AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Mladší dorostenci nasázeli oslabenému Žďáru desítku

Petr Miklas | 29.01.2017

Žďár nad Sázavou měl k dispozici pouze trojici obránců, Havířov si byl výhody vědom a snažil se rychle dostat do vedení. To se hráčům AZetu podařilo, když nasázeli šest branek, přičemž domácí skórovali až za stavu 1:5. Nicméně Havířov dominoval a v pohodě si došel pro vítězství. Byčkov nastřílel hattrick, po dvou gólech pak dali Wawrzckiewicz, Tomeček a Čempel. Přesně na polovinu si utkání rozdělili brankáři Marek Štipčák a Adam Bauer. Další utkání sehrají mladší dorostenci ve čtvrtek na svém ledě s Jihlavou.

ELMD - 12.kolo ne 29.1.17:00
SKLH Žďár nad Sázavou - AZ Havířov
2:10
(1:6, 0:1, 1:3)

Branky a nahrávky: 15. Hromádka (Malenovský), 41. Trejbal (Štola, Vlk) – 5. Byčkov, 9. Byčkov (Wawrzkiewicz), 13. Čempel (Dufek), 14. Tomeček (Wawrzkiewicz, Backa), 15. Čempel (Dufek), 16. Byčkov (Čempel, Koubek), 25. Tomeček (Wawrzkiewicz), 46. Szturc (Pindel, Čienčala), 49. Wawrzkiewicz (Pindel, Tomeček), 54. Wawrzkiewicz (Backa, Tomeček). Rozhodčí: Ondráček - Jeletz, Kuřítko. Vyloučení: 8:4. Bez využití. Diváci: 65. Střely na branku: 11:59 (5:23, 2:18, 4:18). Průběh utkání: 0:5, 1:5, 1:7, 2:7, 2:10.

SKLH Žďár nad Sázavou: Nedvěd (Havlík) – Pachl, Čermák, Tomín – Procházka, Vlk, Štola, Tomek, Malenovský, Trejbal, Pelikán, Brúha, Hromádka
AZ Havířov: Štipčák (30. Bauer) – Dabrowski, Koubek, Thiel, Grygar, Drapa – Cienciala, Tomeček, Wawrzkiewicz, Backa, Dufek, Pindel, Szturc, Byčkov, Čempel

Od začátku byli aktivnější mladí hokejisté AZetu, kteří šli už na začátku 5. minuty do vedení zásluhou Filipa Byčkova, jenž se po chybě domácích v rozehrávce dostal ke kotouči a bekhendovým blafákem puk dostal nad levý beton brankáře. O čtyři minuty později se Filip Byčkov trefil podruhé, tentokrát pálil z pravého kruhu nad Nedvědovo rameno.

Kanonáda AZetu pokračovala mezi 13. a 15. minutou, když Matěj Čempel prokličkoval obranou Plamenů a poslal puk mezi Nedvědovými betony. Pak předvedl přesnou střelu z první Daniel Tomeček. V pořadí pátou branku Havířova dal z mezikruží Matěj Čempel.

Až poté přišel gól domácích, z dorážky se prosadil Jiří Hromádka. Za čtyřicet vteřin už to bylo 1:6, protože svůj hattrick zkompletoval Filip Byčkov, čímž uzavřel skóre první třetiny.

Ve druhé části byl k vidění pouze jeden gól, který dal Daniel Tomeček, jenž si najel mezi kruhy a zamířil přesně nad levý beton Nedvěda. V polovině utkání pak trenéři AZetu vystřídali Štipčáka a šanci dostal Bauer.

Na začátku třetí části se podruhé a naposledy prosadily domácí Plameny, dorážku zužitkoval Michal Trejbal. Ve 46. minutě navýšil vedení Havířova Gabriel Szturc, jenž poslal puk do odkryté branky po střele Pindela. Uplynuly tři minuty a přišla další branka AZetu, tentokrát přesně mířil Mateusz Wawrzckiewicz.

Stejný hráč, tedy Mateusz Wawrzckiewicz, v 54. minutě přidal desátkou branku Havířova a tím uzavřel skóre zápasu. AZetu vysoká výhra v tabulce moc nepomohla, stále ztrácí na Žďár deset bodů a na čtvrté Vítkovice dokonce o bod více. Další šanci získat body v nadstavbě bude mít mladší dorost ve čtvrtek od 15:00, kdy hostí Jihlavu.

Youtube