AZ Havířov

Vítězná série je u konce, Havířov jede z Kopřivnice s prázdnou

Josef Nudera | 16.10.2024

Každá série jednou končí. A ta havířovská čítající sedm výher se zastavila na ledě Kopřivnice. Havířov přitom do utkání vstoupil dobře a rychle vedl po brance Tomigy, domácí tým ale postupně dokázal ještě v prvním dějství získat vedení 3:1. AZet na něho reagoval ve druhé třetině v přesilovce z hole Davida Klimši. Ve 47. minutě se pak utkání rozhodlo, když havířovské obraně pláchl domácí hráč a získal pro Kopřivnici zpátky dvoubrankové vedení. Havířov pak odvolal brankáře, ale už se žádné branky nedočkal. Vzhledem k dalším výsledkům zůstal AZet i nadále lídrem tabulky. Další utkání čeká na Havířov tuto sobotu 19. 10. 2024 proti Žďáru nad Sázavou.

2. liga - 9.kolo st 16.10.18:00
HC Kopřivnice - AZ Havířov
4:2
(3:1, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 6. Indrst (Siekierka), 11. J. Mach (Pargač), 20. Pargač (Suchý), 47. Suchý – 3. Tomiga (Apolenář, Homola), 33. Klimša (Kunc, Franek). Rozhodčí: Janda – Vengřín, Hladík. Vyloučení: 5:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Průběh zápasu: 0:1, 3:1, 3:2, 4:2.

HC Kopřivnice: Kubáň – Mošnička, Petrek, R. Bartošák, Kyanka, Marek (A), T. Fojtík, Kelnar, P. Zeman – J. Mach (C), Sluštík, Kubík – Indrst (A), Suchý, Jurek – Pargač, Siekierka, F. Fojtík
AZ Havířov: Šimonů – Kunc, Michálek, Chroboček, Homola, Valenta, Ščurek, Tomiga – Antoníček, Ćmiel, Klimša – Bednář, Šuhaj, Franek – Konečný, Pindel, Tomi – Apolenář, Haas, Pavlík

Havířov si chtěl na ledě Kopřivnice, která nepředvádí zkraje sezony přesvědčivé výsledky, připsat další tři body do tabulky. A do utkání vstoupil skvěle. Už ve 3. minutě prostřelil Kubáně od modré čáry Adam Tomiga – 0:1. Na začátku 6. minuty se podařilo Kopřivnici reagovat. Chybu v rozehrávce využil Filip Indrst a propálil z mezikruží Šimonů – 1:1.

To od hostů ale nebylo v první třetině všechno. Krátce za polovinou úvodní periody se prosadil z pravého kruhu Jakub Mach – 2:1. Tuto nakonec nepovedenou třetinu pro Havířov ještě dorazil 16 sekund před sirénou Jiří Pargáč, který zachytil rozehrávku Havířova a z předbrankového prostoru překonal Šimonů – 3:1.

Havířov byl na začátku druhé třetiny aktivní. Do velké šance se dostal Apolenář, ale jeho bekhendové zakončení dokázal Kubáň vyrazit vyrážečkou. AZet hrál následně dvě přesilové hry, druhou v pořadí dokázal využít. Ve 33. minutě se dokázal před brankou prosadit dorážkou David Klimša – 3:2. AZet byl rázem na dostřel soupeře.

Do šaten se po druhé třetině šlo za stavu 3:2 pro domácí Kopřivnici.

I na začátku třetí třetiny se snažil Havířov útočit, ale nerážel na obranu soupeře. Domácím se podařilo ustát tlak hostujících hráčů a ve 47. minutě vystihl přihrávku u modré čáry Dominik Suchý, ujel obraně a střelou do levého horního růžku zvýšil na 4:2. Stejný hráč se o tři minuty později dostal do další šance, kterou ale nevyužil.

Hostující lídr tabulky se snažil utkání zvrátit. V závěru hrál i přesilovku, odvolal brankáře Šimonů, ale na další branku to už nestačilo. A vzhledem k tomu, že už se neprosadili ani hosté, znamenalo to první prohru Havířov v letošní sezoně. Hosté si i tak dokázali udržet vedení v tabulce, díky prohře Žďáru doma se Znojmem. Kopřivnice se raduje podruhé v tomto ročníku a odskočila o tři body poslednímu Velkému Meziříčí. V dalším kole uvidí diváci v Havířově souboj prvního s druhým. Do Gascontrol arény přijede Žďár nad Sázavou.

Ohlasy k utkání


Marek Pavlačka (AZ Havířov): Většina týmu má v nějaké škatulce mužstva, která jsou pro ně více a méně oblíbená. Kopřivnice patřila v minulých sezonách k našim méně oblíbeným, ale po přípravných utkáních jsme si mysleli, že je to smazáno, ale v dnešním zápase byl opak pravdou. I když jsme soupeře přestříleli a ve většině zápasu přehrávali, tak v těch důležitých momentech nám chyběla větší zodpovědnost v obranném pásmu, důraz, tlak a proměňování šancí v útočném pásmu. V první třetině jsme soupeři darovali třemi individuálními chybami možnost se dostat do dvoubrankového vedení, které obětavou a jednoduchou hrou s výborným výkonem jejich brankáře ubránili až do konce, a tím nám uštědřili první porážku sezóny, kterou budeme chtít určitě napravit v následujícím sobotním domácím utkání proti druhému Žďáru.

Youtube