AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

AZ nedal Přerovu šanci a slaví postup do play-off

Jozef Valenčík | 21.02.2018

51. kolo WSM ligy psalo jasný scénář. Pokud AZ Havířov porazí doma Přerov, tak se nemusí ohlížet na ostatní výsledky a bude slavit postup do vyřazovací fáze soutěže. Už v první třetině k tomu domácí hokejisté nakročili, a i přes snížení Přerova ve druhé části, si nakonec připsali jasnou výhru 6:1. Ta jim zajišťuje místenku v play-off. Poslední utkání základní části odehrají hokejisté Havířova v sobotu na ledě Litoměřic, kde jim k jistotě sedmého místa stačí uhrát bod. Zápasy play-off začne AZ na ledě soupeře v úterý 27.2. a ve středu 28. 2. Doma se představí během víkendu 3. - 4. 3. 2018.

WSM liga - 51.kolo st 21.2.18:00
AZ Residomo Havířov - HC ZUBR Přerov
6:1
(2:0, 2:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 4. Kanko (Krisl, Gřeš), 10. Staněk (Rác, M. Kalus), 34. Fronk (M. Kalus, Matai), 39. Kotala (Tomi), 46. Hudeček (Tomi), 54. Kotala (Hudeček, Dudek) – 24. T. Sýkora (Navrátil, Goiš). Rozhodčí: Přikryl, Koziol – Adamec, Poruba. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Diváci: 1742. Střely na branku: 31:18 (11:7, 10:7, 10:4). Zblokované střely: 10:9. Vhazování: 27:27. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 6:1

AZ Residomo Havířov: Růžička – Staněk, Krisl (C), Dudek, Luža, Drtil, R. Havel – Sikora (A), Maruna (A), M. Kalus – Fronk, Rác, Matai – Tomi, Hudeček, Kotala – Gřeš, Pořízek, Kanko – Bambula.
HC ZUBR Přerov: Šimboch – Běhal, Chmelíř, Malina, M. Novotný, Pala (A), R. Černý – Goiš, T. Sýkora (C), Navrátil – Milan Procházka, Pšurný, F. Dvořák – Plášek (A), M. Kratochvíl, Š. Kratochvíl – Gazda, Gago, Tomaník – Plášek ml..

AZ vstoupil do zápasu parádně, už v polovině 4. minuty šel zásluhou Petra Kanka do vedení, když domácí útočník doklepl puk po Krislově střele a nejistém zákroku Šimbocha.

Tlak AZetu pokračoval i po vstřelené brance, napomohly k tomu i přesilovky. První z nich domácí ještě nevyužili, když Šimboch předvedl několik skvělých zákroků. V 10. minutě už ale početní výhoda domácích přinesla druhou branku utkání - Robin Staněk vyslal střelu zápěstím od modré, Šimboch přes clonící hráče puk neviděl.

V polovině 11. minuty, v přerušené hře, aplaudovali domácí fanoušci Marku Sikorovi. Ten byl od sobotního zákroku na Jaromíra Jágra, který skončil nešťastným zraněním české legendy, pod silným tlakem médií i veřejnosti. K podpoře domácího útočníka se přidali i fanoušci Přerova, kde Marek v minulých dvou sezónách působil.

Ve druhé polovině první části si hosté po chybách domácích hráčů vytvořili několik dobrých šancí, které jim zhatil výborně chytající Růžička. Domácí střídačka reagovala oddechovým časem. V závěru třetiny měl Havířov k dispozici další přesilovku, ale Šimboch zlikvidoval i největší šanci Tomiho z poslední minuty třetiny. Po první třetině tedy vedl AZ 2:0.

Začátek druhé třetiny přinesl vyrovnanou hru, ale také branku Zubrů, kterou dal po nenápadné akci ve 24. minutě Tomáš Sýkora, jenž předvedl důraz v brankovišti. V polovině utkání mohl stejný hráč vyrovnat, ale nakonec skončil v brance domácích on sám, když tam byl natlačen domácí obranou.

Hrálo se nahoru dolů, k vidění byl atraktivní hokej a ve 34. minutě přišel další gól, který dal po parádní nahrávce Kaluse domácí útočník Jiří Fronk, jemuž stačilo trefit odkrytou Šimbochovu branku.

Pět minut před koncem třetiny si zahrál přesilovku ZUBR, ale nic z ní nevytěžil. Naopak domácí hráči předvedli na konci 39. minuty rychlý protiútok, Tomiho střelu Šimboch vyrazil betonem před sebe a od brusle dojíždějícího Jakuba Kotaly se puk odrazil do sítě. Po dvou třetinách tak platil stav 4:1.

Ve třetí třetině už AZ utkání kontroloval, ve 46. minutě navýšil vedení domácího týmu na 5:1 Jan Hudeček, který dostal puk do sítě po Tomiho akci. Havířovští hráči pak hráli ve velké pohodě, vycházelo jim téměř vše a přesně v čase 54:00 přidal už šestou branku AZetu opět Jakub Kotala, který puk po Hudečkově přesné přihrávce usměrnil mezi Šimbochovy betony.

Ve zbytku třetiny už se nic zajímavého nestalo, utkání tedy skončilo výsledkem 6:1 pro Havířov, čímž si domácí definitivně zajistili účast v play-off.

Ohlasy k utkání


Vojtěch Csabi (AZ Residomo Havířov): Ze začátku to bylo trošku nervózní. Nám chyběl ten poslední krok k postupu do play-off. Kluci k tomu ale přistoupili zodpovědně a podařilo se nám to. Konečně jsme také pro diváky přidali několik branek navíc. Z naší strany za dnešek opravdu spokojenost. 


Trenér hostů Kamil Přecechtěl se odmítl k zápasu vyjádřit. 

Fotogalerie k zápasu
Youtube