AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Starší dorost zaspal úvod a podlehl Třinci

Tomáš Vlček | 06.10.2017

Páteční večer přinesl v Gascontrol Aréně pikantní souboj starších dorostenců AZetu a Třince. Hosté nezačali sezonu vůbec dobře a byli na posledním místě tabulky. Ale na havířovském lědě měli skvělý nástup, rychle získali tříbrankový náskok, který si už podrželi až do konce zápasu. AZeťáci se sice postupně výkonem zvedli, ale na body to tentokrát nestačilo. Další utkání sehrají už v sobotu na ledě Zlína.

ELSD - 9.kolo pá 6.10.18:00
AZ Residomo Havířov - HC Oceláři Třinec
2:5
(0:3, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 28. Janeček (Juhász, Ševěček), 48. Bochnak (Hrček, Žídek) – 4. Michálek (Matěj, Čmiel), 5. Čmiel (Geidl, Matěj), 16. Adámek (Havránek), 26. Šulák (Rybníkár, Plandor), 58. Geidl. Rozhodčí: Holaň – Adamec, Poruba. Vyloučení: 6:7, navíc Grygar (HAV) 5+20. Využití: 2:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 138. Střely na branku: 35.43 (8:16, 10:16, 17:11). Průběh utkání: 0:4, 2:4, 2:5.

AZ Residomo Havířov: Štipčák (16. Dufek) – Hrček, Uhlíř, Thiel, Máca, Grygar, Pavelek, Ševěček – Mastič, Bochnak, Hilšer, Juhász, Janeček, Revaj, Cienciala, Žídek, Tomeček, Dufek, Pindel
HC Oceláři Třinec: Ochman – Weber, Radzienciak, Cienciala, Šulák, Adámek, Michálek – Havránek, Krč, Matěj, Indrst, Geidl, Mikler, Rybnikár, Macháček, Stebel, Čmiel, Plandor

AZeťáci měli do utkání doslova katastrofální vstup, zato hosté mohli být jistě spokojeni. Ve 2. minutě šel totiž na trestnou Bochnak a protože v závěru jeho vyloučení prošla tvrdá střela Jakuba Michálka do havířovské branky, vrátil se na led dříve než za vyměřené 2 minuty. V 5. minutě šel na trestnou další havířovák. Byl jím Juhász a ten se po brance Matouše Čmiela vrátil mezi své spoluhráče dokonce už za 22 vteřin. Pak se hra sice opticky vyrovnala, ale havířovští si žádnou šanci nevypracovali. To hosté zahrozili za situace 4 na 4 v 15. minutě, ale Štipčák Plandora i Rybníkára vychytal. Jenže hned poté co byly oba týmy v plném počtu, skóroval po chybě domácích v rozehrávce obránce Petr Adámek a do havířovské branky zamířil místo Marka Štipčáka Michal Dufek.

Na začátku 2. třetiny hráli hosté další přesilovku a v ní trefil Havránek tyč. Pak vychytal Dufek Macháčka s Geidlem. V další početní výhodě o pár minut později už ale po velkém tlaku prošla za Dufka tvrdá rána Vojtěcha Šuláka – 0:4. Domácí se poprvé prosadili až ve 28. minutě. Ševěčkovu střelu v přesilovce třinecký gólman Ochman sice vyrazil, ale v následné šťouchanici na brankovišti puk za jeho záda dostal Michal Janeček. AZeťáci zahrozili ještě hned za chvíli v další přesilovce, ale Ochman tentokrát odolal. Více šancí měli i v dalším průběhu Oceláři, ale Čmielovu nebezpečnou střelu Dufek vyrazil a Havránka vychytal havířovský gólman dokonce hned dvakrát.

Na začátku třetí části utkání měli hosté skoro pětiminutovou přesilovku při vyloučení Grygara, ale moc nebezpeční v ní nebyli. Ve 48. minutě AZeťáci využili podruhé v zápase Ernestem Bochnakem přesilovku a pro domácí to bylo hned nadějnější. V 50. minutě bohužel skončil, tentokrát kvůli vážnému zranění, zápas pro dalšího domácího obránce Jiřího Hrčka. Asi poslední možnost k nápravě výsledku nastala pro domácí v 56. minutě díky dvojnásobné přesilovce, ale Ochman v ní byl neprůstřelný. Když pak v 58. minutě naopak namazal brankář Dufek puk na hůl Niko Gedla, a ten jej popáté poslal do havířovské branky, rezultoval z toho konečný výsledek 5:2 pro Třinec.

Ohlasy k utkání


Tomáš Urbánek (AZ Residomo Havířov): Gratuluji soupeři k vítězství. My jsme se o šanci uspět připravili vlastní nezodpovědností a zbytečnými fauly v první polovině zápasu. A to přesto, že jsme kluky přesně na to před utkáním upozorňovali. Hokej jsme začali hrát až za stavu 0:4 a to je bohužel proti takovému soupeři pozdě. Za stavu 2:4 jsme se mohli ještě dostat do hry přesilovkou 5 na 3, ale na možnosti se nehraje.

Velmi mě mrzí vážné zranění Jirky Hrčka. Žádný trenér nevidí rád, když lékaři odváží hráče na nosítkách.


René Mucha (Oceláři Třinec): Samozřejmě dneska musíme být spokojeni s výsledkem. S hrou jen v první a ve třetí třetině. Ve druhé třetině nebyla ideální, ale to u hráčů v tomto věku bývá, že pod dojmem vedení poleví. Domácí se tam mohli dostat zpět do zápasu. Ukázalo se nám opět, že když do utkání vstoupíme aktivně a proměníme šance, můžeme uspět. V závěru jsme ubránili oslabení 3 proti 5 a i proto si myslím, že si výhru dneska zasloužíme.

Youtube