AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

AZ v Mostě neudržel vedení a těsně prohrál

Tomáš Vlček | 29.10.2016

Sobotní 19. kolo WSM ligy vyslalo hráče AZetu na severozápad Čech. Na ledě svého tabulkového souseda HC Most sehrál typický zápas o šest bodů. V 1. třetině získal havířovským vedení přesilovkovým gólem Marek Kalus (na snímku). Ve druhé branka nepadla, ale ve třetí domácí skóre otočili a po výhře 2:1 poslali Havířov na předposlední místo tabulky. Další utkání sehraje AZ ve středu doma od 18:00. Soupeřem mu bude další tým z konce tabulky, SK Trhači Kadaň.

WSM liga - 19.kolo so 29.10.17:30
HC Most - AZ Havířov
2:1
(0:1, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 42. Kubinčák (Doležal), 50. J. Šimeček (Hora) – 16. Kalus (Pechanec, Krisl). Rozhodčí: Doležal – Křivohlavý, Špringl. Vyloučení: 7:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 231. Střely na branku: 36:26 (12:6, 13:10, 11:10). Průběh utkání: 0:1, 2:1.

HC Most: J. Hübl – Charousek, Černý, Strejček, Šesták, Hora, Rulík, Cvrk – Rod, Alinč, Smolka – Kubinčák, Slavíček, Řehoř – J. Šimeček, Dufek, Mical – Havlíček, Doležal.
AZ Havířov: M. Laco – Korím, Lenďák, Krisl, Dudek, Bahounek, Horák – Maruna, Haas, Gřeš – Kalus, Pechanec, Štumpf – Bednář, Hlinka, Dvořáček – Pořízek, Anděl, Ollender.

Hned v úvodu utkání dostal AZ k dispozici přesilovku, ale než v ní něco nebezpečného předvedl, počet hráčů na ledě se srovnal. Domácí pak byli střelecky aktivnější, ale dopláceli na své fauly. Další oslabení od 10. minuty ještě zvládli, ale to následující už AZ na začátku 15. minuty potrestal. Od modré pálil Krisl, puk se dostal k Pechancovi, který nabil na levé straně Marku Kalusovi a ten křížnou střelou ke vzdálenější tyči otevřel skóre. Vedení přineslo na havířovské hokejky klid a na skóre se už do přestávky nic nezměnilo ani v dalších dvou početních výhodách.

Druhou třetinu načala Micalova teč Kubinčákova nahození, s níž si Laco s obtížemi poradil. V polovině utkání zvládl havířovský gólman vyřešit i Smolkovu šanci z bezprostřední blízkosti. Náskok AZetu mohl navýšit v přesilovce Štumpf, jenže místo poloodkryté branky trefil ve 35. minutě clonícího protihráče. V závěru třetiny byli střelecky aktivnější domácí, ale jejich koncovka byla nedůrazná nebo nepřesná.

To přestalo platit ve 42. minutě, kdy se dostal před Laca Vojtěch Kubinčák a nad ramenem mu poslal puk do branky – 1:1. AZ kontroval střelou Kaluse do Hüblova betonu. V další šanci Laco vychytal lapačkou Smolku, ale v 50. minutě šli přeci jen domácí do vedení. Jaroslav Šimeček pronikl po pravé straně až před hostující branku a přesnou střelou k tyči zavěsil puk do sítě. V poslední desetiminutovce ještě byly k vidění velké šance domácího Řehoře a havířovských Maruny a Gřeše, ale branka už nepadla tak Most vyhrál nejtěsnějším rozdílem 2:1.

Ohlasy k utkání


Martin Janeček (AZ Havířov): Myslím, že hráči, co se týká defenzivy, plnili domluvené věci na výbornou. Problémem je, že za získaných kotoučů neumíme profitovat. Z řady slušných rychlých brejků chodíme málo do zakončení, hrajeme složitě a to je při naší střelecké potenci velký problém. Tohle je potřeba zlepšit, protože nás čekají zápasy, ve kterých je potřeba bodovat.

Fotogalerie k zápasu
Youtube