AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Starší dorostenci těsně podlehli Mladé Boleslavi

Petr Miklas | 14.01.2018

Dnes sehráli mladší dorostenci vyrovnané utkání s Mladou Boleslaví, hosté se sice dostali do dvoubrankového vedení, ale AZ dokázal snížit. Další gól se Havířovu, přes veškerou snahu, vstřelit nepodařilo a tak odešel poražen 1:2. Další utkání sehrají starší dorostenci v pátek na ledě Žďáru nad Sázavou.

ELSD - 32.kolo ne 14.1.13:30
AZ Residomo Havířov - BK Mladá Boleslav
1:2
(0:2, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 46. Dufek K. (Juhász, Bambula) - 3. Houška V., 10. Zajíček (Houška V., Imlauf). Rozhodčí: Klapetek – Vengřín, Konvička. Vyloučení: 5:5. Bez využití. Diváci: 112. Střely na branku: 35:35. Průběh utkání: 0:2, 1:2.

AZ Residomo Havířov: Dufek M. – Koubek, Uhlíř, Thiel, Máca, Ševěček, Pavelek, Grygar – Mastič, Adámek, Bambula, Bochnak, Juhász, Janeček, Revaj, Cienciala, Žídek, Tomeček, Dufek K., Pindel.
BK Mladá Boleslav: Mašek – Hovorka, Imlauf, Sýkora, Houška M., Novotný, Červenka – Dotter, Zajíček, Houška V. – Simon, Jindra, Čermák – Jelínek, Novák, Moucha

Utkání se od začátku hrálo ve velmi ostrém tempu, hosté svou důraznou hrou do těla dělali domácímu AZetu velké problémy. V polovině třetí minuty se rozjel k parádnímu sólu Vladislav Houška, který svou akci zakončil povedenou střelou do pravého horního růžku Dufkovy branky a poslal hosty do vedení.

V 10. minutě navýšil vedení Mladé Boleslavi Jakub Zajíček, který v situaci dvou na jednoho po přihrávce Vladislava Houška prostřelil přesouvajícího se Dufka. Hosté měli podobnou možnost ještě o minutu později, ale Novák ani nadvakrát nepřekonal Dufka. Domácí se k šancím dostali až v závěru třetiny, ale nic z toho nebylo. Proto po první třetině vedla Mladá Boleslav 0:2.

Hned na začátku druhé třetiny mohli hosté ještě navýšit své vedení, když Vladislav Houška se Zajíčkem jeli dva na jednoho, ale Ševeček jim výborným obranným zákrokem akci překazil.

Dlouho se hrálo bez větších šancí, pokud se někdo dostal ke střele, narazil na výborně chytajícího Dufka nebo na druhé straně Maška. Nic na tom nezměnil ani minutu a půl před koncem třetiny Pindel, který v gólové šanci trefil jen masku Maška. Proto i po dvou třetinách platil stav 0:2.

Ve třetí třetině domácí hráči zvýšili svou aktivitu a ve 43. minutě byli blízko snížení, když Adámek vyslal nenápadnou střelu, která Maškovi nadělala starosti a měl co dělat, aby puk udržel před brankovou čárou.

Ve 46. minutě už to AZetu vyšlo, když v situaci dva na jednoho Juhász nahrál vzduchem Karlovi Dufkovi, který nekompromisně zavěsil. Vstřelený gól domácí povzbudil, o dvě minuty měl dobrou šanci Bambula, ale Mašek jeho bombu vyrazil do ochranné sítě.

V 56. minutě se nešťastně zranil hostující Hovorka, jehož kotník nevydržel náraz do mantinelu. Poté, co byla znovu zahájena hra, se do dobré šance dostal Čermák, ale ani nadvakrát nepřekonal domácího gólmana.

V závěru hrála Mlada Boleslav dvakrát přesilovku, gól sice nedala, ale uhlídala si svůj těsný náskok. I když na začátku 59. minuty měla namále, protože Mašek rozehrál puk k Bambulovi, který od červené čáry těsně minul prázdnou branku hostí.

Po bojovném výkonu si tedy hosté odvezli tři body, domácí prohráli po pěti výhrách v řadě.

Ohlasy k utkání


Tomáš Urbánek (HC AZ RESIDOMO Havířov): Dnes jsme šli do zápasu s tím, že jsme v nohách měli dlouhou cestu z pátku z Chomutova. Ve středu jsme hráli těžký zápas s Třincem a myslím si, že se na nás ta únava trochu podepsala. První třetinu jsme prohráli 2:0, od druhé třetiny jsme se zvedli. Bohužel jsme dnes nebyli produktivní a neměli jsme takový tlak do brány jako v předchozích zápasech. Gratuluji soupeři k vítězství. V dalších zápasech se budeme snažit získat tyto ztracené body zpět.

Youtube