AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

AZet obral o body Piráty a slaví třetí triumf v řadě

Petr Bortlík | 04.01.2020

Havířov zavítal na led třetího týmu tabulky, Chomutova. Domácí začali lépe a po úvodní třetině vedli 1:0. AZet ale naprosto ovládl druhé dějství, v úvodu srovnal a v poté dal 3 branky během 3 minut, čímž prakticky tím rozhodl zápas. Pirátům se ještě ve druhé třetině povedlo snížit na rozdíl dvou branek. V poslední části se snažili se zápasem ještě něco udělat, v závěru dokonce hráli 6 na 4, ovšem další branka již nepadla.

CHANCE LIGA - 37.kolo so 4.1.16:00
Piráti Chomutov - AZ Residomo Havířov
2:4
(1:0, 1:4, 0:0)

Branky a nahrávky: 16. Stloukal (Hlava, Pitule), 36. J. Sklenář (R. Havel, Lang) – 22. Dvořák (Baláž), 28. Doktor (Dvořák, F. Seman), 28. Fridrich (Baláž), 30. Malina (L. Bednář, Werbik). Rozhodčí: Wagner, Micka – Bosák, Maštalíř. Vyloučení: 6:9. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2.196. Vhazování: 31:33  Střely na branku: 51:29 (13:10, 20:13, 18:6). Zablokované střely: 12:5. Průběh utkání: 1:0, 1:4, 2:4.

Piráti Chomutov: Pavlát (30. Altrichter) – Rýgl, Žovinec, R. Havel, Piché, Blaha, Lang, Seemann – Hlava, Suchý, J. Sklenář – Stloukal, Pitule, Rudovský (A) – Llewellyn, J. Svoboda, Tomica (C) – J. Černý, Matyáš Svoboda, Chrpa (A).
AZ Residomo Havířov: Stezka – Kachyňa, Mrowiec, Malina (A), Nepokoj, Chroboček, L. Rutar, Ševěček – Kotala, F. Seman (C), Bambula – L. Bednář (A), Werbik, E. Němec – Fridrich, Baláž, Toman – Dvořák, Doktor, O. Procházka.

Střetnutí třetího týmu s šestým přineslo již ve druhé minutě obrovskou šanci, když se dostal Petr Stloukal sám před Aleše Stezku, ten ovšem hostující tým podržel. Šance hostů přišly pak v přesilové hře na přelomu poloviny úvodní třetiny, ovšem žádnou nevyužili. V 16. minutě pak dostali stejnou příležitost také domácí a naložili s ní výrazně lépe. Petr Stloukal se tentokrát branky dočkal, když se nejlépe zorientoval ve skrumáži před hostující brankou a dotlačil puk za záda Stezky - 1:0. Za minutu mohlo být pro hosty ještě hůř, když šli opět do čtyř, ovšem tentokrát se dokázali ubránit a do konce třetiny se již nic zásadního nestalo. 

Také ve druhém dějství se již po sto vteřinách děly věci. Jan Dvořák se ihned po vhazování před domácím gólmanem dostal ke střele a vsítil svou vůbec první branku v letošní sezóně - 1:1. AZet začal být aktivnější, obrovskou šanci Fridricha ve 26. minutě ještě domácí Pavlát skvěle vychytal, ovšem ve 28. minutě došlo k obratu v utkání. Dvořák opět pálil, jeho střela byla tentokrát sražená, ovšem pouze k Jakubu Doktorovi a ten dostal hosty do vedení - 1:2. Petra Fridricha očividně mrzela předchozí nevyužitá šance a tak se rozhodl si razantně spravit chuť. Již po pouhých devíti vteřinách po předchozí brance svižnou střelou vymetl pavučiny Pavlátovy svatyně a Havířov rázem vedl o dvě branky - 1:3. Katastrofální pasáž hry pro domácí dokonalo vyloučení na jejich straně stále ve  28. minutě, které AZ využil ke vstřelení další branky. Lubomír Malina vypálil od modré čáry a vyhnal Pavláta z branky - 1:4. Domácí se z tohoto šoku otřepali až po několika minutách. Kokrétně až ve 36. minutě dokázali snížit na rozdíl dvou branek. Havel nahrál od vlastního brankáře až na Jakuba Sklenáře na polovinu hřiště, ten ujel obráncům a svižnou ranou snížil na 2:4. Závěr třetiny byl ovlivněn vzájemným vyloučením, ale do šaten se odcházelo za výrazně rozdílného stavu, než při první přestávce.

Ve třetí třetině už to byl především souboj Stezky s domácími útočníky. Havířovský gólman musel řešit obrovské šance Llewellyna i Suchého a držel tím akcie svého týmu vysoko. Hosté pak hráli hned dvakrát za sebou oslabení, ovšem obě dokázali obránit. Po ubráněných početních nevýhodách to vypadalo, že Havířov už náskok udrží, ovšem v 59. minutě všem muselo hodně zvonit v uších, Sklenář totiž orazítkoval břevno havířovské brány. Současně byl ještě vyloučen hráč AZetu a domácí hráli závěr utkání po odvolání gólmana 6 na 4. I přes velké šance ale branku nepřidali a AZet tak veze domů velmi cenné 3 body.   

Další utkání sehraje Havířov na domácím ledě proti lídrovi ligy, Českým Budějovicím. Úvodní buly bude vhozeno 6.1. od 17:00.

Ohlasy k utkání


Petr Martínek (Piráti Chomutov): Deset minut ve druhé třetině nás stálo utkání. První třetina byla výborná, měli jsme tam několik šancí, ale neproměnili jsme je. Koncovka je naše slabina. Kdybychom tam dali dva nebo tři góly, tak mohlo být po zápase. Ve druhé třetině jsme začali hrát profesorsky, což soupeř využil. Třetí třetina už byla křeč. Chtěli jsme skóre zvrátit, byly tam nějaké šance, ale nevyšlo to. Něco si řekneme, zapomeneme a půjdeme do dalšího zápasu.


Patrik Rimmel (AZ RESIDOMO Havířov): První třetinu začal soupeř výborně a byl po všech stránkách lepší, my jsme byli naopak ještě v autobuse. Dvě nebo tři čisté gólovky nám chytil brankář, pak jsme dostali na 0:1. Za toho stavu jsme třetinu přežili. Řekli jsme si něco v šatně a od druhé třetiny jsme se zvedli. Bylo důležité, že nám hned na začátku napadaly rychlé góly. Kluci si začali věřit a přečkali jsme i oslabení, takže jsme zápas dotáhli do vítězného konce.

Youtube