AZ Havířov

AZ připravuje 3. sadu dresů. Jejich dražba pomůže členům HSC a klientce Santé

18.08.2021 | Klub

H A V Í Ř O V - Nejen hokejem je naplněna činnost AZ Heimstaden Havířov. Klub nezapomíná ani pomáhat potřebným, kteří v životě neměli tolik štěstí, aby mohli sportovat na vrcholové úrovni. A do této pomoci chce aktivně vtáhnout i své příznivce.

„Jako poctu pro tvrdě pracující obyvatele Havířova, kteří pracovali na dolech a bez nichž by hokej v Havířově neměl tak silnou tradici a místo, jakou má, jsme se rozhodli navrhnout třetí sadu dresů s hornickými symboly," hlásí marketingový manažer AZetu Michal Raszka a dodává. "Chtěl bych za celý klub AZ Heimstaden Havířov poděkovat našim hlavním partnerům - firmě Heimstaden, Poda a Gascontrol, že se vzdali nároku na umístění svého loga na dresech, jak jsme zvyklí u základní řady dresů a také společnosti Chance, která přistoupila na úpravu svého loga ve prospěch barevné konzistence této 3. sady dresů.“ 

Hráči v těchto dresech nastoupí během sezóny ve čtyřech vybraných utkáních:

středa 22.9.2021 AZ - Prostějov
středa 20.10.2021 AZ - Vsetín
sobota 20.11.2021 AZ - Ústí n. L.
pondělí 27.12.2021 AZ - Poruba

Dresy jsou navrženy ve dvou variantách - černobílé a černošedé. O tom, se kterou nakonec tým vyjede na led, mohou fanoušci hlasovat do 27.8.2021 23:59!

Formulář pro hlasování je ZDE:

V období od 20.11. do 22.12.2021 pak bude probíhat dražba této vyjímečné sady dresů. Dresy se budou dražit za účelem konkrétní pomoci těmto třem členům HSC Havířov z.s. a jednomu klientu Santé Havířov.

Konkrétně půjde o pokrytí nákladů na ergoterapii a fyzioterapii pro tyto dětské členy HSC a u klientky Santé na pokrytí nákladů na pobyt v lázních a potřeb denní spotřeby:

Štěpánek je jedenáctiletý kluk, který chodí speciální školy Slezské diakonie v Ostravě-Vítkovicích. I přes své kombinované postižení je velmi aktivní - věnuje se boccie, chodí do fitcentra, využívá individuální fyzioterapii, ergoterapii a s mámou Pavlou se zapojují do různých dalších aktivit. Štěpánek má kombinované postižení - centrální hypotonický syndrom, obtížněji komunikuje, ale dokáže si o své potřeby říct pomocí tabletu nebo zvuků. Ergoterapie a fyzioterapie mu pomáhá v samostatnosti a zlepšování fyzického a psychického stavu.

Maruška je dvanáctiletá slečna s dětskou mozkovou obrnou, které její handicap nebrání v akčním životě. Rodina jí velmi podporu v zapojení se různých aktivit, společně sportují, jezdí na výlety, účastní se běžeckých závodů a pomáhají jako dobrovolníci při organizací prospěšných akcí. Anička se aktivně věnuje boccie, která jí moc baví. Stejně jako Štěpánek chodí pravidelně cvičit do fitcentra, využívá ergoterapii, fyzioterapii a hipoterapii.

Anička, rovněž dvanáctiletá slečna s dětskou mozkovou obrnou. Věnuje se boccie, chodí na ergoterapii, fyzioterapii a hipoterapii. Je velkou kamarádkou se Štěpánkem a Maruškou.

Marta Vašutová se narodila r. 1981, vyrůstala v domku na vesnici, v sedmi letech jí zemřel otec a vychovávala jí matka. Na základní škole se jí moc nedařilo a musela přejít na zvláštní školu, ale i přesto se následně vyučila švadlenou. Po škole i v tomto oboru pracovala. V 30letech jí zemřela matka a poté se úplně zhroutila. V práci jí to už nešlo a následně byla propuštěna, s pomocí bratra jí byl následně vyřízen invalidní důchod. Nebyla se sama schopna o sebe postarat a musela se jí tedy hledat nějaká pomoc. Bratr chodil do práce, měl rodinu a nikoho jiného už neměla, takže se nakonec bratr, i když je časově vytížen, stal jejím opatrovníkem. Po několika letech úsilí jí bylo v Havířově zajištěno chráněné bydlení, kde momentálně žije a také dochází do denního stacionáře.

Děkujeme všem za hlasování a pomoc těm, kteří to potřebují.

Youtube