AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Páté utkání FINÁLE ve čtvrtek 25.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

MDO: Havířov ovládl první třetinu a porazil Šumperk

Josef Nudera | 08.09.2016

Ve čtvrtek 8. září se odehrálo na havířovském ledě 3. kolo extraligy mladšího dorostu. AZ Havířov zvládl díky čtyřem brankám v první třetině porazit šumperské Draky. Šumperk sice ve druhé části snížil, ale domácí mladíci dokázali přidat další dva góly a zápas definitivně rozhodnout.

ELMD - 3.kolo čt 8.9.17:30
AZ Havířov - HK MD Šumperk
6:1
(4:0, 0:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 9. Pindel (Čienčala), 10. Čempel (Frančiak), 11. Tomeček, 14. Wawrzckiewicz (Pindel, Koubek), 56. Revaj (Dufek), 56. Pindel (Tomeček) – 33. Kesler. Rozhodčí: Kašinský – Dohnal, Tomis. Vyloučení: 3:1. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 88. Střely na branku: 39:14. Průběh utkání: 0:0, 4:0, 4:1, 6:1.

AZ Havířov: Šembera – Koubek, Frančiak, Thiel, Grygar "A", Hrček, Macura, Čípera – Bláha, Čienčala, Tomeček, Wawrzckiewicz, Backa, Dufek, Přeček, Pindel "C", Byčkov, Čempel, Revaj
HK MD Šumperk: Kašpar (11. - 20. Mannl) – Ott, Cekr L., Cekr F., Blaháček, Hrůzek, Kesler, Vogel "A", Horký, Kaplan, Scheuter "C", Hepnar, Kašpar, Mácha, Plhal, Vintr, Moravec

Úvodní část první třetiny extraligy mladšího dorostu mezi AZ Havířov a Šumperkem moc šancí nepřinesla. Všichni přítomní museli čekat na první vážnou akci až do první branky domácího celku. V 9. minutě našel Čienčala na kruhu volného Vojtěcha Pindela, který celkem překvapivě překonal střelou zápěstím brankáře Kašpara – 1:0. Už v 10. minutě přidali domácí druhou branku. Frančiak nastřelil puk na branku, který lehce tečoval Matěj Čempel a usměrnil tak puk za záda bezmocného brankáře – 2:0.

O minutu později se po velké chybě brankáře hostů dokázal prosadit ve vlastním oslabení Daniel Tomeček – 3:0. Po této brance hosté vystřídali brankáře. Tomu, ale čisté konto vydrželo jen do 14. minuty. K puku se dostal Mateusz Wawrczkiewicz, který si najel mezi kruhy a bekhendem se prosadil nad vyrážečku Mannla – 4:0.

I ve druhé třetině to byla víceméně převaha domácích. Hosté se, ale přeci jen dokázali prosadit. Za pukem šel urputně Marek Kesler, který se dokázal procpat k dorážce a z těžké pozice překonal brankáře Šemberu – 4:1.

Hosté hráli ve druhé třetině nejlepší hokej. Draci začali lépe napadat, hrát do těla a Havířov měl místy problém s rozehrávkou. Vše dokumentuje i rychlá šance Hepnara, který ale z mezikruží Šemberu nepřekonal.

Na začátku třetí části neměl Havířov moc šancí, ale přesto se mohl prosadit Byčkov. Na teč Pindela už byl Kašpar krátký, ale bohužel pro Havířov se jednalo o vysokou hůl. To se po této šanci změnilo a Havířov si připsal několik dobrých šancí, ale brankář Kašpar hosty držel. V 54. minutě se mohli hosté přiblížit na dvoubrankový kontakt, ale Vintrova střela po akci tři na jednoho skončila na brankáři Šemberovi.

V 56. minutě se podařil Havířovu popáté skórovat. Marek Revaj byl před brankou zcela sám a zavěsil pod horní tyčku – 5:1. O 22 vteřin později přidali domácí i šestou branku. Tomeček našel Vojtěcha Pindela, který dokázal z prostoru mezi kruhy Kašpara překonat – 6:1.

Havířov dokázal utkání vyhrát a do tabulky si tak připsal po výhře v Olomouci další tři body.

Ohlasy k utkání


Tomáš Potěšil (AZ Havířov): Po dnešním utkání mohu být spokojený pouze s tím, že jsme vyhráli. Chceme se na každém tréninku a v každém utkání zlepšovat, ale dnes jsme nepředvedli výkon, který bych chtěl vidět. Až posledních pět minut zápasu jsme hráli tak, jak bych si představoval. Máme teď před sebou těžké tři zápasy, které nás prověří, jak na tom jsme.

Youtube