AZ Havířov

Slibný náskok AZet ztratil, i tak ale ze Znojma veze výhru

Klára Bártková | 21.09.2024

Hned ve druhém kole čekal havířovské hokejisty pořádný test ve formě měření sil se Znojmem, které loni hrálo Maxa ligu. Úvod zápasu se lépe povedl Havířovu, který si dokázal vytvořit dobrý náskok, o který však později přišel. Nicméně svěřence Marka Pavlačky znojemské vyrovnání nesrazilo, přidali další dvě přesné trefy a těsně zvítězili.

2. liga - 2.kolo so 21.9.17:30
Orli Znojmo - AZ Havířov
4:5
(2:3, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 12. Havlát (Sova, A. Zeman), 19. Špaček (Motloch, Karafiát), 25. Bícha (P. Urban, Karafiát), 60. Bícha (Boltvan, Jenáček) – 9. Ševčík (Haas, Pavlík), 10. Klimša (Antoníček), 10. Bednář (Franek, Šuhaj), 33. Franek (Klimša, Bednář), 59. Klimša (Antoníček, Ćmiel). Rozhodčí: Schenel - Smetková, Viskot. Vyloučení: 8:9. Využití: 3:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 1 143. Průběh utkání: 0:3:, 3:3, 3:5,4:5..

Orli Znojmo: Maláč (Synek) – Sova (C), Hrůzek, Jenáček, Hodinář, Motloch, P. Kubíček – P. Beránek (A), A. Zeman (A), Bárta – Karafiát, P. Urban, Špaček – Masař, Havlát, Bícha – Pozděna, Otava, Boltvan
AZ Havířov: Šimonů – Michálek, Kunc, Chroboček, Hrachovský, Ševčík, Valenta (A), Ščurek – Antoníček, Ćmiel, Klimša (A) – Bednář, Šuhaj, Franek – Konečný, Pindel, Tvrdý – Apolenář, Haas (C), Pavlík

Začátek zápasu patřil hostům, kterým se už po dvou minutách hry naskytla k dispozici početní výhoda. V ní sice svěřenci Marka Pavlačky udeřit nedokázali, ale jen o pár minut později už se skóre poprvé měnilo. Ondřej Ševčík sice neměl úplně ideální pozici na střelu, nicméně i tak se bekhendovým zakončením trefil do horního růžku branky – 0:1. Havířovští se úvodní brankou nastartovali a v další minutě pálili znovu, navíc hned dvakrát.

Nejdříve v úvodu deváté minuty Antoníček šikovně obkroužil branku domácích, následně křižně přihrál najíždějícímu Davidu Klimšovi, který z první zamířil za chytajícího Maláče. Ten se v tu chvíli vůbec nestihl přesunout – 0:2. Slezané i nadále pokračovali v tlaku, když pak vyhráli vhazování před znojemskou bránou, podařilo se Frankovi odeslat dobrou přihrávku mezi kruhy, kde se nacházel Lukáš Bednář, jenž už jen doklepl kotouč do brány – 0:3.

S tímto průběhem domácí celek samozřejmě nebyl spokojen, a proto si znojemský trenér vybral oddechový čas. Chvíli po něm navíc jeden z havířovských útočníku fauloval, a tak Znojmo zahrávalo přesilovou hru. V té si Robert Havlát povyjel k modré čáře, odkud následně přes všechny hráče vypálil do horního růžku – 1:3.

Havířov mohl následně své vedení opět zvýšit, jelikož se dostal do přečíslení tři na jednoho, jenže se tak nestalo a byli to naopak domácí, kteří necelé dvě minuty před úvodní sirénou snížili na rozdíl jediné branky zásluhou Marka Špačka, který se po chybné havířovské rozehrávce dostal do úniku a v souboji jeden na jednoho nedal Šimonů střelou nad beton šanci – 2:3.

Vstup do prostřední periody se lépe vydařil domácím. Ti totiž ve chvíli, kdy na světelné tabuli svítil čas 24:21 vyrovnali na 3:3. Urban si povyjel k bráně, když ale viděl, že nemá dostatek prostoru na zakončení, všiml si úplně volného Mikuláše Bíchy na pravém kruhu. Znojemský útočník pak bez jakéhokoli zaváhání propálil havířovského brankáře.

Po polovině základní hrací doby se přesilovou hru podařilo využít také hráčům AZetu, kteří si tak své vedení vzali zpět. Tomáš Franek dostal výborně nabito před bránu a se zakončením za Maláče neměl žádné potíže – 3:4
Poslední dějství už bylo na góly skoupé. Oba celky se sice snažily vytvářet si nějaké šance, ale moc se jim to nedařilo. Až v 59. minutě se střelecky prosadil David Klimša, jenž se dostal k dorážce po pokusu Ćmiela - 3:5

Znojmo ještě v závěru zkusilo hru bez brankáře, ve které svou druhou trefu v zápase přidal Mikuláš Bícha - 4:5. Nicméně to už bylo vše, a tak se AZet vrací do Slezska s třemi body.

Ohlasy k utkání


Milan Procházka (Znojmo): Kluky jsem za zápas pochválil. Proti nám stál soupeř, který je pospolu tři sezóny. Jsou hodně sehraní, mají ambice na postup a jejich kvalita byla znát. Myslím si, že jsme neměli špatný začátek. Dokázali jsme si vytvořit tlak a byli jsme silní na puku. Potom se z toho stal hurá hokej a v obranném pásmu nikdo nic nedodržoval, z čehož jsme inkasovali tři branky. Pomohl nám oddechový čas, kdy jsme si řekli, že tu hru musíme zase uklidnit a hrát trpělivě. Udělali jsme maximum, abychom se dostali zpět do zápasu. To se nám povedlo, ale na vítězství to bohužel nestačilo.


Marek Pavlačka (Havířov): Měli jsme dobrý vstup do zápasu, ale za stavu 3:0 pro nás jsme přestali hrát naši hru. Znojmo si vzalo oddechový čas, trošku změnili styl hry a začali nás přehrávat. My místo toho abychom hráli dál zodpovědně, tak jsme to trošku vypustili. Věděli jsme, že to bude těžké utkání, protože Znojmo má kvalitní tým. Jsem rád, že jsme zápas nakonec dokázali dotáhnout do vítězného konce.

Youtube
×
Dnes v 17:00 | Muži
AZ Havířov
Hokej Vyškov