AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

SDO: Z Boleslavi se AZ vrací bez bodu

Jozef Valenčík | 07.01.2017

Na páteční výhru v Kolíně chtěli starší dorostenci navázat v sobotu odpoledne v Mladé Boleslavi. Druhý celek nadstavbové tabulky však do utkání dobře vstoupil a ve 22. minutě vedl už 3:0. Havířovu se sice podařilo ještě v polovině zápasu snížit, ale další branka už nepadla a tak AZ prohrál 3:1. Další utkání sehrají starší dorostenci v pátek 13. ledna doma proti celku Letňan.

ELSD - 6.kolo so 7.1.12:30
BK Mladá Boleslav - AZ Havířov
3:1
(1:0, 2:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 7. Křížek (Kučera, Moravčík), 22. Dobša (Šípek), 22. Křížek (Kučera) – 26. Pawliczek (Raček). Rozhodčí: Beránek – Kučera, Müller. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:0. V oslabení: . Diváci: 70. Střely na branku: 0:0. Průběh utkání: 3:0, 3:1.

BK Mladá Boleslav: Haas (Krinwald) – Beneš, Novák, Dlabola, Jirásek, Imlauf, Nepokoj, Červenka – Foerster, Čermák, Dvořák, Křížek, Dobša, Hrachovec, Šípek, Havelka, Jindra, Moravčík, Kučera
AZ Havířov: Matoušek (Dufek) – Thiel, Grygar, Máca, Szturc, Šěvěček, Pavelek, Kuchař – Pindel, Bambula, Urban, Hysek, Klíma, Janeček, Potočný, Juhász, Piš, Raček, Pawliczek, Žídek

Oba týmy měli v nohou zápas z předchozího dne. Boleslav v něm prohrála s Vítkovicemi 1:4, Havířov nad Kolínem zvítězil 5:2. Do zápasu ale vlétly oba týmy v neskutečném tempu, jako kdyby předtím týden odpočívaly. Úvod zápasu možná více patřil Havířovu, který se více tlačil před Haasovu bránu. Celkově jsme mohli sledovat velice tvrdý hokej, kdy ani jeden ze soupeřů nedaroval tomu druhém centimetr ledu navíc, Boleslav svého soupeře dostala poprvé pod větší a souvislejší tlak v přesilové hře, kdy na trestnou putoval Kuchař. Ve velké šanci se ocitl Andrej Moravčík, který se nejprve dostal ke střele a ještě i k následné dorážce. Ale ani nadvakrát Matouška překonat nedokázal. Boleslav svou přesilovou hru nevyužila, ale těžila ještě z následného tlaku, kdy domácí zůstali v pásmu a kapitán Zdeněk Křížek pak propálil vše, co mu stálo v cestě.

Jenže záhy po přesilovce domácích se ke slovu dostali i Havířovští, Havelka byl vyloučen za nedovolené bránění a Azetu se přesilovka rovněž vcelku vydařila. V dobré pozici se před Haasem ocitl Pindel, který vypálil z mezikruží. Jenže druhou půli nesehráli svěřenci Tomáše Potěšila vůbec dobře a Boleslav je držela daleko od své brány. Havířov se natahoval po první brance, Bambula se uvolnil na útočné modré, ale Dvořák jej těsně před Haasem zahákoval a šel si posedět na trestnou lavici. Havířov ji odehrál velice dobře, ale ani rány Kuchaře, nebo Žídka ke gólu nevedly. Havířov nepolevil ani v závěru třetiny, ale do kabin šli přeci jen o něco málo spokojenější Středočeši.

Úvod druhé třetiny byl na góly skutečně pestrý, ale lépe se povedl Bruslařům. Hned ve druhé minutě pohotově zareagoval David Dobša, který přehodil Matouškovi jeho betony. Stačilo pouhých 14 vteřin a domácí se mohli radovat znovu. Kučera přihrál na Zdeňka Křížka, který stál dobře postaven mezi kruhy a ten se opět nemýlil a poslal kotouč do šibenice havířovské brány. Ihned po třetí inkasované brance si havířovský celek vyžádal oddechový čas. Jenže místo toho, aby hosté začali na svého soka tlačit, byli znovu vyloučeni. V přesilovce domácích byl v největší šanci Imlauf, který ale trefil tyč Matouškovy brány. Havířov ale snížit dokázal, Haas vyrazil kotouč přede sebe a Dominik Pawliczek přehodil beton v tu chvíli ležícího gólmana a dal Havířovu naději. A Urban se mohl postarat ještě o větší zápletku, ale ze své pozice střílel snad třikrát, ale ani jednou si kotouč cestu do brány Radka Haase nenašel.

