AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Junioři podlehli v Olomouci těsně 1:2

Tomáš Vlček | 09.03.2019

Další zápas skupiny o 17. - 20. místo extraligy juniorů sehráli dnes havířovští mladíci na olomouckém ledě. V zápase chudém na góly jim domácí v prostřední třetině utekli do dvoubrankového vedení, které AZ už jen ve třetí třetině Vojtěchem Pindelem (na snímku) snížil. Další zápas sehraje AZ ve středu doma proti Ml. Boleslavi.

DHL Extraliga juniorů - 46.kolo so 9.3.14:00
HC Olomouc - AZ Residomo Havířov
2:1
(0:0, 2:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 29. Horký (Štědrý), 29. Matiaško (Podlaha) – 49. Pindel (Bochnak, Kylnar). Rozhodčí: Dědek – Bubela, Zedník. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 36. Střely na branku: 26:30 (5:12, 10:9, 9:9). Průběh utkání: 2:0, 2:1.

HC Olomouc: Mokrý – Bahounek, Mader, Klesla, Hlaváč, Vosátko, Rutar, Pírek – Handl, Matiaško, Štefka, Tomajko, Horký, Ruda, Kořenek, Štědrý, Podlaha, Rosecký, Ministr.
AZ Residomo Havířov: Ludvík – Topolanský, Hrček, Zdeněk, Uhlíř, Pavelek, Koubek, Ševěček, Thiel – Béreš, Pindel, Juhász, Mastič, Byčkov, Bochnak, Kylnar, Tomeček.

V první třetině měl AZ velkou střeleckou převahu, ale diváci na olomouckém zimním stadionu branku neviděli. I když na obou stranách bylo po dvou vyloučených hráčích, ani jeden z týmů početní výhodu využít nedokázal.

Druhá třetina přinesla vyrovnanější hru a především už byly vidět góly. Jako první se těsně před polovinou hrací doby dokázali prosadit domácí, kteří během 22 vteřin udeřili dokonce dvakrát. Nejprve se trefil Jakub Horký a hned vzápětí přidal svou dvacátou branku v sezóně Michal Matiaško.

Ve třetí třetině dokázali hosté ve 49. minutě snížit zásluhou Vojtěcha Pindela v přesilové hře. Tu jim nabídl druhý střelec Hanáků Matiaško. Pět minut před koncem putoval na trestnou lavici opět olomoucký hráč, tentokrát to byl Hlaváč a hosté tudíž měli velkou šanci zápas ještě více zdramatizovat. Perfektní Mokrý v brance s přispěním celého týmu ale situaci zvládl a Hanáci se tak po třech prohrách mohli konečně proti Havířovu radovat z vítězství.

Autor původní reportáže: Jíří Horák, www.hc-olomouc.cz

Youtube