AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Páté utkání FINÁLE ve čtvrtek 25.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Hranice sta bodů pokořena!

Michal Farmačka | 19.02.2024

V dohrávce 25. kola se potkali AZ Havířov a Technika Brno. Technice šlo o přiblížení se do play-off, na které ztrácí jeden bod a Havířov chtěl překonat magickou hranici sta bodů v základní části. V zápase padalo hodně gólů, nakonec ale Havířov utkání zvládl, i díky třem využitým přesilovkám 6:5.

2. liga - 25.kolo po 19.2.17:30
AZ Havířov - VSK Technika Brno
6:5
(2:1, 2:2, 2:2)

Branky a nahrávky: 1. Karafiát (Klimša), 5. Karafiát (Michálek, J. Křivohlávek), 26. Bednář (Klimša, Franek), 39. Klimša (Bednář, Franek), 46. Franek (Klimša, Kunc), 52. Kratochvil (Spratek, Michálek) – 20. Remta (Benýšek), 32. K. Holík (Remta, T. Pigl), 36. Kališ (Martinec, Račický), 43. Vach (Sladký, Kubica), 51. Pospíšil (Sladký). Rozhodčí: Šutara – Bartek, Gančarčík. Vyloučení: 5:5. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 815. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:3, 4:3, 4:4, 5:4, 5:5, 6:5.

AZ Havířov: Šimonů – Kunc, Michálek, Valenta (A), Ševčík, Ficek, Vosátko, Havlík – Karafiát, J. Křivohlávek, Klimša (A) – Bednář, Haas (C), Franek – Kratochvil, Spratek, Pawliczek – Pavlík, Ćmiel, Antoníček – Tvrdý. Trenér: Jiří Raszka
VSK Technika Brno: Nešpůrek – Pospíšil, Remta, Fajmon, K. Holík, Kubica, P. Vašíček, Kališ, Úlehla – Benýšek (C), Bartes, T. Pigl – Harmim, Zduba, Pospíšil (A) – M. Pigl, Martinec, Staněk – Vach, Sladký, Račický. Trenér: Martin Stloukal

Na začátku prvního dějství se hostující brankář Jakub Nešpůrek nestihl ani pořádně rozehřát a už lovil puk ze sítě poprvé. Po 44 sekundách se totiž dobrou střelou mezi betony prosadil Jiří Karafiát a otevřel gólový účet tohoto zápasu potom, co AZ ždímal Techniku v jejím pásmu. Druhou branku přidal AZet po čtyřech a půl minutách. Jiří Karafiát se zorientoval před bránou nejlépe a dorazil puk mezi Nešpůrkovi betony, 2:0.

Technika ale v poslední minutě zaskočila celou Gascontrol arénu, když nahození od Jiřího Remty ze středního pásma lehce poskočilo před domácím brankářem a hrubka byla na světě. Remta tak přiblížil Techniku vyrovnání.

V druhé periodě padlo hodně trestných minut. Právě druhé vyloučení hostů dokázal využít Lukáš Bednář, když poslal puk do brankoviště a ten se odrazil od bruslí bránícího hráče. V polovině druhé třetiny ale přišla černá minuta AZetu, když Technice daroval hned tři vyloučení. Brňané ale dokázali tu druhou přesilovku využít. Byl to Karel Holík, který dostal nabito na levý kruh a tvrdou střelou snížil na 3:2.

Hosté okořenili toto utkání v čase 35:51. Nahození od modré, které adresoval Martinec dokázal tečovat Jiří Kališ a smazal dvoubrankové manko Techniky, 3:3. Domácí ale nehodili flintu do žita a do konce třetiny ještě dokázali překlopit skóre ve svůj prospěch. Střílenou přihrávku Bednáře dokázal tečovat před Nešpůrkem David Klimša a využitou přesilovkou navrátil tedy AZetu vedení 4:3. V závěru třetiny AZ drtil svého soupeře a ten může být jenom rád, že stav zůstal na rozdíl jediné branky.

Na to, jak AZ hrál první dvě třetiny, tak tu třetí začal špatně. Po dvou a půl minutách skóroval Martin Vach a skóre bylo opět nerozhodné, tentokrát 4:4. Havířov však tento gól nenechal dlouho bez poskvrny a zareagoval v přesilovce. Tomáš Franek si skvěle sjel před hostujícího brankáře a když mu David Klimša naservíroval puk jako na zlatém podnose, bylo skóre opět ve prospěch domácího AZetu, 5:4.

Jenomže ani tento gól nebyl poslední. Deset minut před koncem třetí třetiny vyrovnal na 5:5 hostující Antonín Pospíšil. Finální tečku ve skóre přidal o minutu a půl později Šimon Kratochvil, který dostal puk od Spratka před bránu a zauzloval tento gólový pytel.

Havířov doma porazil Techniku po gólovém dešti 6:5 a překonal magickou hranici sta bodů.

Ohlasy k utkání



Fotogalerie k zápasu
Youtube