AZ Havířov

Starší dorost těsně podlehl Litvínovu

Tomáš Vlček | 09.01.2015

RAKO extraliga staršího dorostu nabídla dnes v K&K PNEU Aréně kvalitní souboj AZetu a Litvínova. V souboji dvou sousedů v tabulce byli hosté o něco šťastnější a tak si připsali tři body za výhru 4:3. Další zápas sehraje AZ už zítra od 13:30 s Letňany.

ELSD - 33.kolo pá 9.1.16:00
AZ Havířov - HC Litvínov
3:4
(1:1, 1:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 11. Hendrych (Kurovský, Macuh), 31. Kurovský (TS), 42. Wróbel (Spálovský, Kurovský) – 19. Drašar (Brzek, Helt), 22. Jícha (Bečvář, Březák), 34. Drašar (Helt), 48. Drašar (Brzek). Rozhodčí: Mrkva – Vengřín, Gančarčík. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 154. Střely na branku: 34:44. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, :3, 3:4.
AZ Havířov: Gerža – Trombik, Frojda, Dudek, Hudeček, Kiss, Mrowiec, Spálovský – Moravčík, Wróbel, Polak, Peterka, Hendrych, Kurovský, Němec, Macuh, Kosina, Cihlář.
HC Litvínov: Sklíba – Brejžek, Macháč, Najman, Šíp, Urbánek, Brzek, Břežák – Klika, Chmelař, Vébr, Leitner, Drašar, Jícha, Bečvář, Bárdoš, Helt.

V úvodu zápasu byli aktivnější hosté, ale jak už to tak bývá, protože svou aktivitu nevyužili, otevřeli skóre domácí. Ti nejprve hru srovnali, a když dostali v 11. minutě k dispozici dvojnásobnou přesilovku, udeřili. Jakub Hendrych se objevil v pravý čas na pravém místě a rychlou střelou z mezikruží poprvé překonal Sklíbu. Hosté stihli ještě do přestávky vyrovnat. David Drašar dostal na brankovišti možnost dorážky vyraženého puku a mezi betony jej procpal za Geržova záda.

Ze druhé třetiny neuběhly ještě ani dvě minuty a hosté šli do vedení. Dostali možnost hrát přesilovku a už po 11 vteřinách ztečoval Josef Jícha střelu od modré pod víko – 1:2. AZ srovnal přesně v polovině utkání. Bárdoš fauloval unikajícího Kurovského a z následně nařízeného trestného střílení poslal Daniel Kurovský puk od horní tyčky do branky – 2:2. Jenže už za tři a půl minuty si vzali Severočeši vedení zpět. David Drašar využil toho, že Gerža nebyl včas u své tyče a poslal do branky puk odražený od zadního mantinelu.

Na začátku třetí třetiny však bylo opět srovnáno. Kamil Wróbel se dostal při hře ve čtyřech do úniku a ač faulován dokázal dostat puk pod gólmanem potřetí do litvínovské branky. Chvíli na to dostal k dispozici TS domácí Hendrych, ale Sklíbl jeho pokus betonem zlikvidoval. Pak měl gólovou možnost Kurovský, ale branky padla ve 48. minutě na druhé straně. Tentokrát stačilo hostům k využití přesilovky jen 6 vteřin a Daivd Drašar zkompletoval hattrick.

Závěr zápasu byl spíš bojem, než pohledným hokejem. Domácí se sice snažili a vytvářeli si i tlak, ale vyložených šancí moc neměli. To na druhé straně mohl dát pátý gól Chemiků Bečvář, ale na Geržu si po samostatném úniku se svým blafákem nepřišel. A protože v 59. minutě Wróbelova střela švihem jen zazvonila o břevno, vyhrál souboj sousedů v tabulce o šest bodů Litvínov.

Ohlasy k utkání


Martin Janeček (HC Havířov): Viděli jsme myslím kvalitní utkání, které vyhrál spíš šťastnější tým. Kluci hráli poctivě a bojovali až do konce, takže jim nemám moc co vytknout. Snad jen, že jsme málo stříleli a chodili do branky.


Radek Mrázek (HC Litvínov): Pro nás jsou to hodně cenné body. Bylo to těžké utkání, Havířov parádně bojoval a předvedl dobrý týmový výkon. My jsme tady byli v trochu rozhozené sestavě, o to více jsme s výhrou za tři body spokojeni. Kluci si ukázali, že s bojovností to jde.

Youtube