AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Havlíčkův Brod nezastavil vítěznou šňůru Havířova

Michal Farmačka | 24.02.2024

V zápase s Havlíčkovým Brodem útočil Havířov na desátou výhru v řadě. Havířov toto utkání zvládl vítězně, navíc se pod každý havířovský gól podepsal jiný střelec.

2. liga - 40.kolo so 24.2.17:00
AZ Havířov - HC Rebel Havlíčkův Brod
8:3
(3:0, 3:2, 2:1)

Branky a nahrávky: 10. Ficek (Apolenář), 16. Klimša (Franek), 19. Karafiát (J. Křivohlávek, Klimša), 26. Kratochvil (Franek), 28. Franek (Bednář), 31. Spratek (Klimša, Kratochvil), 55. Pawliczek (Kratochvil, Spratek), 57. Ćmiel (Valenta, Apolenář) – 29. Tecl (Voříšek, Valášek), 35. A. Dvořák (Ja. Novák, Valášek), 59. Tecl (Endál, Valášek). Rozhodčí: Kapitanov – Rychlý, Voznička. Vyloučení: 6:3, navíc Bednář (HAV) 10 min. OT [NESP]. Využití: 2:1 . V oslabení: 0:0. Diváci: 1028.  Průběh utkání: 5:0, 5:1, 6:1, 6:2, 8:2, 8:3.

AZ Havířov: Sachr – Kunc, Michálek, Valenta, Ševčík, Ficek, Vosátko, Ščurek – Karafiát, J. Křivohlávek, Klimša (A) – Bednář, Haas (C), Franek – Kratochvil, Spratek, Pawliczek – Apolenář, Ćmiel, Antoníček – Mrva (A).
HC Rebel Havlíčkův Brod: Nedvěd – A. Dvořák, Ja. Novák (A), Kerber, M. Krejčí, Kutlvašr, Benák – Voříšek (A), Valášek, Tecl – Kopic, Pártl, Endál – P. Kuchta (C), Dymák, Pavelec.

Na počátku, ale i v průběhu první třetiny byli domácí hokejisté aktivnějším týmem. Ale dříve, než gól, viděla Gascontrol aréna obrovskou šanci hostujícího Kuchty, když okradl domácí hráče o puk. Sám potom vystřelil na Sachra, ten ho ale zlikvidoval. Prvního gólu v utkání se dočkali domácí. Nedvěd šahal do Apolenářova nahození, to se ale špatně odrazilo a puk si našel Dominik Ficek, který zametl kotouč za bezmocného brankáře.

V druhé polovině třetiny navýšil AZet své vedení od dva góly, které navíc byly od sebe pouze tři minuty. Druhý přesný zásah přidal David Klimša, když střelou po buly překonal hostujícího brankáře na vyrážečku. Poslední gól třetiny dal Jiří Karafiát, který backhandem zametl puk mezi Nedvědovi betony.

Druhé dějství začal Havířov úplně stejně jako první. Frankovu přihrávku před bránu zužitkoval Šimon Kratochvil a přidal čtvrtý gól do havlíčkobrodské branky, 4:0. Pátou branku modročerných přidal z přesilovky Tomáš Franek, který udělal přesně to, co umí. Vystřelil tvrdou ránu od modré. Za minutu přišel ale soupeřův gól útěchy. Marek Tecl přesně nastavil hokejku na Voříškovo nahození a snížil na 5:1.

Druhou havířovskou přesilovku nevyužil nikdo jiný než Daniel Spratek, který dostal výbornou přihrávku od Davida Klimši a střelou pod horní tyčku navýšil na 6:1. Havlíčkův Brod přidal ale ve druhé třetině ještě jednu branku. Byl to Adam Dvořák, který se napřáhl a okamžitě po buly, co dostal přihrávku od Jana Nováka, snížil na pohlednějších 6:2.

Třetí třetina byla velmi bohatá na vyloučení. Ze začátku si Havířov vyzkoušel hru ve třech, hosté ale dvojnásobnou přesilovku nevyužili. Když se po buly dostal k puku Šimon Kratochvil zkoušel střílet, jeho střela byla bohužel zblokována. Kratochvil ale o puk nepřišel a sám před brankářem nezazmatkoval. Našel přesně hokejku Dominika Pawliczka a ten zvýšil na 7:2.

190 sekund před koncem se ke střele z mezikruží dostal centr čtvrtého havířovského útoku Matouš Ćmiel a přesnou střelou na Nedvědovu vyrážečku přidal osmý gól. V závěru utkání dostal Havlíčkův Brod k dispozici přesilovku a když se později na ledě strhla mela, měl jí už dvojnásobnou. Právě tuto přesilovku využil minutu a dvě sekundy před koncem zápasu Marek Tecl. Jeho střela nejdříve nevypadala nebezpečně, ale puk propadl Sachrovi výstrojí a skončil v brance, 8:3.

Sledovali jsme doslova dramatické utkání, které v závěru mělo emoční chuť, a proto jsme také viděli spoustu šarvátek na obou stranách kluziště. Havířov si připsal desátou výhru v řadě, a i nadále kraluje druhé lize.

Ohlasy k utkání



Fotogalerie k zápasu
Youtube