AZ Havířov

Detail zápasu

|

AZ Havířov

Krajská liga 4. tříd - 1.kolo ne 4.1.
AZ Havířov - HC Černí Vlci
7:1
(1:0, 5:1, 1:0)
Branky a nahrávky AZetu: Svozil (Kotala), Kubíček V. (Zielinski), Svozil (Kubečka), Kotala, Kubečka (Kotala), Dybal V., Kubečka (Kotala).
AZ Havířov: Ress (Dybal A.) - Kubíček R., Lipový, Dybal V., Mrozek, Zielinski, Kiszová - Kotala, Svozil, Kubečka, Chmiel, Macko, Kubíček V., Satinský, Ščerba, Arbter, Vlček

Čtvrtá třída AZetu měla v zápase proti Černým vlkům z Rožnova velkou premiéru. Byl to totiž její první zápas v Krajské lize 4. tříd. Tato soutěž se již hraje klasicky na velké hřiště a platí i pravidla o ofsajdu a zakázaném uvolnění. Rozdíl oproti starším ročníkům je tedy už jen v délce třetin (3x15 minut) a v trestání faulů nikoli vyloučením, ale trestným střílením.

Malí AZeťáci byli v zápase od počátku lepší, ale dlouho se nemohli prosadit brankově. Skóre otevřeli až ve 14. minutě a tak také skončila první třetina. Ve druhé třetině však přidali havířovští dalších pět branek a o výsledku zápasu bylo prakticky rozhodnuto. Hosté se totiž prosadili jen jednou. Víc jim domácí obrana a brankář, který odvrátil i jedno trestné střílení, nedovolil. Ve třetí třetině se ještě havířovští prosadili v poslední minutě a uzavřeli tak skóre na konečných 7:1 pro AZ.

Ohlasy k utkání


Petr Jemelík (HC AZ Havířov): Musím všechny hráče za dnešní výkon moc pochválit. Sice jsme se dopustili několika chybiček, ale jinak zvládli svůj první ligový zápas na velkém hřišti na výbornou. A to včetně střídání během hry, což pro ně byla úplná novinka. Výborně zachytal i brankář. Myslím, že jsme byli lepší a vysoká výhra je naprosto zasloužená.

Youtube