AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Mladší dorost prohrál ve Zlíně 2:5

Tomáš Vlček | 26.01.2017

11. kolo nadstavbové skupiny extraligy mladšího dorostu poslalo havířovské hokejisty do Zlína. Na ledě třetího týmu tabulky nezačali špatně, ale ve druhé třetině domácí postupně navyšovali svůj náskok, a i když se AZetu podařilo dvakrát snížit, nakonec si favorit svou výhru pohlídal. Další zápas sehraje AZ v neděli ve Žďáru nad Sázavou.

ELMD - 11.kolo čt 26.1.17:45
PSG Berani Zlín - AZ Havířov
5:2
(1:0, 3:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 3. Dřímal (Baďura, Weintritt), 24. Baďura (Jaroněk, Bachánek), 31. Podešva (Riedl, Holík), 36. Jaroněk (Weintritt), 50. Kozubík (Riedl) – 35. Wawrzckiewicz (Tomeček), 45. Čienčala (Revaj). Rozhodčí: Vrba - Kříž, Vašíček. Vyloučení: 7:7. Bez využití. Diváci: 176. Střely na branku: 24:21. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:2, 5:2.

PSG Berani Zlín: Horák – Uhříček, Holík, Talafa, Jaroněk, Riedl, Prokeš – Sebera, Bachánek, Podešva, Handl, Kozubík, Dřímal, Luža, Baďura, Weintritt, Macík
AZ Havířov: Šemberea – Dabrowski, Koubek, Thiel, Grygar, Hrček, Macurák - Čienčala, Tomeček, Wawrzckiewicz, Backa, Dufek, Pindel, Stromko, Szturc, Byčkov, Čempel, Revaj

Domácí sice otevřeli skóre utkání už na začátku třetí minuty díky Tadeáši Dřímalovi, ale jinak byla úvodní třetina herně i střelecky vyrovnaná. Brankové skóre se podruhé posunulo opět až na začátku druhé dvacetiminutovky, kdy skóroval v situaci 4 na 4 Martin Baďura. Druhá část zápasu byla poněkud nervózní a plná vyloučení. A tak není divu, že také třetí zlínská branka padla v době, kdy měla obě mužstva jednoho hráče na trestné. Stalo se tak ve 31. minutě a tentokrát překonal havířovského gólmana Šemberu Jiří Podešva - 3:0. AZ snížil za čtyři minuty střelou z hole Mateusze Wawrzckiewicze. Jenže hned za minutu měli domácí díky Janu Jaroňkovi tříbrankový náskok zpět. Havířovští se ale nevzdali a bojovali o vylepšení skóre. Podařilo se jim to ve 45. minutě díky Janu Čienčalovi. Jejich nápor však zbrzdilo další vzájemné vyloučení za hrubost a pak i přesilovka domácích. A i když AZ své oslabení přežil, půlminutku poté se prosadil David Kozubík a uzavřel skóre na 5:2 pro PSG Zlín.

Youtube