AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Páté utkání FINÁLE ve čtvrtek 25.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Havířov nezaváhal - Velké Meziříčí porazil 8:1

Petr Miklas | 28.10.2023

Domácí hráči drželi po první třetině naději na dobrý výsledek, prohrávali 1:3. Jenže začátek druhé části patřil Havířovu, který nakonec druhou třetinu vyhrál 5:0 a celkově tedy 8:1. David Sachr chytal spolehlivě, nedovolil domácím víc, než jednu branku a chytil také trestné střílení. Hattrickem se blýsknul Jakub Mrva, dvě branky vstřelili Tomáš Franek a Matouš Ćmiel, jednou se trefil Lukáš Bednář.

2. liga - 11.kolo so 28.10.17:00
Horácký klub Velké Meziříčí - AZ Havířov
1:8
(1:3, 0:5, 0:0)

Branky a nahrávky: 18. Křenek (Trnka) – 9. Ćmiel (Pawliczek, Apolenář), 10. Franek, 20. Franek (Bednář, Ševčík), 21. Bednář (Valenta, Klimša), 21. Mrva (Ševčík, Spratek), 27. Mrva (Valenta, Klimša), 29. Ćmiel (Pavlík), 36. Mrva (Ševčík, Spratek). Rozhodčí: Škach – Bubela, Frais. Vyloučení: 7:2, navíc Kratochvil (HAV) 5+OK. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:8.

Horácký klub Velké Meziříčí: J. Juda (27. P. Juda) – Slabý, Ambrož (C), Jan Ludvík, Trnka, Kochánek, Vlašín (A), Pekr, Orsech – Strnad, M. Juda, Doležal – P. Švejda, Křenek (A), Kotrba – Vedral, Burian, F. Střecha – Kuba, Šantora, A. Horký.
AZ Havířov: Sachr – Havlík, Valenta, Vosátko, Ševčík, Ščurek, Ficek – Klimša (A), Bednář, Franek – Mrva (A), Spratek, Pawliczek – Apolenář, Ćmiel, Kratochvil – Tvrdý, Pavlík, Haas (C).

V první třetině jsme dlouho čekali na velkou šanci a hned první z nich skončila gólem. Ten dal na konci 9. minuty hostující Matouš Ćmiel, který jen nastavil hůl na Pawliczkovu přihrávku a usměrnil puk do branky. Neuplynula ani minuta a bylo to 0:2, když se Tomáš Franek dostal k odraženému puku a střelou k levé tyči nedal Judovi šanci.

Na začátku 18. minuty využil David Křenek přesilovku a snížil. Jenže za další dvě minuty využil přesilovku také Havířov, konkrétně Tomáš Franek, jenž zužitkoval Bednářovu přihrávku ke střele do odkryté branky. Po první části tedy platil stav 1:3.

Ve druhé třetině stříleli branky pouze hráči Havířova. Už po třicetiosmi vteřinách se prosadil z mezikruží Lukáš Bednář. Za dalších dvanáct vteřin se dobře orientoval před brankovištěm Jakub Mrva a překonal Judu popáté.

V polovině 27. minuty hráli domácí přesilovku, ale trefil se opět Jakub Mrva, který zavezl puk do útočného pásma a střelou zpoza obránce překonal Judu. Krátce poté byl vyloučen havířovský Šimon Kratochvil na 5 minut a do konce utkání za zásah do oblasti hlavy a krku. Domácí vystřídali brankáře - Jaroslava Judu nahradil Petr Juda.

Jenže ani to Velkému Meziříčí nepomohlo. V polovině 29. se totiž AZ prosadil při vlastním oslabení – Matouš Ćmiel jel sám Judu a zamířil přesně k pravé tyči jeho branky. Ve 36. minutě se prosadil opět Jakub Mrva, jenž šikovně tečoval puk po Ševčíkově nahození. Po dvou třetinách tak bylo skóre 1:8.

Ve třetí třetině už gól nepadl, i když šance byly na obou stranách. Největší měl domácí Vedral, jenž byl v brejku faulován a bylo odpískáno trestné střílení. To ale domácí útočník neproměnil. Na druhé straně Petr Juda nepustil branku ani při vlastním oslabení, kdy čelil střelám Klimši a Spratka. Proto utkání skončilo 1:8. A Havířov si odvezl další tři body.

Další utkání sehrají naši borci v sobotu 4.11. na ledě Hodonína v 17 hodin.

Ohlasy k utkání


Jiří Raszka (AZ Havířov): Čekali jsme fyzicky náročný hokej, plný soubojů, což se potvrdilo. Je důležité takovému soupeři co nejdříve odskočit. To se nám povedlo, strašně důležitý byl gól na 3:1 na konci první třetiny. Do druhé změny jsme udělali určité změny, protože jsme potřebovali eliminovat forčeking a aktivní hru domácích. To se nám podařilo, dali jsme takzvané „škaredé“ góly z dorážek a tečí, o kterých jsme před zápasem s hráči mluvili. Tohle dnešní zápas rozhodlo. Do třetí třetiny jsme šli s tím, že nechceme inkasovat, abychom měli kolonku inkasovaných gólů co nejnižší. To se nám povedlo a máme tři body.

Youtube