AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

AZ vyloupil Kladno a poskočil na 5. místo tabulky

Tomáš Vlček | 01.12.2014

Oboustraně útočný zápas nabídly dnes na kladenském zimním stadionu divákům týmy domácích Rytířů a hostujícího AZetu. Do vedení šli brzy zásluhou Michala Sztefka havířovští. Ve druhé třetině nejprve navýšil náskok AZetu Aron Chmielewski, ale kladenští v polovině utkání dvěma slepenými brankami srovnali. Ve třetí třetině měli sice domácí více šancí na získání vedení, ale byl to naopak AZ, kdo v samém závěru strhl výhru na svou stranu. Nejprve se v přesilovce trefil opět Aron Chmielewski a pak do prázdné branky i Michal Hlinka. Díky čtvrté výhře v řadě poskočil Havířov už na 5. místo tabulky. V dalším utkání se střetne ve středu doma od 18:00 se svým tabulkovým sousedem, šestou Kadaní.

1.liga - 30.kolo po 1.12.18:00
Rytíř Kladno - AZ Havířov
2:4
(0:1, 2:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 33. Tenkrát (Stach), 34. Hlaváč (Rudovský, Pitule) – 5. Sztefek (Klimša), 28. Chmielewski (Tomi, Hlinka), 59. Chmielewski (Loskot, Jiránek), 59. Hlinka (Tomi). Rozhodčí: Bejček – Guth, Rittich. Vyloučení: 7:3. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 1.450. Střely na branku: 43:29. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:4.
Rytíř Kladno: Lukáš – Klouček, Kaberle – Růžička, Kolářík – Gutwald, Jaroměřský – Hlaváč, Pitule, Rudovský – Tenkrát, Stach, Horna – Lukáč, Dragoun, Eberle – Redlich, Švaňhal, Strnad
AZ Havířov: Daneček – Bahounek, Repe, Lenďák, Ostrčil, Matějíček, Pastor, Foltýn – Sztefek, Pechanec, Klimša - Fořt, Šlahař, Maruna - Hlinka, Šedivý, Tomi - Jiránek, Loskot, Chmielewski
Rytíři měli první šanci hned v úvodních vteřinách hry. Pitule ovšem nakonec puk za Danečka nepropasíroval. Tohoto momentu mohli kladenští hokejisté později litovat, protože Havířov z první vážnější příležitosti udeřil. Po chybě kladenské obrany si najel na mezi kruhy Michal Sztefek, který trefil volný prostor nad vyrážečkou Lukáše – 0:1. Sudí se poté navíc rozhodli trestat pouze Rytíře a tak hosté přidali pár dalších pěkných šancí. I Kladno zahrozilo. Výborně pálil Kaberle, směr jeho pokusu ještě změnil Stach, Daneček v brance hostí přesto odolal. Domácí si alespoň mohli konečně užít přesilovky.

Dvojnásobnou, ani klasickou ovšem Rytíři nevyužili. A znovu za zmařené příležitosti pykali. Po několika několika nevyužitých příležitostech AZetu přeci jen ve 28. minutě Aron Chmielewski objel bránu a ještě více rozesmutněl kladenské tribuny – 0:2. Domácí ovšem nepodlehli dvoubrankovému náskoku hostí. Stal se opak, Rytíři v sobě našli sílu a začali se tlačit dopředu. Výsledkem toho byly dva slepené góly do sítě Havířova. Nejprve Petr Tenkrát příklepem z pravého kruhu překonal Danečka – 2:1. Poté Jan Hlaváč, po chytré akci, z bezprostřední blízkosti vyrovnal skóre – 2:2. Po jedné velké šanci pak měly oba celky, ale stav zůstal do sirény nezměněn.

Po další změně stran se hra přelila opět do útočné třetiny Havířova. Rytíři se tlačili dopředu. Jejich snaha byla navíc sympaticky podporována aktivní střelbou. Ta ovšem byla kamenem úrazu. Mnoho střel mířilo mimo tyče. Naštěstí pro hosty také nemálo střeleckých pokusů trefovalo Danečka. Obrovské příležitosti měl především Horna, ale dnes mu prostě nebylo dáno skórovat. Jak už to tak bývá, pokud se vícero šancí neujme, přijde jedna na druhé straně a je z toho gól. Je potřeba dodat, že hostům pomohla přesilovka, kterou domácí pykali za svou nedisciplinovanost. V ní z mezkruží pálil Aron Chmielewski a Lukáš byl bezmocný – 2:3. Do prázdné branky se pak nakonec prosadil ještě havířovský Michal Hlinka – 2:4.

Ohlasy k utkání


Jiří Čelanský (Rytíři Kladno): Nevyšel nám úvod utkání, za 10 minut jsme byli třikrát vyloučeni. Po celý průběh zápasu jsme se potýkali se špatnou disciplínou a to nakonec i rozhodlo. V polovině utkání jsme zvýšili aktivitu, vstřelili dvě branky a vrátili se do zápasu. Další gól jsme ale nepřidali a tak jsme bez bodu.


Jan Daneček (HC AZ Havířov): Věděli jsme, že Kladno posílilo kádr a doma se mu daří. Nám se podařilo v první třetině, která byla víceméně vyrovnaná, jít do vedení. Ve druhé třetině jsme navýšili vedení, ale pak domácí zapnuli a jejich zkušení hráči rychle srovnali. Ve třetí třetině jsme čekali velký nápor, což se také stalo. Chvílemi jsme byli pod velkým tlakem, ale když domácí své šance neproměnili, tak přišel trest v podobě naší přesilovkové branky a pak i gólu do prázdné. To, že jsme odehráli konec utkání v přesilovce, nám hodně pomohlo, jinak zápasu by asi více slušela remíza.

Fotogalerie k zápasu
Youtube