AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

AZ se doma rozstřílel, odnesly to Benátky

Petr Miklas | 15.12.2018

35. kolo Chance ligy přivedlo na havířovský led Benátky nad Jizerou. AZ měl do utkání lepší vstup a po zásluze si vybudoval tříbrankový náskok. Ten sice hosté snížili, ale havířovští hokejisté dnes dokázali vstřelit šest branek a už si domácí výhru vzít nenechali. Dvě branky vstřelili Ondřej Procházka, Filip Seman a Radek Veselý. Další zápas sehreje AZ v pondělí v Jihlavě.

CHANCE LIGA - 35.kolo so 15.12.17:30
AZ Residomo Havířov - HC Benátky nad Jizerou
6:3
(2:0, 1:1, 3:2)

Branky a nahrávky: 4. F. Seman (O. Procházka, Rehuš), 14. O. Procházka (F. Seman, Rehuš), 21. O. Procházka (F. Seman, Rehuš), 49. R. Veselý (L. Bednář, Maruna), 49. F. Seman (Rehuš, O. Procházka), 59. R. Veselý (Maruna) – 26. Psota (Havlín, Najman), 47. Průžek, 57. Průžek (J. Vlach, D. Špaček). Vyloučení: 8:6, navíc Maier (BEN) OK. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 831. Střely na branku: 28:27 (11:8, 7:6, 10:13). Blokované střely: 9:12. Vhazování: 23:25.

Průběh utkání: 3:0, 3:2, 5:2, 5:3, 6:3

AZ Residomo Havířov: Bláha – Matai, Chroboček, Bořuta, Mrowiec, Kachyňa, Rašner – Rehuš, F. Seman (A), O. Procházka – R. Veselý, Pořízek, Gřeš – Kotala, Haas (A), Maruna (C) – L. Bednář, Žukenov, Pawliczek.
HC Benátky nad Jizerou: Pařík (49. Žajdlík) – Kunst, Kolmann (C), Havlín, T. Hanousek, Žůrek, Maier, Niko – Chrtek, J. Vlach, Průžek – D. Špaček (A), Najman, Rychlovský – Psota, Burda, Wiencek – Žemba, Čech.

Úvod zápasu patřil AZetu, na začátku 2. minuty měl dobrou šanci Gřeš, jeho ránu Pařík vyrazil a poradil si i s následnou dorážkou Pořízka. V polovině 4. minuty už se domácí radovali, když Filip Seman dorazil Procházkovu střelu.

V 9. minutě měl velkou šanci hostující Čech, ale přestřelil Bláhovu branku. O čtyři minuty později tvrdě pálil Vlach, ale ani on si na Bláhu nepřišel. Ve 14. minutě navýšil vedení Havířova Ondřej Procházka, jenž poslal vyražený puk tvrdou ranou z hranice brankoviště do sítě Paříkovy branky. V závěru první třetiny si AZ zahrál přesilovku, ale gól nedal a proto domácí vedli 2:0.

Ze druhé třetiny neuplynula ani minuta a opět se prosadil první útok AZetu - po Semanově parádní přihrávce Ondřej Procházka trefil přesně levý horní růžek Paříkovy branky. Krátce po něm se do šance dostal Veselý, ale z dobré pozice nejprve pálil do betonů Paříka, následně minul branku Benátek.

Pak se zvedli hosté, ve 23. minutě měli šance Psota, jenž minul branku Bláhy a po něm se sám před domácího gólmana dostal Průžek, ale s bekhendovým pokusem neuspěl. Ve 26. minutě už se benátečtí radovali, když v přesilovce Matěj Psota chytře tečoval Pavlínovo nahození.

AZ pak měl velké šance - ve 27. minutě Procházkovi nedovolil dát třetí gól Pařík, následná dorážka Semana šla mimo branku. Ve 30. minutě Pařík zlikvidoval Veselého šanci betonem, gól nepadl ani po šancích Rašnera a Pawliczka.

I v závěru prostřední části byli aktivnější domácí hráči, ale gól už nedali. Po čtyřiceti minutách utkání tak vedli 3:1.

Hosté se ale nevzdávali a ve 47. minutě snížili zásluhou povedné střely Jiřího Průžka. Jenže ve 49. minutě se do přečíslení dostali Bednář s Radkem Veselým, který po blafáku poslal puk mezi Paříkovy betony za brankovou čáru. A to nebylo vše, za 22 vteřin se prosadil první útok, po Rehušově přihrávce se střelu k tyči prezentoval Filip Seman. Tato branka vyhnala Paříka na střídačku a do branky Benátek se postavil Žajdlík.

V 50. minutě pálil z dobré pozice domácí Gřeš, ale přestřelil branku. V 52. minutě předvedli krásnou kombinaci hráči prvního útoku AZetu, zakončoval Rehuš, ale Žajdlík jeho střelu zastavil. O tři minuty později měl velkou šanci domácí Kotala, ale nedokázal zasunout puk za záda přesouvajícího se Žajdlíka.

V 57. minutě zdramatizoval utkání Jiří Průžek, jenž dorazil puk do odkryté branky po Vlachově střele. Benátky pak odvolaly brankáře, ale to se jim nevyplatilo, protože minutu a půl před koncem třetí třetiny pečetil vítěztsví AZetu Radek Veselý. Do konce utkání scházelo 41 vteřin, když se do sebe pustili hostující Maier a Čech s domácími Kotalou a Kachyňou. Všichni dostali dvouminutové tresty, Maier navíc trest do konce utkání.

Nic už to nezměnilo na tom, že AZ získal tři body. Další utkání sehrají naši hokejisté v pondělí 17.12. na ledě Jihlavy.

Ohlasy k utkání


Patrik Rimmel (AZ RESIDOMO Havířov): Konečně jsme vstřelili více branek a potěšili fanoušky výhrou. Benátky jsou sice v tabulce pod námi, ale je to dobrý mančaft s mladými hráči i zkušenými borci z Liberce. My jsme měli lepší vstup do utkání  a vedli jsme o tři branky. Hosté sice snížili, ale pak jsme dali dva rychlé góly a v závěru už to zvládli.


Jiří Kudrna (HC Benátky nad Jizerou): Vstup do utkání jsme určitě chtěli mít lepší, tam nám domácí odskočili. Pak se náš výkon zlepšil, snížili jsme a cítili jsme, že máme šanci srovnat. Domácí dali ale čtvrtý gól a ten to zlomil. Škoda, že jsme si více nepomohli přesilovkami, které jsme měli.

Fotogalerie k zápasu
Youtube