AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Páté utkání FINÁLE ve čtvrtek 25.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Starší dorost začal nadstavbu těsnou porážkou v Litvínově

Tomáš Vlček | 09.12.2016

Do nadstavbové části své extraligy vstoupili dnes starší dorostenci AZetu. Čekala je cesta do Litvínova a zápas proti místním Chemikům, kteří letos neprožívají vůbec dobrou sezonu. Nicméně domácí šli v první třetině do vedení a protože havířovští své šance nevyužili, slavili nakonec výhru. Poslední minuta sice přnesla dvě branky - litvínovskou do prázdné branky AZetu a v poslední vteřině havířovskou z hole Martina Plisky (na snímku) - to ale na třech bodech pro Litvvínov už nic nezměnilo. Další zápas sehraje AZ už v sobotu v poledne na Kladně.

ELSD - 1.kolo pá 9.12.15:00
HC Litvínov - AZ Havířov
2:1
(1:0, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 12. Arnold (Berka, Bartoš), 60. Myšák – 60. Pliska (Raček, Klíma). Rozhodčí: Grech – Kokrment, Tichý. Vyloučení: 8:4. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 60. Střely na branku: 35:36 (13:7, 12:9, 10:20). Průběh utkání: 2:0, 2:1.

HC Litvínov: Kožnar – Havlík, Bártek, Liška, Myšák, Černohorský, Hipius, Cikánek – Bartoš, Arnold, Dufek, Kordule, Pech, Ineman, Pavlíček, Svoboda, Berka
AZ Havířov: Matoušek – Pliska, Máca, Zíková, Szturc, Ševěček, Pavelek, Klus, Kuchař – Bambula, Urban, Hýsek, Hilšer, Klíma, Janeček, Potočný, Juhász, Piš, Raček, Pawliczek, Žídek

Litvínovští se hned v páté minutě utkání proti Havířovu nechali zbytečně vyloučit a hosté měli šanci jít do vedení. Potočný se dobře uvolnil na vrcholku kruhu a vypálil. Na jeho ránu ale Kožnar dobře viděl a bez problémů ji vyrazil. Ve dvanácté minutě už branka k vidění byla. Tomáš Arnold dostal nezištnou přihrávku od Berky mezi kruhy a přesnou střelou mezi betony Matouška poprvé v utkání rozvlnil síť branky Havířova – 1:0. V šestnácté minutě to mohlo být o dvě branky. V přesilové hře se dostal do dobré šance Kordule, jenže o chloupek bránu minul. Necelou půl minutu před sirénou ztratila obrana Litvínova kotouč v obranném pásmu, jenže havířovští si v následné kombinaci vůbec neporozuměli, a tak se šlo do kabin za těsného vedení domácích Chemiků.

Zpočátku druhé třetiny dostali k mání další přesilovou hru hosté a opět si vytvořili šanci. Klíma vystihl přihrávku domácích, ovšem sám před Kožnarem bránu minul. O dvě minuty později si svou přesilovou hru zahráli také domácí. Roman Cikánek vyslal od modré štiplavou ránu na bránu, ovšem Matoušek s vypětím všech sil vytlačil kotouč mimo tři tyče své brány. Další větší příležitost už si ani jeden tým nedokázal vytvořit, a tak i po této třetiny šli do kabin šťastnější domácí Chemici.

Třetí třetina byla od obou týmů nejprve hodně unavená. Ani jeden se nehnal příliš do ofenzívy. Domácí střežili svou bránu a hosté se snažili spoléhat spíše na rychlé kontry. V šestapadesáté minutě bylo vyrovnání na spadnutí, jenže jeden z hostujících hráčů poloprázdnou bránu minul. Minutu před závěrečnou sirénou zkusili havířovští hru šest proti čtyřem. V ní se chopil kotouče obránce Josef Myšák, který nekompromisně poslal kotouč do prázdné brány – 2:0. Poslední branku ale přeci jen nakonec vstřelili hosté. V čase 59:59 nenápadnou střelou ukradl čisté konto Kožnarovi Martin Pliska. Tato branka už ale domácí o tři body nepřipravila, Litvínov se může radovat z vítězství 2:1!

Autor reportáže: Martin Stříbrný, www.hokej-litvínov.cz

Ohlasy k utkání


Radek Mrázek (HC Litvínov): Určitě jsme rádi za tři body, ale těch gólů z naší strany mohlo být daleko více. Bohužel se ale delší dobu trápíme s koncovkou, navíc gólman Havířova zachytal opravdu výborně. Kluci celý zápas příkladně bojovali a body si zasloužili.

Youtube