AZ Havířov

Juniorka vyhrála v Brně

Tomáš Vlček | 09.10.2012

Pátek 5.10., 5. kolo ligy juniorů. Takové byly základní údaje k zápasu, který sehráli havířovští junioři na ledě Warrior Brno. Na ledě posledního celku tabulky začali velmi dobře a po dvou třetinách vedli o 4 branky. Domácí sice v závěrečné třetině snížili, ale i tak se nakonec z výhry zaslouženě radovali naši mladíci.

Liga juniorů - 5.kolo pá 5.10.
Warriors Brno - AZ Havířov
2:4
(0:2, 0:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 47. Křen (Hakl), 57. Král (Řeřucha) - 11. Řehulka (Jaroch), 18. Křibík (Mihál, Řehulka), 22. Smuž (Matěj, Kostelník), 37. Smuž (Lenomar). Vyloučení: 5:7. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:4, 2:4.
Warriors Brno: Zavadil - Máša, Vágner, Dobšák, Vojáček, Řeřucha, Křípal, Čtvrtníček, Novotný, Křen, Zavadil, Kousalík, Král, Madola, Hakl, Klíma.
AZ Havířov: Tomšů - Graca, Jaroch, Kostelník, Ovčaří, Szewieczek, Weisser, Patrman - Křibík, Lenomar, Matěj, Matějek, Mihál, Přívara, Putniorz, Řehulka, Smuž.

Havířovští začali zápas ve vysokém tempu a brzy získali herní převahu. Do vedení se zaslouženě dostali na začátku 11. minuty, když se v přesilovce trefil Josef Řehulka . Ještě do přestávky navýšil náskok AZetu na dvoubrankový Jan Křibík , když v polovině 18. minuty využil spolupráci svých spoluhráčů Mihála s Řehulkou.

Také ve druhé části zápasu byl k vidění stejný obraz hry. Další branku Havířova dosáhl už po minutě a půl Daniel Smuž . Pak oba týmy nevyužili několik přesilovek, a tak se skóre pohnulo až 3 minuty před druhou přestávkou. A opět to byl Daniel Smuž , kdo rozsvítil červené světlo za domácím gólmanem Zavadilem – 0:4.

V závěrečné třetině přeci jen domácí ukázali něco hokejového umu a dočkali se brankové odměny. Ve 47. minutě sebral čisté konto havířovské opoře v brance Ondrovi Tomšů Josef Křen . Necelé 4 minuty před koncem se trochu náhodně prosadil Brněnský Matouš Král, ale AZet i přes snahu domácích a jejich odvolání gólmana a hru v power play, už další komplikace nepřipustil, a vyhrál 4:2.

Youtube