AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Junioři ve Frýdku dotahovali ztrátu, ale na body to nestačilo

Tomáš Vlček | 04.11.2015

V úterý se ve frýdeckomístecké Polárce odehrál odložený zápas 10. kola ligy juniorů mezi HC Frýdek-Místek a AZetem Havířov. Domácí, posíleni o hráče třinecké extraligové juniorky, měli do zápasu bleskový nástup a už v 16. minutě vedli 4:0. Ani tento nepříznivý stav však azeťáky nezlomil. Ve zbytku zápasu bojovali a snížili až na rozdíl jediné branky. Více ale nestihli a tak zůstaly body domácím. Další utkání sehraje AZ v neděli 15. listopadu doma proti Prostějovu.

LJ - 10.kolo út 3.11.17:15
HC Frýdek-Místek - AZ Havířov
5:4
(4:1, 0:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 8. Sonnek (Sztwiertnia), 11. Sonnek (Bartoň, Sztwiertnia), 14. Zberovský (Ondráček), 16. Sonnek (Sztwiertnia), 45. Sonnek (Sztwiertnia, Csapai) - 17. Stoklásek (Heinzl, Dobrzynski), 24. Caruk (Bednář), 32. Polak R. (Bednář, Chroboček), 50. Polak R. (Caruk, Šmíd). Rozhodčí: Trombík - Kašinský, Marek. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 37. Střely na branku: 22:39. Průběh utkání: .
HC Frýdek-Místek: Hlaváč - Bartoň, Janiczek, Csapai, Nikl, Skalický, Škubala, Fluksa, Kozubek - Flok, Sonnek, Sztwiertnia, Palcký, Ondráček, Zberovský, Daron, Matějka, Carbol, Kocháň, Dubčák
AZ Havířov: Sonnek (16. Turšner) - Heinzl, Trombik, Chroboček, Chujac, Mrowiec - Stružík, Stoklásek, Dobrzynski, Bednář, Polak R., Šmíd, Němec, Peterka, Cihlář, Polak E. Caruk, Baláž

Po úvodním oťukávání a oboustranné hře ve čtyřech udeřili přesně v čase 8:00 jako první domácí. Jan Sonnek, jinak hráč frýdeckého áčka, poprvé překonal svého bratra v havířovské brance. Stejný hráč se podruhé prosadil i o dvě minuty později ,a za další tři minuty přidal třetí zásah do havířovské branky Lukáš Zberovský. Úvodní smršť domácích ukončil v polovině 16. minuty přesilovkovým gólem opět Jan Sonnek, jehož dokonaný hattrick vyhnal jeho mladšího bratra na střídačku. Teprve pak se dostali ke slovu také havířovští, když za minutu snížil Martin Stoklásek.

Ve druhé třetině se podařilo AZetu zápas dále zdramatizovat. Na konci 24. minuty totiž překonal třineckou extraligovou brankářskou jedničku Hlaváče Martin Caruk a ve 32. minutě se v přesilovce prosadil i Richard Polak. Rázem to tak bylo jen o gól. AZet i nadále tlačil, ale ztroskotával na nevyužívání šancí.

To domácí snajpr Jan Sonnek přidal ve 45. minutě už svou čtvrtou branku a zvýšil na 5:3. Skóre zápasu uzavřel v 50. minutě svým druhým gólem havířovský Richard Polak. Více už AZet, i přes množství šancí, nestihl a tak se mohli nakonec radovat ze zisku bodů domácí.

Youtube