AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Z Velkého Meziříčí se třemi body

Klára Bártková | 31.01.2024

První ze čtyř venkovních utkání v řadě sehrál Havířov ve Velkém Meziříčí. AZet měl už od úvodní dvacetiminutovky mírnou převahu a dostal se do dvougólového vedení, domácí pak sice snížili, nicméně to bylo z jejich strany vše. To svěřenci Jiřího Raszky přidali ještě čtyři branky.

2. liga - 33.kolo st 31.1.18:00
Horácký klub Velké Meziříčí - AZ Havířov
1:6
(0:2, 1:1, 0:3)

Branky a nahrávky: 31. Nesvadba – 5. Ševčík (Karafiát, Antoníček), 19. Franek (J. Křivohlávek), 32. Pawliczek (Apolenář, Valenta). Rozhodčí: Grygera - Štěrba, Uhlík. Vyloučení: 3:2, navíc Klimša (HAV) 5+OK. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 291. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:6.

Horácký klub Velké Meziříčí: P. Juda – Lašák, D. Dolníček II, Slabý (A), Ambrož (C), Orsech, Trnka, Kochánek – Vedral, Juráň (A), Paleček – P. Švejda, M. Juda, Doležal – Broža, Burian, Kotrba – Nesvadba, Kuba, Šantora – Brož
AZ Havířov: Šimonů – Kunc, Havlík, Valenta (A), Ševčík, Vosátko, Michálek, Ficek – Klimša (C), J. Křivohlávek (A), Franek – Kratochvil, Karafiát, Antoníček – Apolenář, Spratek, Pawliczek – Pavlík, Ćmiel, Tvrdý

AZetu se vstup do utkání povedl, hned na začátku páté minuty šel totiž do vedení. Karafiát prošel s pukem přes modrou, pak ho přenechal Ondřeji Ševčíkovi, který si vyjel k levému kruhu a zamířil k zadní tyči – 0:1. Ve velké šanci se následně ocitl i Klimša, nicméně domácí brankář proti němu předvedl skvělý zákrok. Na konci třetiny byl však Petr Juda bezmocný proti zakončení Tomáše Franka, a tak po úvodní dvacetiminutovce svítilo na světelné tabuli skóre 0:2.

Začátek prostředního dějství zvládli lépe domácí. Velký tlak po Burianově střele sice ještě nevyužili, nicméně o pár chvil později už se za záda Šimonů trefil Viktor Nesvadba1:2, jenž se dostal do samostatného úniku. Skóre se brzy měnilo znovu. Havířovští se usadili v pásmu a po přihrávce Apolenáře překonal domácího gólmana Dominik Pawliczek1:3. Ještě do konce periody mohli havířovští hokejisté své vedení navýšit, sám na brankáře jel totiž Apolenář, v podobné situaci se následně ocitl i Ćmiel, jenže v prvním případě zasáhl gólman, v tom druhém pak hostující útočník nemířil přesně.

Do třetí části už nemohl zasáhnout Klimša, který na konci prostřední třetiny vyfasoval od rozhodčích trest do konce utkání za napadení, jeho spoluhráči se tak museli obejít bez něj. Na dvě minuty byl následně vyloučen i Ševčík, takže domácí měli k dispozici dvojnásobnou přesilovou hru, jenže ji nevyužili a havířovského brankáře už v utkání nepřekonali. To na druhé straně musel být Petr Juda neustále v pozoru. Avšak nestačil na dorážku Jana Křivohlávka1:4, který o malou chvíli později, při hře 5 na 3, vyslal nechytatelnou střelu z pravé strany, která rovněž skončila v bráně – 1:5. Na konečných 1:6 upravil necelé tři minuty před koncem Tomáš Franek.

Ohlasy k utkání


Jiří Raszka (trenér AZ Havířov): Vstup do utkání byl z naší strany výborný. Po tom týdnu bez zápasu byla na týmu vidět obrovská chuť. Měli jsme dobrý pohyb, také jsme si vytvářeli šance, jenže bohužel se nám ten velký tlak nepodařilo proměnit na více branek a soupeři jsme neodskočili, což je tady vždycky důležité! Druhá třetina už z naší strany taková nebyla… Naštěstí se nám ale povedlo rychle zareagovat na branku soupeře. Znovu jsme si tedy vzali zpátky dvoubrankové vedení. Zlomovým momentem bylo určitě ubráněné pětiminutové oslabení, pak jsme navíc minutu a půl hráli pět na tři my. Zbytek zápasu už jsme odehráli zodpovědně a byli jsme za to odměněni i brankami. Po delší pauze jsme tak odehráli dobrý zápas a máme tři body.

Youtube