AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Vyrovnanou bitvu s Benátkami ovládl domácí AZ

David Motloch | 19.09.2018

H A V Í Ř O V - První třetina nakonec rozhodla o celém vývoji zápasu 5. kola Chance ligy mezi Havířovem a Benátkami nad Jizerou. Domácí v ní zásluhou Gřeše a Luži vstřelili dvě branky a získané vedení si již nenechali vzít. V půlce zápasu sice vrátil středočechům naději Maier, ale do zbytku utkání už skvěle chytající brankář Lukáš nenašel přemožitele. Herně vyrovnaný zápas se mohl ve třetí třetině ještě výrazně zdramatizovat, ale nastřelená tyčka hostí k brance nevedla, za to povedená střela Lukáše Bednáře ano. Finální výsledek zápasu tak zní - 3:1 pro domácí AZ. Další utkání sehrají svěřenci trenéra Jiřího Režnara v sobotu na ledě Jihlavy.

CHANCE LIGA - 5.kolo st 19.9.18:00
AZ Residomo Havířov - HC Benátky nad Jizerou
3:1
(2:0, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 2. Gřeš (Bambula, Pořízek), 14. Luža, 43. L. Bednář – 32. Maier (Bittner, Psota). Rozhodčí: Přikryl, Fiala – Hejl, Podrazil. Vyloučení: 6:6. Bez využitíDiváci: 1125. Střely na branku: 32:28 (15:10, 10:9, 7:9). Zblokované střely: 19:6. Vhazování: 22:47. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.

AZ Residomo Havířov: Lukáš – Matai, Chroboček, Houdek, Luža, Dujsík, Mrowiec – Rehuš, F. Seman, R. Veselý – L. Bednář, Haas, Maruna – Bambula, Pořízek, Gřeš – Pawliczek, Cihlář, Macuh.
HC Benátky nad Jizerou: Žajdlík – Kolmann, Kunst, Husa, T. Hanousek, Jan Bednář, Niko, Maier – Duda, J. Mikyska, M. Zachar – D. Špaček, Chrtek, Šír – Bittner, Najman, Psota – Klapka, Braid, Průžek.

Havířov vlétnul do souboje s Benátkami nad Jizerou bleskurychle. Už po první kloudné akci se domácí fanoušci radovali. Po kombinaci Pořízka a Bambuly se k puku dostal Tomáš Gřeš, který zasunul puk mezi Žejdlíkovi betony – 1:0.

V 5. minutě všem zatrnulo, když v oslabení ujel Radek Duda, jeho zakončení šlo ale hodně vedle tyčky branky, kterou hájil Lukáš. Na začátku 8. minuty se opět mohli zaskvět hosté. V akci byl opět Radek Duda, který uvolnil Zachara, ale jeho zakončení blafákem skončilo na betonu brankáře Lukáše!

Ve 14. minutě hrál sice Havířov oslabení, ale Patrik Luža dokázal obrat hostujícího obránce, ujet a překonat Žajdlíka střelou mezi betony – 2:0.

O chvíli později hrozily Benátky. Mikyska se dostal před Lukáše, ale ani nadvakrát nedokázal výborně chytajícího brankáře Havířova překonat. V poslední minutě byl v obdobné pozici Psota, ale ani on na muže s maskou nevyzrál.

Na začátku druhé třetiny se do šance dostal nejprve Kunst, jeho zakončení u tyčky si dokázal Lukáš pohlídat. Dobrá hra Benátek v prostřední pasáži, ale přinesla branku. Ve 32. minutě se puk po souboji dostal na hůl Patrika Maiera, který prostřelil vše, co mu stálo v cestě – 2:1.

Ve druhé třetině jsme sledovali především snahu Benátek o vyrovnání. Benátky se vrhaly do útoku, ale do konce třetiny jsme už žádnou velkou akci neviděli.

Ve 42. minutě mohly Benátky srovnat! Po střele Nika skončil puk na tyčce havířovské branky. Nedáš – dostaneš. Toto pořekadlo platilo i nyní. Puk si vzal na hůl Lukáš Bednář, najel si před branku a střelou zpoza obránce vymetl levý růžek hostující branky – 3:1.

Pro Havířov to byl klíčový gól, jak se později i ukázalo. Do poloviny třetí třetiny jsme sledovali snahu o založení útoku z obou stran, ale na výsledku se nic neměnilo. V 56. minutě se k odraženému puku natahoval Kolmann, ale marně.

Hosté necelé tři minuty před koncem třetí třetiny odvolali brankáře a zkusili to se šesti hráči v poli. Havířov Benátky k ničemu nepustil a dokázal se dlouho bránit. Až minutu před koncem třetí části bylo před brankářem Lukášem horko.

Brankář Lukáš, ale puk našel a pokryl. Vedle něj se odehrála menší potyčka mezi Kolmannem a Dujsíkem. Tři sekundy před koncem utkání proskákalo Kunstovo nahození mezi hráči a jen těsně minulo branku.

Havířov si tak po výhře 3:1 připsal další důležité tři body z vyrovnaného utkání, a i dále se drží s čelem tabulky CHANCE Ligy.

Ohlasy k utkání


Patrik Rimmel (AZ Residomo Havířov): Rozhodla už první třetina, v níž jsme dali dva góly, ale paradoxně náš výkon nebyl takový, jaký jsme chtěli. Takže jsme to chtěli ve druhé třetině zlepšit, ale naopak byly to Benátky, kdo byl suverénně lepší. Naštěstí nás podržel brankář, měli jsme i štěstí a tak jsme udrželi vedení 2:1. Ve třetí třetině jsme po tyčce soupeře dali krásný gól a pak už jsme to ubojovali. Vítězství je pro nás super.


Jiří Kudrna (HC Benátky nad Jizerou): Přijeli jsme hrát ze zabezpečené obrany a chtěli jsme dobře začít. Mrzí nás první třetina, v níž jsme soupeře pustili zbytečně do dvoubrankového vedení a sami jsme naše šance nevyužili. Ve druhé třetině jsme se zlepšili, hráli jsme opravdu dobře a vytěžili jsme z toho kontaktní branku. Ve třetí třetině byl důležitý ten třetí gól domácích. Ti se pak už zatáhli a my jsme se těžce prosazovali. Je to škoda, příležitostí jsme měli hodně, ale velkou překážkou pro nás byl gólman domácích. Chtěli jsme bodovat, takže jsme zklamaní.

Fotogalerie k zápasu
Youtube