AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Páté utkání FINÁLE ve čtvrtek 25.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Junioři podlehli Přerovu

Tomáš Vlček | 24.11.2018

Extraliga juniorů směřuje ke konci své základní části. V jejím předposledním dějství hostil AZ přerovské Zubry a případná výhra mu mohla dát jistotu postupu do skupiny o titul. Nestalo se tak. Havířovští hokejisté se rozjížděli jen pomalu a za celý zápas nedokázali překonat brankáře Šimonů. Naopak ve třetí třetině sami dvakrát inkasovali. Malou útěchou tak může být pro AZeťáky alespoň bod za výhru v nadstavbě. Zasloužil se o to, krásně proměněným nájezdem, Dominik Pawliczek. Další zápas, a zároveň druhá šance zajistit si postup do skupiny o titul, čeká na AZ už v sobotu na ledě Vítkovic.

DHL Extraliga juniorů - 19.kolo pá 23.11.18:00
AZ Residomo Havířov - HC ZUBR Přerov
0:2
(0:0, 0:0, 0:2 - N 0:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: rozhodující nájezd Pawliczek – 47. Tarnoczy (Šimanský, Borot), 59. Navrátil. Rozhodčí: Koziol – Rychlý, Hranoš. Vyloučení: 2:4. Bez využití. Diváci: 95. Střely na branku: 31:28 (5:8, 14:9, 10:11, 2:0). Průběh utkání: 0:2.

AZ Residomo Havířov: Dufek M. – Zdeněk, Uhlíř, Pavelek, Grygar, Koubek, Ševěček – Béreš, Pindel, Bambula, Juhász, Adámek, Pawliczek, Mastič, Bochnak, Kylnar, Janeček, Dufek K.
HC ZUBR Přerov: Šimonů – Kopeček, Pohl, Takáč, Bieniek, Gřéč, Már – Dobša, Ryšavý, Hradil, Borot, Paťava, Zmeškal, Šimanský, Tarnoczy, Navrátil

Zápas začali herně lépe hosté, kteří měli už ve 3. minutě i slušnou šanci, ale Paťava minul havířovskou klec. Pak dostaly oba týmy k dispozici zkrácenou přesilovku, ale nic v ní nepředvedly. Do další šance měli Zubři v 10. minutě. Bieniek dostal nabito z poza branky, Dufek jeho bombu vyrazil a měl moc moc práce s následnou dorážkou Borota. To domácí výrazněji zahrozili až v minutě 19.Juhász se v první velké šanci AZetu prosmýkl až před přerovského brankáře Šimonů, ale poslal kotouč přesně do jeho lapačky. A protože v posledních dvou šancích Přerova v úvodní třetině podržel AZ brankář Michal Dufek, šlo se do kabin za stavu 0:0.

Do druhé třetiny vstoupili domácí se zlepšeným výkonem. Hra měla oboustranně rychlý spád a oba brankáři museli být v neustále pozornosti. Před polovinou utkání měl AZ tři jasné gólovky. Nejprve pálil z mezikruží Mastič a po něm nebezpečně dorážel Pawliczek. Chvíli na to se Adámek procpal až před Šimonů, ale ani on neuspěl. A za další dvě minuty zlikvidoval Šimonů samostatný únik Pawliczka i následnou střelu Bambuly z levého kruhu. AZ pak nevyužil svou druhou přesilovku. Ve zbytku třetiny Dufek i Šimonů pochytali všechny střelecké pokusy, a skóre tak zůstávalo stále 0:0.

Ve třetí třetině nejprve AZ promarnil přesilovku, ale pak už se obecenstvo dočkalo branky. Padla do havířovské sítě a jejím autorem byl Patrik Tarnoczy. Přerovský útočník se za dvě minuty dostal do další šance, ale tentokrát Michal Dufek odolal. Havířovští byly blízko vyrovnání v 50. minutě, kdy v jejich další přesilovce trefil obránce Zdeněk tyč. Snaha AZetu o vyrovnání narážela na dobře pracující přerovské obranné šiky, a navíc hosté zůstávali nebezpeční i dopředu. V 54. minutě se kolem posledního havířovského beka prosmýkl Ryšavý a stihl i zakončit po ledě – těsně mimo. V 59. minutě to AZ zkusil bez brankáře, ale už za 13 vteřin poslal puk do jejich prázdné branky Jakub Navrátil a bylo to 0:2.

Hosté si tak připsali zisk tří bodů za výhru 2:0. O bod navíc se odehrála nádstavba. V ní měli prakticky jedinou, ale opravdu obrovskou, šanci domácí. Bambula vyzval Ševěčka v situaci dva sami na brankáře k zakončení, ale domácí obránce trefil jen nataženou lapačku Šimonů! A tak se šlo do nájezdů. V nich Michal Dufek vychytal všechny čtyři přerovské nájezdníky, zatímco za AZ se trefili Dominik Pawliczek a Jan Bambula. AZ si tak připsal bod za výhru v nádstavbě.

Youtube