AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Junioři: Divoká branková přestřelka s Frýdkem skončila nakonec 11:6

Tomáš Vlček | 20.11.2016

17. kolo východní skupiny ligy juniorů svedlo na havířovském ledě hráče AZetu a Frýdku-Místku. Domácí, posíleni mladými hráči z A týmu, svého soupeře jednoznačně přehrávali a po dvou třetinách už vedli 9:1, ale ve třetí třetině polevili a dovolili hostům zkorigovat výsldek na 11:6. Další utkání sehraje AZ v pátek na ledě Prostějova.

LJ - 17.kolo ne 20.11.14:30
AZ Havířov - HC Frýdek-Místek
11:6
(4:0, 5:1, 2:5)

Branky a nahrávky: 10. Pacoň (Dobrzynski, Stružík), 14. Kotala (Trombik), 17. Kotala (Bednář), 19. Stružík (Pacoň, Dobrzynski), 28. Fejko (Pořízek), 31. Polak (Kotala, Dudek), 34. Bednář (Polak), 34. Bednář (Kotala, Dudek), 38. Polak (Trombik), 45. Kotala (Bednář), 47. Dudek – 31. Švaňa (Heralt), 43. Zberovský, 44. Strakoš, 48. Zberovský (Strakoš), 50. Zberovský, 55. Švaňa. Rozhodčí: Pelc – Konvička,Tkáč. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:1. V oslabení: 2:0. Diváci: 76. Střely na branku: 44:25. Průběh utkání: 6:0, 6:1, 9:1, 9:3, 11:3, 11:6.

AZ Havířov: Křehlík – Dudek, Trombik, Kalus, Frojda, Trneny, Hladil – Polak, Bednář, Kotala, Kristian, Pořízek, Lenomar, Pacoň, Baron, Dobrzynski, Fejko, Vlček, Stružík
HC Frýdek-Místek: Dobečka (od 31. Ovčaří) – Kozubek, Skalický, Nikl, Gonos, Fluksa – Bernovský, Kanovský, Heralt, Dubčák, Švaňa, Zberovský, Strakoš

Havířovští měli od počátku utkání převahu i šance, ale na první branku se čekalo do 10.minuty. V ní nejprve trefil Fejko tyč, ale vzápětí otevřel skóre nenápadnou střelou Mirek Pacoň. Druhý gól AZetu přidal ve 14. minutě Jakub Kotala, když s trochou štěstí protlačil zblízka puk za hostujícího gólmana Dobečku. 

To třetí branka, opět z hole Jakuba Kotaly, už byla velmi pohledná - Bednář jej v oslabení našel ve středním pásmu pěkně najetého, havířovský útočník pohodlně ujel obráncům a kličkou do forhendu poslal puk do sítě. V 19. minutě to bylo již 4:0. Dobečka se sice ve své brance snažil, co to šlo, ale toto už nezachránil. Na jím vyražený puk se vrhla hned trojice havířovských hráčů a nakonec jej Nikolas Stružík poslal za čáru.

Na začátku druhé třetiny AZ nevyužil přesilovku a tak dal další gól až při svém dalším oslabení. Ve 28. minutě srásná spolupráce dvou šikovných útočníků Pořízka a Fejka skončla brankou Kryštofa Fejka – 5:0. Po polovině utkání přišel ze soustavného tlaku AZetu doslova brankostroj. 

V čase 30:20 se po pěkné kombinaci prosadil dorážkou u tyče Erich Polak, za půlminutu snížil zblízka hostující Robin Švaňa, v čase 33:57 zamířil z levého kruhu ke vzdálenější tyči přesně Lukáš Bednář a stejný hráč za 16 vteřin doklepl po ledě puk do hostující branky poosmé. Poslední slovo měl ve druhé třetině Erich Polak, který to v přečíslení 3 na 2 vzal na sebe a z pravé strany se trefil přesně ke vzdálenější tyči – 9:1.

Třetí třetinu začal AZ dohrávkou přesilovky. Nic z ní nebylo, naopak hosté tu svou ve 43. minutě využili Lukášem Zberovským už za 9 vteřin. Za půl minuty snížil Adam Strakoš na 3:9, co u domácích nabudilo novou útočnou snahu. Za minutu ji v desátý gól proměnil šikovně z bekhendové otočky Jakub Kotala, čímž dosáhl v tomto utkání hattricku. A za dalších 86 vteřin se po krásné individuální akci prosadil obránce Jakub Dudek – 11:3.

Jenže pak domácí výrazně, zejména v obraně, polevili a jednoduše a efektivně hrající frýdecko-místečtí toho ještě třikrát dokázali využít. Nejprve to byl dvakrát Lukáš Zberovský, který tak zkompletoval svůj hattrick. No a v 55. minutě pak dal svou druhou branku Lukáš Švaňa a uzavřel tím skóre na 11:6.

Ohlasy k utkání


Michal Janeček (AZ Havířov): Dneska jsme nastoupili v silné sestavě i s kluky z áčka a bylo vidět, že ti jsou hokejově někde jinde. Byli na ledě vidět, dávali pěkné branky, ale ke konci už hráli poněkud profesorsky.Jinak jsme ale opět ve třetí třetině přestali hrát náš hokej. Hráči přestali hrát jednoduše, dělali si na ledě, co chtěli, vymýšleli nesmysly a opět jsme ji vysoko prohráli. To se nám už stalo několikrát, a už nás to stálo i celý zápas. S toho budu muset jako trenér vyvodit důsledky.


Tomáš Snášel (HC Frýdek-Místek): Dneska jsme horko těžko dávali kádr dohromady, protože nás trápí marodka a ještě jsme se pozdě dozvěděli o dřívějším začátku utkání. V té sestavě jaká dnes byla, jsme Havířovu moc nemohli konkurovat. V první a ve druhé třetině nás přehrál a přestřílel. Snad až ve třetí třetině to bylo z naší strany koukatelnější. My se musíme soustředit n zápasy se soupeři, kteří jsou na tom podobně jako my a s těmi bodovat. Dneska zkrátka vyhrál lepší tým.

Youtube