AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

AZ veze domů po skvělém výkonu na ledě Kladna 3 body

Jan Kudělka | 05.01.2019

AZ si po výborném výkonu připisuje další cennou výhru a body do tabulky. Po včerejší výhře v Kadani si dnes havířovští hokejisté připisují velmi cenný skalp. Ve 42. kole porazili kladenské Rytíře a mohou tak být se svým dvoudenním výjezdem maximálně spokojeni. Další zápas sehraje AZ ve středu doma proti Ústí nad Labem.

CHANCE LIGA - 42.kolo so 5.1.16:00
Rytíř Kladno - AZ Residomo Havířov
3:4
(1:1, 1:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 5. Machač (Jelínek, Zikmund), 22. Kaut (Machač, Redlich), 44. Nash (Zich, Vampola) – 15. Seman (Veselý, Kachyňa), 25. Pořízek (Gřeš), 35. Rehuš (Seman, Matai), 57. Haas. Rozhodčí: Zubzanda, Barek – Kotlík, Kokrment. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3105. Střely na branku: 28:34 (11:11, 10:13, 7:10). Zblokované střely: 4:8. Vhazování: 35:21. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 3:4, 3:4

Rytíř Kladno: Cikánek – Hořava, Veber, Nash, Zelingr, Zich, Volráb, Svedlund – Machač, Zikmund, Kaut – Redlich, Vildumetz, Vampola – Kružík, Jelínek, Kubík – Strnad.
AZ Residomo Havířov: Bláha – Rašner, Chroboček, Matai, Bořuta, Mrowiec, Dudek, Kachyňa – Maruna, Rehuš, Haas – Macuh, Seman, Veselý – Kotala, Gřeš, Pořízek – Bednář, Cihlář.

Ani jeden z týmů nevletěl do zápasu v kdovíjakém tempu, přesto padla první branka už v páté minutě! Nešťastná srážka na útočné modré vyřadila dva havířovské hráče ze hry, Rytíři se dostali do přečíslení tří na jednoho a dobře zakombinovali. Ladislava Zikmunda však ještě vychytal výborně se přesouvající Ondřej Bláha, Patrik Machač už ale doklepl puk do odkryté sítě – 🚨 1:0. Zakrátko mohl Machač navyšovat, hostující brankář ovšem předvedl fantastický zákrok holí. Jen o chvíli později už zvedala havířovská střídačka radostně ruce, jenže skóre se neměnilo. Lukáš Cikánek se štěstím udržel puk mezi betony. Posléze se ale netrefil ani Ladislav Zikmund a Kladno mohly nevyužité šance mrzet. Pět minut před koncem totiž dostal dobrou křižnou přihrávku Filip Seman a uklidil kotouč k bližší tyči – 🚨 1:1. Hned nato měl před sebou jeden z hostí úplně odkrytou klec, ovšem minul a nabídku na otočku nevyužil. V poslední minutě se ještě dostal do úniku v oslabení hostující Dominik Cihlář, kterého Cikánek vychytal.

Do druhé části si Kladno přeneslo přesilovou hru, mohlo ale inkasovat jako první. Cikánek však výborně vychytal únik. Pak se ovšem Rytířům podařilo rozjet přesilovkovou kombinaci, Bláha jen vyrazil Machačovu střelu a Tomáš Kaut napálil puk do odkryté klece – 🚨 2:1. Jenže tentokrát vydrželo vedení domácím ještě kratší dobu. Radek Pořízek si vzal puk, uvolnil se na kruhu a naprosto přesnou ranou zasáhl roh branky – 🚨 2:2. A ještě v prostředním dějství hosté dokonali obrat! Branislav Rehuš byl dobře postavený před bránu a usměrnil kotouč do mezírky mezi Cikánkovými betony – 🚨 2:3.

V závěrečné periodě Rytíři opět přidali a šli si za vyrovnáním. Šance Machačovy lajny ještě Bláha zlikvidoval, po chvíli se ale opřel do puku Brendon Nash a jeho rána už skončila v síti – 🚨 3:3. Poté se šance střídaly rychle na obou stranách, pořádné vzrušení přinesl až únik Tomáše Redlicha. Toho fantasticky vychytal hostující gólman, ale kladenská sedmnáctka si celou situaci zopakovala – sudí totiž nařídil trestné střílení. Bláha byl však ve veliké pohodě a předvedl další jistý zákrok lapačkou. Jen o několik minut později se navíc duel opakoval! Redlich střílel nebezpečně z kruhu, ale Bláha předvedl skvělý semafor a i potřetí ze vzájemného souboje vyšel jako vítěz. Rytíři ale chybovali ve vlastním pásmu a necelé čtyři minuty před koncem byli potrestáni. Ze zmatku před brankovištěm vypadl puk před Marka Haase, který uklidil puk do prázdné brány – 🚨 3:4.

Autor reportáže: Filip Ardon, www.ritirikladno.cz

Ohlasy k utkání


David Čermák (Rytíři Kladno): Začátek zápasu jsme měli dobrý. Za stavu 1:0 jsme měli ještě několik vyložených šancí, ale pak jsme se asi uspokojili a přestali jsme hrát hru, kterou jsme do té doby hráli. Mysleli jsme si, že to půjde samo, a Havířov jsme pustili do hry. Hosté si začali víc věřit, měli šance a zvítězil zaslouženě. 


Jiří Režnar (AZ RESIDOMO Havířov): My jsme nadmíru spokojení. Včera jsme získali tři body v Kadani, dnes tři body na Kladně. Z Kladna se body nevozí, o to cennější je, že jsme tohle vítězství ubojovali. Nejstěžejnějším článkem byl Ondra Bláha, který naši branku opravdu zavřel. V závěru jsme měli štěstíčko, že Marek Haas dal odražený puk do brány a že jsme vyhráli. Měli jsme více štěstí než Kladno. Důležité bylo také nevyužité trestné střílení a přesilovka domácích pět na tři. To kdyby Kladno proměnilo, tak bychom dopadli jak Prostějov. 

Youtube