AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

AZ v Kadani nebodoval, domácí se radují po šesti kolech

Tomáš Vlček | 10.12.2016

33. kolo WSM ligy poslalo hráče AZetu na led Kadaně. V souboji 13. a 12. týmu tabulky šli havířovští Petrem Kankem rychle do vedení, ale domácí bleskově vyrovnali. Dlouho vyrovnaný zápas rozhodl úsek mezi 37. a 41. minutou. V něm se Trhačí totiž prosadili hned třikrát - v oslabení, brankou do šatny a pak i ze šatny. Ve třetí třetině se sice AZeťáci snažili výsledek zvrátit, ale domácí přidali ještě pátý gól. Konečné skóre 5:2 pro Kadaň zařídil tři minuty před koncem z přesilovky Michal Hlinka. Další zápas sehraje AZ ve středu doma s Frýdkem-Místkem.

WSM liga - 33.kolo so 10.12.17:00
SK Kadaň - AZ Havířov
5:2
(1:1, 2:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 7. Kůs (Hlava, Havel), 37. Hlava (Kůs), 40. Osmík (Kohout, Šafář), 41. Hejcman (Trefný, Hlava), 52. Osmík (Slavíček, Šťovíček) – 7. Kanko (Maruna), 56. Hlinka (Kalus, Kanko). Rozhodčí: Jílek – Čížek, Křivohlavý. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 380. Střely na branku: 38:43 (14:12, 15:11, 9:20). Průběh utkání: 0:1, 5:1, 5:2.

SK Kadaň: Strmeň – Cestr, J. Tomeček (A), Trefný (C), Chalupa, Šafář, D. Šimek, R. Havel – Ringler, Hlava, Wágner – M. Zadražil, Vaněk, Hejcman – Chrpa, Kůs (A), Osmík – Šťovíček, Slavíček, Kohout
AZ Havířov: K. Šimeček – D. Seman (C), Chroboček, Lenďák, Dudek, Petran (A), Staněk, Holomek – Kanko, Kalus, Pořízek, Anděl, Haas (A), Dvořáček, Kotala, Gřeš, Hlinka, Hubáček, Štumpf, Maruna

Hned v první minutě zápasu šel na trestnou havířovský Lenďák, ale AZ přesilovku s přehledem ubránil. Naopak na začátku 7. minuty šel do vedení, když po rychlé akci překonal Strmeně Petr Kanko. Domácí se však bleskově otřepali a už za 19 vteřin bylo srovnáno. Jaroslav Kůs využil přesnou Hlavovu přihrávku a bylo to 1:1. AZ mohl jít opět do vedení v 8. minutě, ale Tomáš Gřeš nevyužil trestné střílení, nařízené za Chalupův faul. Od 13. minuty hráli havířovští přesilovku, ta však zůstala nevyužita, straně jako početní výhoda Trhačů o dvě minuty později.

I ve druhé třetině jsme dlouho viděli vyrovnaný duel. Trhači se dostali více do tlaku díky dvěma přesilovkám, ale to nejpodstatnější se odehrálo až v závěru třetiny. Nejprve se po jednom ze závarů na havířovském brankovišti do sebe pustili Ringler se Staňkem, a rozhodčí je poslal na 2+2 minuty odpočívat. Chvilku a to šel na trestnou i domácí Osmík, jenže byli to právě domácí, kdo změnil remízové skóre. Nicolas Hlava ujel v oslabení hostující obraně a rychlou a přesnou střelou překonal Šimečka. Ve zbytku přesilovky se AZetu srovnat nepodařilo. Ba co hůř, dvě vteřiny před sirénou si havířovští nepohlídali na brankovišti Martina Osmíka a ten dorážkou posunul skóre na 3:1.

Ze třetí třetiny uplynulo jen 24 vteřin a bylo to už o tři branky, když autorem čtvrtého kadaňského zářezu byl Darek Hejcman. I přes poměrně jednoznačné skóre se hrál oboustranně rychlý hokej a na obou týmech bylo vidět, že nic nevypouští. Aktivnější byli o něco hosté, ale jak už to tak bývá, po jednom z rychlých útoků se skóre opět měnilo ve prospěch Trhačů. V 52. minutě se totiž podruhé v zápase prosadil dorážkou zblízka Martin Osmík – 5:1. Konečnou podobu skóre dal 5 minut před koncem v přesilovce Michal Hlinka, ale to už nic nezměnilo na zisku všech tří bodů pro Trhače.

Ohlasy k utkání


Kamil Koláček (SK Trhači Kadaň): Získané tři body jsou pro nás určitě skvělé, už bylo na čase. Série proher byla dlouhá a snažili jsme se od první minuty hrát na plno, zodpovědně. Tentokrát nám tam spadly i góly a pro nás důležitý, že se prosadily tři lajny, což nám do teďka chybělo. Myslím si, že díky tomu jsme body získali.


Martin Janeček (HC AZ Havířov 2010): Trošku se zdá, že jsme prohráli zápas v posledních dvou minutách druhé třetiny, nicméně domácí byli podle mě od prvního střídání bruslivější a lepší. My jsme zápas nezvládli po taktické stránce a domácí jednoznačně a zaslouženě vyhráli.

Fotogalerie k zápasu
Youtube