AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Junioři AZetu porazili Chomutov a stále živí naději na udržení

Petr Miklas | 10.03.2022

Dnes junioři AZetu uhráli důležité body, když po divoké první třetině prohrávali 2:3. Ve druhé části ale zabrali a třemi góly strhli vedení na svou stranu. Svůj náskok ve třetí části pohlídali a vyhráli 5:3. Litvínov doma nestačil na Olomouc a Havířov tak stále hraje o udržení extraligy. Příští utkání sehraje naše juniorka právě v Olomouci v sobotu 12.3. ve 12:00.

DHL extraliga juniorů - 46.kolo čt 10.3.18:00
AZ Heimstaden Havířov - Piráti Chomutov
5:3
(2:3, 3:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 2. Horváth (Becher, Fědor), 17. Becher (Zavřel, Kubíček), 26. Becher (Kubíček), 30. Pastor (Bárta), 37. Zavřel (Pastor, Horváth) – 4. Rykl (Döring, Černý), 11. Ekrt (Janda, Šilar), 17. Cháb (Šugár, Vostiňák). Rozhodčí: Koziol, Rapák – Gančarčík, Hranoš. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 96. Střely na branku: 41:31 (11:11, 17:7, 13:13). Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 5:3.

AZ Heimstaden Havířov: Zlatnický – Bílek, Kubíček "A", Zavřel, Kyselý, Fědor, Kočí "A" – Kotrba, Plevka, Horváth, Pastor, Makovec, Valach, Becher, Pavlačka, Kalčík, Byčkov "C", Bárta
Piráti Chomutov: Suk – Cestr "A", Janda, Rykl – Ekrt, Šugár, Šilar, Krasanovský, Cháb, Svoboda "C", Vostiňák "A", Černý, Döring, Rindoš

Hned od prvních minut bylo jasné, že se nebude jednat o nudný zápas. Po minutě a sedmi vteřinách hry totiž otevřel skóre utkání domácí Kevin Horváth, jenž převzal puk na pravém kruhu, vybruslil do mezikruží a střelou na lapačku překonal Suka.

O dvě minuty později bylo vyrovnáno, protože Josef Rykl překvapil Zlatnického střelou golfákem od modré čáry a poslal puk do levého horního rohu jeho branky. V 11. minutě už Piráti vedli, když se Jan Ekrt dostal do brejku, vypálil z levého kruhu na vzdálenější tyč a puk se od tyče odrazil do branky.

Na začátku 17. minuty využil AZ zásluhou Ondřeje Bechera přesilovku, když domácí útočník mířil přesně mezi Sukovy betony. Ale ještě v téže minutě si Chomutov vzal vedení zpět po pěkné akci Šugára s Filipem Chábem, který usměrnil střílenou přihrávku za Zlatnického. Po dvaceti minutách tak AZ prohrával 2:3.

Ve druhé třetině dávali góly pouze hráči Havířova. Ve 26. minutě se po rychlém protiútoku prosadil Ondřej Becher, jenž prostřelil Suka. V polovině utkání poslal AZ do vedení David Pastor, který předvedl pěknou individuální akci. Dostal se do útočného pásma, obešel obránce a střelou do levého horního rohu překonal Suka.

Ve 37. minutě Havířov využil další přesilovku a navýšil své vedení. Úspěšným střelcem byl Matěj Zavřel, jenž využil závaru před Sukem a pod jeho tělem dostal puk do branky.

Po dvou třetinách AZ vedl 5:3.

Ve třetí třetině už gól nepadl. V závěru ještě Chomutov zkusil při přesilovce hru bez brankáře, ale gól nedal. Havířov tak zaslouženě vítězí a po prohře Litvínova v Olomouci stále živí naději na udržení extraligy.

Další utkání sehraje juniorka AZetu v sobotu 12.3. na ledě Olomouce. Zápas začíná ve 12:00.

Ohlasy k utkání


Tomáš Urbánek (HC AZ Heimstaden Havířov): Pro nás to jsou důležité tři body. Pomohla nám výhra Olomouce na ledě Litvínova. My jsme začali strašně vlažně a nezodpovědně, za což jsme byli po zásluze potrestáni třemi góly v první třetině. Měli jsme sice více ze hry, puk pod kontrolou, ale po hrubých individuálních chybách jsme inkasovali.

Na druhou stranu chci kluky pochválit, protože do druhé třetiny nastoupili úplně jinak a hráli tak, jak jsme si řekli. Předváděli jsme útočný, agresivní hokej, za který jsme byli odměněni třemi brankami a zlomili zápas. Ve třetí třetině už se utkání dohrávalo a hlídali jsme si vítězství.

Youtube