AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Starší dorostenci po zlepšeném výkonu porazili Vsetín 6:2

Tomáš Vlček | 05.11.2016

20. kolo NOEN extraligy staršího dorostu přivedlo na havířovský led vsetínský VHK. Poslední tým tabulky nezačal špatně a havířovští se museli v průběhu zápasu výrazně zlepšit, aby potvrdili roli favorita. Nakonec se jim to podařilo a výhráli jednoznačně 6:2. Další zápas sehraje AZ v pátek ve Vítkovicích.

ELSD - 20.kolo so 5.11.13:30
AZ Havířov - VHK Robe Vsetín
6:2
(2:2, 1:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 9. Hilšer (Hýsek), 16. Pawliczek (Raček), 31. Janeček (Piš, Klus), 47. Raček (Klus, Hilšer), 58. Potočný (Bambula), 60. Raček (Pawliczek, Hilšer) – 5. Klímek (Matiaško, Půček), 18. Klauda (Kovacs). Rozhodčí: Fiala – Lederer, Ganger. Vyloučení: 6:8, navíc Liška (VSE) 10 min. OT. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 125. Střely na branku: 34:30 (8:10, 11:9, 15:11). Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 6:2.

AZ Havířov: Matoušek – Grygar, Pliska, Máca, Ševěček, Pavelek, Klus, Kuchař – Bambula, Urban, Hýsek, Hilšer, Klíma, Janeček, Potočný, Del Favero, Piš, Raček, Žídek, Pawliczek.
VHK Robe Vsetín: Sachr – Ondračka, Mar, Kuboš, Paroušek, Kollár, Pařízek, Klauda – Lašák, Klímek, Matiaško, Liška, Zetocha, Kovcas, Koňařík, Půček, Krupa.

Zápas měl od počátku rychlé tempo a na první branku se čekalo jen necelých pět minut. Pak se v přesilovce prosadil přesnou tečí vsetínský Daniel Klímek a bylo to 0:1. Za tři minuty domácí krásně vyřešili situaci 2 na 1 a Adam Hilšer střelou z první překonal Sachra – 1:1. Následně AZ sice nevyužil přesilovku, jenže v 16. minutě šel do vedení, když opět po chybě hostů a následném přečíslení poslal puk pod horní tyčku Dominik Pawliczek. Za další dvě minuty však bylo vyrovnáno. Matouškovi propadla lapačkou střela Oldřicha Klaudy z dálky a bylo to 2:2.

Ve druhé třetině byla k vidění oboustranně řada šancí, ale brankou skončila jen jediná. To když v polovině zápasu dostal z poza branky nahrávku Michal Janeček a rychle poslal puk pod břevno - 3:2. Jinak na straně domácích ve svých šancích neuspěl Pawliczek, Hilšer a Bambula. A na druhé straně si zase na Matouškovi vylámali zuby Kovacs, Liška, Půček a Matiaško.

Ve třetí třetině už byl AZ lepším týmem, ale jeho těsné vedení změnila až situace ze 47. minuty. Po vyhraném buly v útočné třetině tečoval střelu od modré Patrik Raček, a vsetínskému gólmanovi se puk přes výstroj skutálel do branky - 4:2. Definitivní tečku daly výsledku dvě využité přesilovky AZetu. Nejprve se prosadil v 57. minutě opakovanou střelou Matěj Potočný a vteřinu před koncem i díky bleskovému rozehrání Adam Hilšer, po jehož zásahu se skóre zastavilo na výsledku 6:2.

Ohlasy k utkání


Tomáš Urbánek (AZ Havířov): Chtěli jsme aktivní hrou využít to, že jsme včera nehráli a naopak soupeř hrál a ještě dvakrát cestoval. Ale moc se nám to zpočátku nedařilo a možná proti jinému soupeři by to nemuselo dobře dopadnout.Po trochu nešťastné brance v oslabení jsme skóre otočili výborně vyřešenými přečísleními, ale v závěru první třetiny jsme zase dovolili soupeři srovnat. Druhá třetina už byla z naší strany lepší a pomohl nám i gól, kterým jsme šli do vedení, ale v jejím závěru jsme si to zkomplikovali zbytečnými oslabeními. Teprve ve třetí části jsme, myslím, už byli lepší. Měli jsme herní převahu a dovedli zápas do zaslouženého vítězství. Spokojeni však můžeme být s píše s výsledkem než hrou.

Fotogalerie k zápasu
Youtube