AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Páté utkání FINÁLE ve čtvrtek 25.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

V Prostějově podlehl AZet těsně 3:4

Tomáš Vlček | 22.12.2012

Poslední předvánoční kolo východní skupiny 2. hokejové ligy zavedlo hokejisty AZetu na Hanou. Konkrétně to bylo letos potřetí na led prostějovských Jestřábů. Domácí měli bleskový nástup do utkání a už ve 2. minutě utekli AZetu do dvoubrankového vedení. Ve druhé třetině nejprve Tomáš Bursík snížil, ale Prostějov opět rychle odskočil na dvě branky. Třetí třetina přinesla velké úsilí havířovských o vyrovnání, což se díky Janu Kolaříkovi a Davidu Klimšovi nakonec 4 minuty před koncem podařilo. Ovšem domácí prakticky vzápětí skórovali počtvrté a na tuto branku už AZet odpovědět nestačil. Další utkání sehraje Havířov ve čtvrtek od 18:00 v Karviné.

2. liga východ - 27.kolo so 22.12.17:00
LHK Jestřábi Prostějov - AZ Havířov
4:3
(2:0, 1:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 1. Kolibár, 2. Černý (Zachar, Šebek), 23. Novák (Ševčík, Stráněl), 57. Handl (Zachar, Duba) - 21. Bursík, 41. Kolařík (Najdek), 57. Klimša. Rozhodčí: . Vyloučení: 7:8, navíc Prokop (HAV) 10 min. OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1.230. Střely na branku: . Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 3:3, 4:3.
LHK Jestřábi Prostějov: Vrba (Vydržel) - Kolibár, Jedlička, Kumstát, Arnošt, Tomiga, Finkes, Kaluža - Handl, Zachar, Šebek, Černý, Duba, Novák, Kryl, Ševčík, Berčák, Stráněl, Janota, Popelka
AZ Havířov: Matoušek (od 1.Daneček) - Prokop, Vydra, Krisl, Hegegy, Rimmel, Zientek, Graca, Jonáš - Bursík, Najdek, Matějek - Kanko, Pechanec, Kolařík - Stránský, Potočný, Klimša - Pavlas, Kasperlík, Diviš

Předvánoční čas strávený u šlágru druhé ligy Prostějov-Havířov? Takový program zvolilo přes tisícovku nejvěrnějších fanoušků, kteří byli doplněni početnými příznivci hostí. Celkovou atmosféru na stadionu během utkání by mohlo závidět mnoho ostatních klubů. V takovém prostředí se pak odehrála báječná hokejová podívaná se strhujícím závěrem. Oba týmy nasadili do zápasu omlazené soupisky a na ledě to bylo znát. Jako ve zlém snu si museli připadat hráči Havířova v prvních minutách duelu. Hned po dvaapadesáti sekundách totiž lovil Matoušek puk ze své branky. První formace Jestřábů zatápěla hostující obraně, odražený kotouč se dostal na modrou, tam jej zpracoval Jan KOLIBÁR a lehkou střelou, která zaplachtila do horního růžky branky, otevřel skóre – 1:0.

Sotva se AZ vzpamatoval, přišel další gól. Stadionem lítaly dělobuchy, hořela pyrotechnika, na ledě však úřadoval Michal ČERNÝ. Zachar ideálně předložil do úniku zkušenějšímu spoluhráči, ten si s ledovým klidem zpracoval puk a bekhendovým blafákem jej pověsil pod víko – 2:0. To už bylo na Matouška moc a do branky putoval Lukáš Daneček. Po divokém úvodu se hra během první třetiny poněkud uklidnila, oba týmy hrály ze zabezpečené obrany a k vidění bylo minimum šancí. Náznak příležitosti si vypracoval David Zachar. Šikovný forvard se prokličkoval z rohu až před Danečka, v zakončení mu nakonec zabránila hostující obrana.

Pokud začátek první periody byl divoký, asi těžko hledat pojem pro začátek druhé třetiny. Hned po 25 vteřinách hry předvedl krásnou individuální akci Tomáš BURSÍK. Jeho střelu Vrba pouze vyrazil před sebe, samotný hráč si pak touš dojel a doklepl do sítě – 2:1. Neodehrály se ani dvě minuty a domácí vedli znovu o dvě branky. Lukáše Danečka překonal dorážkou Ševčíkovi střely Jakub NOVÁK – 3:1. Velké příležitosti na obou stranách byly k vidění po polovině zápasu. Nejdříve nepřekonal Danečka z blízka Lukáš Duba, následně se pěknou střelou prezentoval Berčák, brankář hostí odolal. V čase 30:28 se řítil sám na Vrbu Martin Kasperlík. Byl faulován a nařízeno trestné střílení. K tomu se rozjel samotný Kasperlík, ale jeho poklus o blafák vykryl Vrba. V závěru prostřední dvacetiminutovky mohl navýšit skóre Lukáš Duba. Po přihrávce Handla se ale neprosadil.

Jak se již stalo v zápase zvykem, tak i třetí část začala rychlou brankou. Již devatenáct vteřin po začátku třetiny rozjásal hostující fanoušky Jan KOLAŘÍK – 3:2. Vrátit dvougólové vedení na stranu Hanáků mohl Marek Kaluža. Zachar motal hlavy obráncům Havířova, odražený puk pak doputoval k prostějovskému obránci, kterému ale střela tahem nesedla. O chvíli později se dostala do úniku dvojice Černý – Zachar. Prvně jmenovaný volil místo střely ještě přihrávku na spoluhráče, ovšem v tomto případě zvítězila krása nad důrazem a šance zůstala nevyužita. S přibývajícím časem se stále více hrálo v obraném pásmu Jestřábů. Necelé čtyři minuty před sirénou se prosadil David KLIMŠA a zadělal na pořádné drama – 3:3.

Uběhlo 34 vteřin a stadionem najednou opět zněly chorály domácích. Lukáš Duba našel parádním pasem Pavla HANDLA, ten si položil Danečka a se štěstím našel skulinku pod tělem mrštného gólmana – 4:3. I přes inkasovaný gól se snažili hosté se zápasem ještě něco udělat, téměř minutu hráli bez brankáře, ale pozorná obrana Prostějova si těsný náskok uhlídala. Na to, že poslední vzájemný zápas soupeřů skončil výhrou AZ 11:1, viděli fanoušci atraktivní podívanou, snad se všemi věcmi co k hokeji patří. Základním kamenem výhry Jestřábů byly dvě vstřelené branky v úvodu zápasu, na které dokázal sice Havířova odpovědět, ovšem otočit skóre se mu již nepovedlo.

Autor reportáže: Lukáš Majer, www.lhkjestrabi.cz

Ohlasy k utkání


Tomáš Potěšil (trenér HC AZ Havířov): Zápas ovlivnil náš špatný začátek, kdy jsme inkasovali dvě rychlé branky. Dělali jsme individuální chyby, byli jsme nesoustředění, neplnili taktiku. Pak se nám podařilo vyrovnat, ale hned jsme inkasovali. Takové utkání, které tři minuty před koncem je remízové, musíme dohrát. Je to pro nás zbytečná ztráta, minimálně jednoho bodu.

Youtube