AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

SDO: Havířov veze pohodové vítězství z ledu Žďáru nad Sázavou

Josef Nudera | 19.01.2018

Na starší dorost čekala cesta do Žďáru nad Sázavou. Havířov byl favoritem utkání, což také potvrdil. Získal vedení 3:0, které dokázali domácí už jen korigovat v závěru. AZ RESIDOMO Havířov si tak připsal další tři body do tabulky, kde bojuje o účast v play-off.

ELSD - 33.kolo pá 19.1.18:45
SKLH Žďár nad Sázavou - AZ Residomo Havířov
1:3
(0:0, 0:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 48. Tobiáš Marguš (Dominick Vašíček, Martin Nagy) – 23. Revaj (Hilšer), 41. Pindel (Juhász, Janeček), 45. Juhász (Pindel, Grygar). Rozhodčí: Čuňočka – Otáhal, Tichý. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 68. Střely na branku: 28:40. Průběh utkání: 0:3, 1:3.

SKLH Žďár nad Sázavou: Radosta – Korec, Čermák, Klodner, Poizl, Cibuzar, Filip, Budín – Dospěl, Vlk, Mihulka, Putz, Jindra, Kuluris, Marguš, Nagy, Vašíček
AZ Residomo Havířov: Štipčák – Koubek, Uhlíř, Thiel, Máca, Ševěček, Pavelek, Grygar – Adámek, Bochnak, Hilšer, Juhász, Janeček, Revai, Žídek, Tomeček, K. Dufek, Pindel

Do samotného zápasu vstoupily oba týmy velmi odhodlaně. První třetina se ale nesla pouze ve znamení urputných bojů o puk. Celkem třikrát se vylučovalo, jednou na straně domácích a dvakrát z týmu Havířova. V těchto přesilových hrách ale nepadl ani jeden gól a hokejisté odcházeli do šaten za bezbrankového stavu 0:0.

Druhá dvacetiminutovka začala stejně svižně jako ta první. Hosté do ní ale vstoupili mnohem lépe, když v čase 22:26 Marek Revaj z kleku z mezikruží nádherně zavěsil nad Radostovo levé rameno. Domácí se ovšem nenechali zaskočit a s velkým nasazením se snažili vyrovnat. Ve 26. minutě byl vyloučen domácí Dospěl za sekání, ale hostům se využít početní výhodu nepodařilo. V čase 29:04 dostaly domácí Plameny šanci v téměř minutu dlouhé přesilovce v pěti proti třem, ale ani přes velkou snahu se jim vyrovnat nepodařilo. Do konce třetiny byli poněkud aktivnější hosté z Havířova, kteří také odcházeli do kabin spokojenější za stavu 0:1.

Do poslední třetiny opět lépe nabruslili hosté. V čase 40:41 se Vojtěchu Pindelovi podařilo doklepnout kotouč z pravé stran brány za Radostova záda. O čtyři minuty později už hosté odskočili do tříbrankového náskoku, a to zásluhou Lukáše Juhásze. V čase 47:25 se domácí Tobiáš Marguš trefil přesně načasovanou dorážkou a prostřelil tak jako jediný gólmana Štipčáka. Domácí ještě necelou minutu před koncem utkání odvolali Radostu na střídačku a pokusili se zápas zdramatizovat. To se jim však nepodařilo a Havířov nakonec odjel ze žďárských Bouchalek se třemi vítěznými body za výhru 1:3.

Autor: Anna Růžičková

Ohlasy k utkání


Jiří Šejba (trenér SKLH Žďár nad Sázavou): Věděli jsme, že budeme hrát proti Havířovu, což je velmi silný soupeř. Chtěl bych ale klukům poděkovat, že sehráli dobrý zápas a snažili se ze všech sil. Hráli pro klub a srdcem a je škoda, že nemáme tři body.


Tomáš Urbánek (trenér AZ RESIDOMO Havířov): S dnešním výkonem kluků jsem spokojený, protože si myslím, že už od první třetiny jsme tady předváděli zodpovědný hokej. Škoda, že jsme se v první dvacetiminutovce neprosadili gólově. Vyšel nám vstup do poslední třetiny a po chvíli jsme přidali ještě jeden gól. Chtěl bych moc poděkovat klukům a jsem rád, že si odvážíme tři body.

Youtube