AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

JUN: AZ letos poprvé zdolal Jestřáby a natáhl šňůru vítězství na sedm zápasů

Jan Kudělka | 13.01.2017

Junioři AZetu hráli 27. kolo ligy juniorů, tentokrát na domácím ledě v K&K Pneu Arény s prostějovskými Jestřáby. Domácí do zápasu vstoupili aktivněji a vytvořili si pár pěkných akcí, ale využili jen jednu Polakem a tak po první třetině vedli nejmenším možným rozdílem 1:0. Prostějov ve druhé třetině srovnal, ale nakonec šel Havířov do šaten s dvoubrankovým vedením, když se prosadil v půlce 2. části autor první branky Erich Polak a poté Kryštof Fejko. Prostějov však dokázal ve třetí třetině opět snížit. Druhá přesilovková branka AZetu znamenala zase dvougólový náskok a na zisku bodů pro Havířov už nic nezměnilo snížení hostů v závěru zápasu. Další utkání sehrají junioři příští týden v pátek v Porubě.

LJ - 27.kolo pá 13.1.19:15
AZ Havířov - LHK Jestřábi Prostějov
4:3
(1:0, 2:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 8. Polak (Fejko, Bednář), 33. Polak (Stružík), 37. Fejko (Polak, Trneny), 50. Dobrzynski (Kalus, Pacoň) – 27. Hanáček (Skácel), 44. Němec (Šmíd), 59. Konečný (Němec). Rozhodčí: Kašinský - Konvička, Tkáč. Vyloučení: 3:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 138. Střely na branku: 30:30. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3.

AZ Havířov: Křehlík – Trombik, Schwitalla, Kalus, Frojda, Trnený, Hladil – Polak, Bednář, Pacoň, Baron, Dobrzynski, Fejko, Vlček, Stružík, Urban
LHK Jestřábi Prostějov: Barvík – Křesala, Kolařík, Pěnčík, Kubík, Hejduk, Navrátil – Adolf, Nevřela, Vystavěl, Hanáček, Lauryn, Skácel, Šmíd, Němec, Konečný

První třetinu začal lépe domácí tým, který si vybudoval pár hezkých šancí, ale všem stál v cestě jediný problém. Tím byl v Prostějovské svatyni Barvík. Ten v první třetině nedosáhl až na střelu Ericha Polaka v 8. minutě. Ten se po velmi kvalitní kombinaci dostal do dobré střelecké pozice, ze které neomylně zakončil - 1:0. Asistovali mu Kryštof Fejko s Lukášem Bednářem. Poté byl domácí AZet velice neukázněný a nechal se v průběhu první třetiny dvakrát vyloučit. Prostějov však tyto dvě početní výhody nevyužil. Hned poté hráli domácí také přesilovku, ale nedokázali ji využít. Havířov šel do kabin po první třetině s jednobrankovým náskokem nad svým soupeřem.

Do druhé třetiny vstoupili aktivněji hosté, když domácí celek začal poněkud laxně, a hned v její šesté minutě se prosadil Adam Hanáček. Ten se po Skácelově přihrávce dostal do střelecké pozice v mezikruží a přesnou střelou překonává Křehlíka. Bylo tedy srovnáno 1:1. Byl to však domácí celek, který se opět prosadil. Ve 32. minutě vsítil svou druhou branku Erich Polak, když po krásné přihrávce Nikolase Stružíka v samostatném úniku střelou ke vzdálenější tyči nedal Barvíkovi v brance šanci. Poté byli Jestřábi velice neukáznění a nechali se dvakrát po sobě vyloučit. Toho využili domácí a v 37. minutě vsítil třetí branku Azetu Kryštof Fejko. Tento gólový moment mu připravili přesně na hůl Polak s Trnenym. AZ šel tak do šaten s dvoubrankovým vedením.

Třetí třetinu začali opět lépe hosté. Ti se hned ve 4. minutě dostali před branku Křehlíka, a Filip Němec ho po milimetrově přesné přihrávce Šmída v situaci 2 na 1 dokázal překonat potřetí. Poté bylo vidět hodně chyb na obou stranách. V 50. minutě hráli domácí opět přesilovku a dokázali ji opět využit. Patryk Dobrzynský dokázal potrestat neukázněnost hostujícího celku a po přihrávce Kaluse o zadní mantinel neměl se zakončením do odkryté branky problém. V této chvíli měli opět domácí vedení o 2 góly zpět. Pět minut před koncem byli opět hosté vyloučeni, domácí však svůj přesilový hattrick nedovršili. To je mohlo ještě hodně mrzet. V 59. minutě se totiž prosadil Prostějovský Daniel Konečný, který ještě toto utkání ještě zdramatizoval. Domácí však svůj jednobrankový náskok ubránili a připsali si další tři body do tabulky Ligy Juniorů.

Havířov dnes po dramatické třetí třetině na domácí půdě urval 3 body, příští šanci získat další body v základní části bude mít ve příštím týdnu v pátek od 17:30 venku, kdy hraje proti HC Torax v Ostravě-Porubě. Proti druhému celku tabulky to bude určitě zajímavá podívaná.

Ohlasy k utkání


Michal Janeček (AZ Havířov): Konečně se nám dneska podařilo porazit Prostějov, to je určitě pozitivní. Ale jinak byl náš výkon velmi vlažný a z některých hráčů jsem zklamaný. Takhle by to nemělo do budoucna smysl a v zápasech proti silným týmům, jako nás příští týden čeká Poruba, bychom mohli dopadnou špatně.

Fotogalerie k zápasu
Youtube