Svěřenci dvojice Pospíšil – Urbánek se pak ještě museli bránit dvěma přesilovým hrám domácích hokejistů, ale srdnatě padali do střel a dobře napadali a ačkoli Boleslav byla v přesilových hrách velice dobrá, žádnou střelou si na Matouška nepřišli. Nejblíže gólu byl možná domácí Křížek, který mohl přidat hattrick, ale kotouč za Matouška nedorazil. Havířov stupňoval v závěru třetiny tlak a vykoledoval si také početní výhodu, ale její převážnou část si přenesl do závěrečné periody.

Hosté v závěru už neměli co ztratit a šli naplno do útoku, takže měl Haas opravdu plné ruce práce. Pěkná byla akce Matěje Potočného, kterou Haas sice vyrazil před sebe, ale kotouč pak delší dobu neviděl, jenže Havířovští toho nevyužili a domácí obránci kotouč přiklepli blíž Haasovi a ten hru přerušil. Zato domácí chtěli ještě své vedení pojistit. Čermák mocně dotíral na brankovišti, jenže tam byl zmatek. V nastalé změti těl a hokejek pak kotouč doputoval až za brankovou čáru, jenže až po odpískání, a tak radost Čermáka, který už zvedal ruce nad hlavu, museli rozhodčí krotit.

S blížícím se konce utkání začala Boleslav více bránit přechod přes útočnou modrou. Přesto se ke střele dostal Szturc, jenže Haas jeho ránu vyrazil betonem. Pět minut před koncem zápasu byli postupně vyloučeni Foerster a Dlabola a AZet tak měl šanci s nepříznivým stavem něco udělat. Dvojnásobnou přesilovku nezačal Havířov vůbec špatně, po přihrávce Juhásze vypálil Potočný, ale jeho pokus Haas pohotově vyrazil betonem. Hosté se posléze sami připravili o možnost nějakého zvratu, na trestnou zamířil i havířovský Juhász. Boleslav pak hru čtyři na tři zvládla a hosté už tak s nepříznivým stavem nic neudělali. Ze svého středočeského tripu si tak odvážejí zpátky do Havířova tři body, za páteční výhru v Kolíně. Boleslav bere z víkendového dvojutkání rovněž tři body. V pátek padla doma s Vítkovicemi, s havířovským AZetem však vyhrála poměrně přesvědčivě 3:1.

Autor reportáže: Zdena Bobková (bkboleslav.cz)

Ohlasy k utkání


Jiří Zörkler (BK Mladá Boleslav): Konečně jsme hráli, v pátek proti Vítkovicím jsme nehráli. To je ten největší rozdíl v našich výkonech. Proti Havířovu jsme bojovali, po většinu utkání jsme byli lepší, bojovnější a myslím, že jsme si zasloužili si vyhrát. Zápas to byl pěkný a my jsme rádi, že jsme vyhráli. Neřešili jsme, jestli je Havířov za námi nebo není. Řešili jsme spíš to, proč jsme mezi svátky a po nich tak dobře trénovali a věřili jsme si, že porazíme i Vítkovice, jenže proti nim jsme prakticky vůbec nehráli. Řešili jsme, abychom byli lepší jak v předešlém utkáni, což se nám zaplaťpánbůh povedlo a díky tomu jsme i vyhráli.


Tomáš Urbánek (AZ Havířov): Gratulujeme Boleslavi k vítězství. Myslím, že vyhráli celkem zaslouženě. První polovinu zápasu byli domácí jasně lepší. My nemůžeme hrát hokej od stavu 3:0. Myslím si, že jsme odehráli výborně třetí třetinu. Ale náš problém je, že máme gólové šance, ale my z toho nic nevytěžíme. Když hrajete venku proti tak kvalitnímu soupeři, tak zvrátit tříbrankovou ztrátu je těžké. Na druhou stranu jsem rád, že to kluci nezabalili a že bojovali do poslední vteřiny. Věděli jsme, že je to zápas doslova o 6 bodů, protože jak Boleslav, tak my se chceme dostat do té čtyřky, do play-off. Neodehráli jsme dobře první třetinu a rozhodly dvě minuty a nástup do druhé třetiny, kdy jsme za minutu dostali dvě branky. Dostali jsme se do zápasu až příliš pozdě a ono se to těžko obrací.

Youtube