AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Starší dorost válí dál, v Chomutově rozhodl o výhře trestným střílením

Josef Nudera | 12.01.2018

Starší dorost AZ RESIDOMO Havířov hraje v současné době ve velké pohodě a potvrdil to i v Chomutově. Piráti sice otevřeli skóre jako první, ale AZ následně využil přesilovou hru a o svém vítězství rozhodl v 53. minutě povedeným trestným střílením Michal Janeček. AZ si připsal další vítězství a Chomutovu v tabulce odskočil už o 12 bodů.

ELSD - 31.kolo pá 12.1.17:00
Piráti Chomutov - AZ Residomo Havířov
1:2
(0:0, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 23. Lobodowski (Mežnar, Váchal) – 38. Pindel (Bochnak, Pavelek), 53. Janeček (TS). Rozhodčí: Hlinka – Kopáč, Tichý. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 30:35. Průběh utkání: 1:0, 1:2.

Piráti Chomutov: Běhula – Ferbas, Seemann, Zeman, Matějka, Beneš, Váchal, Štochl – Veselý, Prokop, Jaroš, Benda, Lobodowski, Mežnar, Koláček, Gut, Pech, Brandner
AZ Residomo Havířov: Dufek M. – Uhlíř, Thiel, Máca, Šěvěček, Pavelek, Grygar – Adámek, Bochnak, Juhász, Janeček, Revaj, Cienciala, Židek, Tomeček, Dufek K., Pindel

Úvod utkání nabídl oťukávací taktiku obou celků, vždyť na první větší šanci se čekalo do třinácté minuty. Na konci povedené akce Havířova stál Jan Židek, jehož pokus z mezikruží vytěsnil s vypětím všech sil chomutovský brankář. O pět minut později si před Richarda Běhulu sjel Lukáš Adámek, jenž nejprve mířil mezi betony brankáře a následně puk poslal do jeho lapačky. Na konci úvodní dvacetiminutovky upaloval v oslabení na domácí svatyni Jan Židek, ovšem jeho zakončení zamířilo do masky chomutovského gólmana.

Na světelné tabuli svítil čas 22:12, když Piráti využili početní výhodu. Od modré čáry vystřelil Eric Mežnar, do jehož pokusu vložil hůl Peter Lobodowski. V tomto momentu byl Michal Dufek bezmocný - 1:0 Téměř v polovině mohlo být vyrovnáno, ale Richard Běhula byl proti. Nejprve vyrazil pokus Ernesta Bochnaka z levé strany hrací plochy a poté si počíhal také na dorážku Marka Revaje. To, co se Havířovu nepovedlo v předešlé akci, se změnilo na začátku osmatřicáté minuty. Vojtěch Pindel si najel do předbrankového prostoru, kde bez problému přechodil domácího brankáře 1:1.

Na začátku třetí periody se snažil Richarda Běhulu nachytat Michal Janeček, jenž nenašel mezeru mezi tyčkou a brankářem. V osmačtyřicáté minutě se před branku Havířova procpal Vít Seemann, ale ani on na dvakrát Michala Dufka nepřekonal. Ve třiapadesáté minutě ujel Michal Janeček, jenž byl faulován, a tak hlavní rozhodčí nařídil trestné střílení. K tomu se postavil sám faulovaný hráč, který se střelou ke vzdálenější tyči nemýlil - 1:2. V poslední minutě normální hrací doby mohl ještě vyrovnat Michal Gut, jehož dorážka neskončila za Dufkovými zády.

Autor reportáže: Michal Luxa (Chomutov)

Youtube