AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Doma opět vítězně

Michal Farmačka, Matěj Juřík | 21.02.2024

V krátkém časovém úseku nastoupil AZ opět doma. Tentokrát přivítal soupeře z Valašského Meziříčí, který se nachází až na posledním místě v tabulce. Nicméně v první polovině utkání to nebylo poznat. Zápas nabídl celkově devět gólů a spoustu šancí. I s přispěním několika proměněných se AZet nakonec radoval z jednoznačného vítězství.

2. liga - 39.kolo st 21.2.17:30
AZ Havířov - HC Bobři Valašské Meziříčí
8:1
(1:0, 2:1. 5:0)

Branky a nahrávky: 8. Karafiát (Klimša, Kunc), 30. Kunc (Klimša, Bednář), 34. Franek (Kunc, Spratek), 42. Bednář (Haas, Franek), 45. Bednář (Ševčík, Franek), 57. Franek (J. Křivohlávek, Ficek), 58. Pawliczek (Kratochvil), 60. Karafiát (Ševčík, J. Křivohlávek) – 28. Stodůlka (Vavřík, Kozubík). Rozhodčí: Rapák – Konvička, Návrat. Vyloučení: 3:3. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 823. Průběh utkání: 1.0, 1:1, 8:1.

AZ Havířov: Šindelka – Michálek, Kunc, Ševčík, Valenta, Vosátko, Ficek, Ščurek – Klimša (A), J. Křivohlávek, Karafiát – Franek, Haas (C), Bednář – Pawliczek, Spratek, Kratochvil – Antoníček, Ćmiel, Apolenář – Mrva (A)
HC Bobři Valašské Meziříčí: Ševců – Liss, Hladiš, Baroš, Sviták, Holomek (C), Holiš, Kočí, Štach – Stodůlka, Vavřík (A), Kozubík – Gola, Romančík, Finsterle (A) – Melenovský, Vávra, M. Popelka – M. Urban

Do první části měli lepší vstup domácí hráči, od začátku měl s jejich pokusy hostující brankář Ševců plné ruce práce. Avšak v osmé minutě dostal z obranného pásma průnikovou přihrávku od Davida Klimši Jiří Karafiát, natlačil se zprava před bránu hostí, roztáhl si brankáře stažením puku k levé tyči a překonal ho střelou mezi betony. 

Tato branka ale zafungovala jako budíček pro Valašské Meziříčí, které si najednou začalo rovněž tvořit šance, jenže všechny havířovská obrana a brankář Šindelka byli schopni zneškodnit. Ke konci třetiny mohl AZet navýšit své vedení, do samostatného úniku se po přihrávce dostal Lukáš Bednář, ale gólman hostí jeho kličku přečetl. Po první periodě byl tak stav 1:0.

Druhá třetina ze začátku nebyl nijak atraktivní. Do dobré příležitosti se dostal Karafiát, který dorážel do poodkryté brány, pro jeho smůlu ho Ševců vychytal. Bobři si ale přeci jenom vynutili remízový stav. Daniel Stodůlka se ocitl v jednu chvíli úplně sám před Šindelkou, když oba bránící hráči AZetu zůstali na pravé straně, a vyrovnal na 1:1. Havířov ale s remízovým stavem nesouhlasil, a ještě před půlkou třetiny vstřelil druhý gól. V přesilovce se do puku opřel Marcel Kunc a tvrdou střelou poslal AZet opět do vedení, 2:1.

Přesilovka byla ve druhé třetině havířovskou silnou stránkou. Další přesilovku využil Tomáš Franek, když z pravého kruhu trefil přesně bližší růžek branky Kryštofa Ševců. Skóre tak bylo příznivější pro domácí AZet, který se mohl těšit v posledním dějství na vedení 3:1

Do závěrečného dějství vletěl Havířov jako hurikán. Už po minutě a půl poslal skvělou zadovkou Tomáš Franek puk na Marka Haase a ten elegantně přiklepl do jízdy Tomáši Frankovi a ten svou druhou přenou střelou v tomto zápase zvýšil na 4:1. Lukáš Bednář za tři minuty střílel z pravého kruhu. Jeho střela sice vypadala jako jednoduchá pro brankáře Ševců, puk se mu ale překulil pod lapačkou a skončil ve valašské brance, 5:1. V aréně se poté rozezněla písnička od Josefa Melena Ne, pětku ne.

Krátce po tom, co Havířov přivítal zpátky na ledě vyloučeného hráče, Jan Křivohlávek přiťukl puk Tomáši Frankovi a ten ho už jenom zvedl pod horní tyčku a zvýšil na 6:1. Dvě minuty před koncem třetí třetiny se do přečíslení dostal Kratochvil a Dominik Pawliczek. Právě druhý jmenovaný dostal puk do sítě Bobrů posedmé, 7:1. Poslední hřebíček do rakve Valašského Meziříčí Jiří Karafiát, který po sedmi vteřinách využil přesilovku a potrestal soupeře za špatné chování na ledě.

Havířov tak porazil doma Valašské Meziříčí vysoce 8:1 a radoval se tak společně s domácími fanoušky ze zisku dalších třech bodů.

Ohlasy k utkání



Youtube