo bez šancí a nepomohly k tomu ani přesilovky Přerova. První velkou šanci měl až v 11. minutě hostující Šilhavý, který obešel obránce a dostal se před Nowaka, ten ale jeho střelu zastavil betonem.

O minutu později našel domácí Pavlačka zpoza branky najetého Moškoře, ale jeho střelu z první, která mířila mezi betony, zastavil Suchánek. V 17. minutě hrál AZ přesilovku, hosté měli štěstí, protože Kolat nastřelil tyč.

Nicméně branka nepadla a po první třetině tak stále platil stav 0:0.

Ve druhé třetině jsme se konečně dočkali gólů. Nejprve se prosadil hostující Vladimír Brázda, jenž po Štíbrově přihrávce překonal přesunujícího se Nowaka střelou mezi betony. O dvě minuty později bylo vyrovnáno, když se Jan Moškoř parádně trefil nad Suchánkovo levé rameno.

Do konce druhé třetiny scházelo čtrnáct vteřin, když Denis Bárta zakončil kombinaci s Moškořem a Becherem střelou nad pravé rameno Suchánka. Po čtyřiceti minutách tak AZ vedl 2:1.

Na začátku třetí části mohli hosté srovnat, když Hradil při přesilovce pálil z otočky mezi betony Nowaka, ale gólman AZetu scvakl betony včas. Ve 47. minutě mohli naopak navýšit své vedení domácí hráči, když Becher hledal an pravém kruhu Moškoře, ale přihrávku zablokoval obránce Zubrů.

V 55. minutě přišla poslední velká šance utkání, měl ji hostující Buršík, jenž po Hradilově nahrávce minul poloodkrytou branku AZetu. V závěru zkusil Přerov ještě hru bez brankáře, ale skóre se neměnilo a domácí tak zvítězili 2:1.

Další utkání naši dorostenci sehrají ve čtvrtek 21.11. v Brně s Kometou. 

Ohlasy k utkání


Tomáš Urbánek (HC AZ RESIDOMO Havířov): Dneska to bylo velice těžké utkání, třetí v pěti dnech, takže to bylo fyzicky velmi náročné. Soupeř dobře bruslil, měl takové bojovné pojetí hry, výborně hrál v předbrankovém prostoru, takže jsme se tam horko těžko prosazovali. Hráli jsme na čtyři lajny, což v tomto věku není jednoduché, držet tempo v krátkých střídáních. Nepomohlo nám ani to, že jsme soupeři darovali přesilovku 5 na 3 a bylo to rozkouskované. Nedařilo se nám držet v tempu, proto jsme stáhli hru na tři lajny a pak už jsme měli převahu. Ale i tak se nám nedařilo prosadit se a za výhru jsme samozřejmě rádi.

Fotogalerie k zápasu
Youtube